Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Patrick Heijmans (Roodenburg ,za.): ,,Veel geleerd van de voorbereiding”

Catsanddogs artikel
Rumling bouw artikel

ts-roodenburgDegenen die de uitslagen van Roodenburg (za.) in de voorbereiding en met name de beker een beetje gevolgd hebben zullen bij de uitspraak van trainer Patrick Heijmans “ik heb goede dingen gezien” waarschijnlijk een kanttekening plaatsen. Want een oorwassing van 13-0 tegen – weliswaar tweedeklasser Valken ‘68’ – is dan toch een scheutje voer voor psychologen. ,,Ja wat wil je”, verklaart de 41-jarige oefenmeester die aan zijn tweede seizoen begint. ,,Als je keeper uitvalt en – met alle respect – een veldspeler in het doel moet is bijna elk schot raak.”  Heijmans wil dit dan ook zo snel mogelijk vergeten en zich richten op de positieve zaken die hij in de oefencampagne heeft waargenomen.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Vorige seizoen draaide het team behoorlijk mee in de hogere regionen maar verspeelde in de derde periode een kans op de nacompetitie. ,,Toen ging het mis en verloren we teveel wedstrijden”, blikt Patrick terug. De oefenmeester – bezig om de paperassen TC 3 binnen te halen – heeft als speler zelf de nodige ervaring in zijn voetbalplunje. Vanaf zijn jeugd was Roodenburg zijn cluppie waarin hij in latere jaren het blauwzwarte vlaggenschip bemande. Zijn aanwezige talenten werden vervolgens bij RVC, Scheveningen en Katwijk gedemonstreerd. In 2000 werd hij met de Katwijkers kampioen van Nederland dus Heijmans weet best wel hoe een balletje rolt. Nu staat hij voor de opgave om van Roodenburg (za.) een stabiel team te maken dat weer haar partijtje in de 3e klasse mee wil blazen. Maar Patrick begint al met een probleem.

 

Ondanks dat zijn selectie,  waaruit onder meer Alex Jansen en Adem Aksoy verdwenen en voor Alphen hebben gekozen, op diverse plaatsen is gewijzigd maar werd aangevuld met onder andere Abdoul Farhane en Fouad Mkadmi vanuit de zondagtak (“positieve jongens”) weer op sterkte is, kampt hij met een keepersprobleem. Mike Armitrage raakte in de voorbereiding geblesseerd dus moet hij terug vallen op Michiel Huijgens want ook Mario van der Pluym is niet fit. ,,Dus van drie keepers voorlopig naar een”, klinkt het enigszins jammerlijk. Maar goed, het neemt niet weg dat de ambitieuze oefenmeester ondanks de ‘moeilijke voorbereiding’ toch met een dosis enthousiasme aan de aftrap van de nieuwe voetbaljaargang begint. Teambuilding is het thema waar Heijmans keihard aan heeft gewerkt en blijft werken.

 

Kampioensaspiraties? Heijmans denkt diep na. ,,Meedoen voor de periode zou al leuk zijn. Maar in alle realiteit: ,,We moeten geen kampioen worden waar zouden het wel willen. Wie niet? Eigenlijk is de club en de organisatie nog niet aan promotie toe”, is zijn eerlijke visie. Het getuigt van realiteitszin.  Maar goed en wel, Patrick hoopt op een goede start in de thuiswedstrijd tegen Sportief. Eén van de titelkandidaten? Niet in het rijtje van Heijmans. Misschien Oegstgeest of het gepromoveerde DoCos? Hij kan er nog geen zinnig woord over zeggen maar hoopt op een leuk seizoen waarin zijn team ook een rol van betekenis kan en wil gaan spelen.

 

Ook voor de club uit Leiden-Noord nog even alle aanmeldingen en vertrekkers op een rijtje:

Gekomen: Fouad Mkadmi (Roodenburg, zo), Abdoe Farhane (Roodenburg, zo), Robby van der Blom (jeugd Lugdunum), Tijmen Distelvelt (Meerburg),

Vertrokken: Victor Leonora(UVS),Adem Aksoy(avv Alphen), Alex Jansen(avv Alphen),Rian Rosier(vv Leiden),Mario van der Pluijm (FC Rijnland).

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten