Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Adem Aksoy: ,,Met pijn en moeite heb ik mij in het eerste elftal geknokt’’

Brasserie VIS artikelbanner
Mooi artikelbanner

artikel image Roodenburg 2(Zaterdag, 3A) – In de eerste seizoenshelft speelde hij alleen nog maar mee met het tweede elftal. Daar scoorde Roodenburger Adem Aksoy aan de lopende band. Een reden voor trainer Patrick Heijmans om de Alphenaar, die bijna twee jaar geleden gewond raakte bij het overbekende schietincident, nog een kans te geven. Hij greep zijn kans en afgelopen zaterdag in de 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Rohda ’76 was de aanvaller tweemaal trefzeker en ook nog eens goed voor een assist. Met Aksoy blikken we terug op ‘zijn’ overwinning.

 

Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

,,Het is een heerlijk gevoel om weer belangrijk te zijn voor het eerste. Het afgelopen half jaar speelde ik in het tweede en daar had ik het goed naar mijn zin. Ik wilde nog maar een keer per week trainen en er waren een aantal verplichtingen niet nagekomen door de club, vandaar dus de stap terug. De trainer wilde mij in de winterstop toch nog een kans geven. En met pijn en moeite heb ik mij in het eerste elftal geknokt.’’

 

Nadat hij drie weken geleden tegen VV Leiden (1-1) nog inviel en niet echt van waarde kon zijn, was Aksoy tegen Rohda ’76 vanaf het begin – als vervanger van spits Rian Rosier – dus direct belangrijk voor de club uit Leiden-Noord. Hij was volledig verantwoordelijk voor de 1-0 uit een penalty, scoorde na rust de 3-0 en gaf de assist op Marvin Bok bij de 4-0. Tussendoor tekende Erwin Verkuijlen voor 2-0. ,,Het mooiste moment van de wedstrijd vond ik de penalty’’, vertelt een trotse Aksoy. ,,Ik werd na een individuele actie ten val gebracht door een verdediger in de zestienmeter. Dus ik wilde de penalty eigenlijk zelf nemen. Iedereen deed een stapje naar achteren, behalve Marvin (Bok, red.). Maar hij gunde de penalty aan mij. En gelukkig was het raak, maar de volgende keer mag Marvin weer achter de bal gaan staan.’’ Overigens was Aksoy in tweede helft ook nog dichtbij zijn derde doelpunt, maar zijn schot ging via de linker- en de rechterpaal uit de goal.

 

Naast de doelpunten was de overwinning ook een opsteker voor Aksoy. ,,Tegen Leiden speelden we echt dramatisch’’, vertelt Aksoy. ,,We wisten niet wat ons overkwam. Daarna hebben we de koppen bij elkaar gestoken om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Nu staan we derde. Dus wie weet waar dit eindigt. Ik denk dat we met de huidige selectie makkelijk bovenin kunnen meedraaien. Overigens vond ik Rohda (voorafgaand aan de wedstrijd nog nummer drie, red.) een hele slechte indruk maken. Echt niet te begrijpen, ze zijn absoluut geen derde plaats waardig.’’

 

Aksoy gaf wel aan na dit seizoen te vertrekken. ,,Ik heb het hier wel gezien, maar tot die tijd wil ik mij zo lang mogelijk richten op het eerste. Hopelijk kan ik een bijdrage leveren aan iets moois. Ik weet alleen nog niet wat ik volgend seizoen ga doen. Dat zien we dan wel weer. Nu ga ik me eerst richten op Oegstgeest uit van komende zaterdag.’’

 

Trainer Patrick Heijmans was vol lof over Aksoy, maar wilde het gehele team een veer op de hoed zetten of elders steken zo u wilt. ,,Alles klopte dit keer. We speelden als een eenheid, een hecht collectief. We hebben genoten op de bank en hopen dat we nu kunnen doorpakken. Na de winterstop gebeuren er altijd onverwachte dingen.”

 

Opstelling Roodenburg: Armitage, Monfils, Langerak, Rhioues, Hooidonk, Jansen, Koelink, Bok, Verkuylen, Aksoy, Elbaroudi.

Rebel Horeca artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten