HomeRoodenburgInterviews RoodenburgHeijmans (Roodenburg,za): ,,Geen zin? Ga dan lekker de stad in met je...

Heijmans (Roodenburg,za): ,,Geen zin? Ga dan lekker de stad in met je vriendin”

-

ts-roodenburg(Zaterdag, 3A) – De zaterdagtak van Roodenburg is er afgelopen weekend niet in geslaagd om de koppositie vast te houden. In eigen huis ging de ploeg van Patrick Heijmans met 2-4 onderuit tegen concurrent Semper Altius dat vorig seizoen nog uitkwam in de vierde klasse. De blauwzwarten liepen zo tegen hun eerste nederlaag van het seizoen aan. ,,Ik had dit absoluut niet verwacht’’, aldus Roodenburg-verdediger Jeroen van Hooidonk. ,,In de eerste helft hebben we het eigenlijk al zo goed als weggegeven.’’

Bij rust stond het namelijk al 0-3 voor de bezoekers uit Rijswijk. ,,In de eerste drie wedstrijden hadden we weinig moeite met onze tegenstanders’’, vervolgt Van Hooidonk. ,,Nu liep het gewoon niet. De eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Er was totaal geen rust en we lieten mannen lopen. We waren af en toe ook niet slim bezig. Uiteindelijk waren er misschien maar twee die hun normale niveau haalden. Diego (Ouwerkerk, red.) speelde nog wel een aardige pot en onze keeper Michiel (Hugens, red.) verrichte goede reddingen. Alleen lieten wij hem een aantal keer in de steek. Hij stond er zowat bij alle drie de goals in z’n eentje voor.’’

Van Hooidonk weet dat een slechte eerste helft kan voorkomen, maar beseft tegelijkertijd dat je nooit drie goals mag incasseren in 45 minuten. ,,Het kan gebeuren dat je een keer wat minder speelt. Toch mag je dan nooit zoveel goals tegenkrijgen binnen zo’n kort tijdsbestek. Het wordt dan heel lastig om nog punten te pakken.’’

Na de thee veranderde de situatie volledig. ,,Het was een wereld van verschil met de eerste helft’’, erkent Van Hooidonk. ,,Er was veel meer scherpte bij ons. We gingen één op één spelen achterin nadat Benny (Rhioues, red.) geblesseerd raakte. Vanaf dat moment konden we ze wel goed onder druk zetten. Ze kwamen er niet meer uit en konden alleen nog maar de bal een knal naar voren geven.’’

Mohammed Zirar en Mohammed Elhamami kwamen als aanvallende versterkingen in het veld en dat resulteerde direct na rust in twee treffers binnen vijf minuten. Elhamami was verantwoordelijk voor beide treffers. In de resterende 40 minuten kon Roodenburg echter niet meer tot scoren komen ondanks de vele kansen. Zelfs in de allerlaatste minuut hadden de Leidenaren nog een punt uit het vuur kunnen slepen, maar ook die kans werd onschadelijk gemaakt door de verdediging van Semper Altius. De counter die daarop volgde, zorgde uiteindelijk voor nog meer schade bij de thuisploeg.

,,Na die gemiste kans kreeg Semper Altius via de counter een penalty’’, vertelt Van Hooidonk. ,,Michiel (Hugens, red.) trok nog wel zijn handen in, maar de aanvaller viel toch.’’ Een penalty en de 2-4 was het gevolg. Toch was dat nog niet het ergste, want keeper Hugens werd eraf gestuurd met rood. Hugens moet dus volgende week de derby missen tegen Lugdunum en dat terwijl je bij Roodenburg mag spreken van een keepersprobleem.

Dat wordt dus puzzelen voor trainer Heijmans, maar Van Hooidonk verwacht geen problemen. ,,Als wij zo spelen als in de eerste drie wedstrijden, maken we een goede kans. We gaan gewoon vol voor de overwinning. Het heeft altijd wel iets speciaals de derby tegen Lugdunum. Je kan het rustig dé derby van de derde klasse noemen. Ik heb in het verleden één jaar op de Kikkerpolder gespeeld. Dus voor mij is deze wedstrijd anders dan andere. Het zijn altijd leuke wedstrijden. Vorig seizoen speelden we uit gelijk en wonnen we thuis met 4-1. Ik ben benieuwd en ik hoop dat de wedstrijd tegen Semper Altius een uitzondering was.’’

Trainer Heijmans ging een stapje verder. ,,Ik kijk nu niet eens uit naar het feest in Leiden. Wat een afknapper. Als je dan geen zin hebt, want daar leek het op in de eerste helft, ga dan lekker met je vriendin in de stad wandelen. We moeten ons schamen dat we verliezen van deze tegenstander. Het hoofd moet tussen de knieën en van daaruit maar eens bedenken waarom het liep zoals het gelopen is. Henk Buyn, elke week naast Heymans op de bank, had ook geen goed woord over voor de wanvertoning gedurende de eerste vijfenveertig minuten. ,,Maar het meest heb ik te doen met Michiel . Hij helpt ons al weken uit de brand en zou nog een keer de derby gaan meemaken. Door toedoen van het team moet hij die wedstrijd nu missen. Laten ze daar ook maar over nadenken.”