HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg verspeelt kostbare punten in blessuretijd

Roodenburg verspeelt kostbare punten in blessuretijd

-

ts-roodenburg(Zaterdag, 3A) – De gedachten van de spelers van Roodenburg lagen misschien al wel bij het Paasweekend, waarin eventueel de tweede periode kan worden gepakt, maar eerst moest de ploeg van Patrick Heijmans nog op bezoek bij Kamerik, voorlaatste op de ranglijst. Die wedstrijd eindigde in een teleurstelling voor de Leidenaren: 2-2 was de eindstand in het Utrechtse dorpje. ,,We zijn teneergeslagen’’, aldus een balende Jose Monfils. ,,Zeker als je de drie punten in de blessuretijd verspeelt door je eigen schuld.’’

,,We hadden de wedstrijd al eerder moeten beslissen. Dan kom je helemaal niet meer in de problemen. Op het moment dat je voorstaat in de blessuretijd moet je de bal vasthouden. Dat probeerden we ook, links voorin. Maar toen werd de bal verloren en uit de counter scoorde Kamerik de 2-2. Erg zonde, want van deze ploeg moeten wij gewoon winnen.’’

Ondanks een keurige derde plaats wil het in wedstrijden tegen laagvliegers niet vlotten dit seizoen. ,,We onderschatten ze misschien een beetje’’, denkt Monfils. ,,En we spelen ons eigen spelletje niet. Het is heel vreemd, maar elke keer doen we het weer. We doen hetzelfde als onze tegenstander. We weten waar het fout gaat, maar toch wordt regelmatig de lange bal gespeeld.’’

Roodenburg liet zich in de eerste helft misschien wel een beetje afbluffen door Kamerik. Monfils: ,,Ze gaven continu druk. Daardoor was het moeilijk voetballen. Maar normaal gesproken geven wij juist druk en moet de tegenstander daar mee omgaan. Daarnaast werden de taken simpelweg niet uitgevoerd.’’

De thuisploeg nam de leiding in de eerste helft. Adem Aksoy maakte niet veel later de gelijkmaker. Even daarvoor schoot Jeroen Hooidonk nog op de kruising namens de blauw-zwarten. Monfils dacht vanaf de 1-1 dat zijn ploeg Kamerik beet had. ,,Ik dacht nu gaan we overheen, maar dat gebeurde niet.’’ Pas in de tweede helft wist Mo Elhamami, invaller uit het tweede, de bezoekers op voorsprong te zetten: 1-2. Daarna kreeg Kamerik goede kansen om langszij te komen, maar keer op keer stond keeper Mario van der Pluym in de weg. In de blessuretijd moest Van der Pluym zich toch gewonnen geven. ,,Ik denk dat zij in de tweede helft 3 à 4 opgelegde kansen hebben gekregen. Mario (van der Pluym, red.) redde ons een paar keer heel goed. En aan de 2-2 kon hij verder niets doen. De uitslag had ook erger kunnen zijn dan 2-2. We hadden net zo goed kunnen verliezen. Dus we komen nog goed weg. Maar een feit blijft dat ik heel erg teleurgesteld ben.’’

Roodenburg-spits Aksoy, die na de winterstop al voor aardig wat doelpunten zorgde, had zijn dag niet ondanks zijn doelpunt. Monfils: ,,Adem (Aksoy, red.) werd ook gewisseld, want die centrale verdediger stond heel goed te verdedigen en hij kwam er eigenlijk niet aan te pas. Constant werd hij op de huid gezeten. Het kan natuurlijk wel eens gebeuren dat je niet lekker in de wedstrijd zit.’’

In het Paasweekend  moet het allemaal gebeuren en in Leiden-Noord hoopt men natuurlijk op een Aksoy die in vorm is. Monfils: ,,Ja, dan moet het gebeuren. Het is onze laatste strohalm. Als we winnen van Floreant en Be Fair laat punten liggen, pakken we de tweede periode. Dat zou mooi zijn, maar helaas hebben we het niet in eigen hand. Ik heb er wel vertrouwen in dat het gaat lukken. Floreant is momenteel ook wisselvallig. Dus ik denk dat we zeker kans maken. Het gaat om één wedstrijd, daar moeten we ons op richten.’’