donderdag, maart 28, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgHassan Bouda (Roodenburg, zo): ,,Focus lag al bij de derde periode’’

Hassan Bouda (Roodenburg, zo): ,,Focus lag al bij de derde periode’’

-

ts-roodenburg(Zondag, 4A) – De zondagtak van Roodenburg zat de afgelopen weken in de lift . Zo werden er twaalf punten gepakt in de laatste vijf wedstrijden. Daarmee werd het puntenaantal (10) meer dan verdubbeld. Enkel tegen FC Rijnland werd begin maart verloren (1-0). Ook aan de derde periode zijn de mannen uit Leiden-Noord goed begonnen met twee gewonnen wedstrijden en een gelijkspel. Een periodetitel ligt dus nog in het vooruitzicht, maar eerst moest er nog worden gespard tegen hekkensluiter Warmunda. Dat liep wat anders af dan verwacht.

,,Het was heel slecht van onze kant’’, aldus Roodenburg-verdediger Hassan Bouda. ,,We speelden ontzettend slap en we lieten ons te gemakkelijk aftroeven in de duels. Ook hadden wij moeite om de tweede bal te veroveren. Warmunda was gewoon veel feller. Ongelooflijk dat we van deze ploeg verliezen.’’

Bij rust stond de ploeg van Robin van Wieringen al met 2-0 achter. Nasr Essoui, normaal gesproken spelend in het tweede, bracht de spanning nog wel terug tien minuten na rust, maar na de 3-1 en 4-1 was het gebeurd met de blauwzwarten. Essoui en Mustafa Amghar mochten vervolgens nog inrukken met een rode kaart. Eerstgenoemde trapte na en Amghar werd van het veld gestuurd met twee keer geel na praten.

Bouda was niet te spreken over het optreden van de scheidsrechter, want het bleef niet bij de rode kaarten van Amghar en Essoui. De wedstrijd werd zelfs nog tien minuten gestaakt en diverse Roodenburgers kregen een gele kaart. ,,Ik vind het erg vervelend dat wij weer benadeeld worden. We hebben al een naam en daar spelen de scheidsrechters op in. Ik wist het al voor de wedstrijd toen ik met de scheidsrechter sprak. Warmunda kreeg namelijk helemaal geen kaarten.’’

Maar de ruime nederlaag was niet volledig te wijten aan de scheidsrechter, zo eerlijk was Bouda wel. ,,We hebben gewoon slecht gespeeld en we missen nog steeds scorend vermogen. Daarnaast was het veld nou ook niet echt in ons voordeel. Dat lag er zo ontzettend slecht bij en daar hadden wij duidelijk moeite mee.’’

Met de derde periodetitel in het achterhoofd werden er ook meerdere spelers gespaard tegen Warmunda. Zo ontbraken onder andere Omar Tabibi en Mohamed Farhane, clubtopscorer met vijf doelpunten, en kwamen er een aantal spelers van het tweede binnen de lijnen. ,,Dat speelde natuurlijk ook wel een rol’’, weet Bouda. ,,Het is wel even wennen om weer met anders spelers in het veld te staan.  Deze nederlaag heeft in ieder geval geen schade gegeven aan ons zelfvertrouwen. Ik denk dat de focus ook met name lag op de derde periode. Dat is misschien een verklaring voor dit matige optreden.’’

Bouda gelooft dan ook nog altijd in het binnenhalen van de derde periode. ,,Twee jaar geleden is het ons ook gelukt. Dus waarom nu niet weer? Ik ben er van overtuigd dat we de nacompetitie halen.” Voor komende zondag staat er een lastige tegenstander op het programma. Nummer twee Van Nispen reist af naar Leiden-Noord.