Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van den Wijngaard mild, Heijmans heeft de pee in

nabeschouwing167x60Oegstgeest en Roodenburg kwamen niet tot scoren in de return van deze streekderby. In een eerder op deze website al gepubliceerd verslag was al terug te lezen dat de acteurs de grootste moeite hadden om er voetballend gezien een beklijvend treffen van te maken. De beide trainers hadden na afloop ook hun zegje klaar over de bloedeloze 0-0.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner

oegstgeestHet was Rob van den Wijngaard niet ontgaan dat het kwalitatief niet om over naar huis te schrijven was geweest. ,,Klopt, maar ik ben wel tevreden met de controle die we lange tijd over de wedstrijd hebben gehad. Daaraan merk ik dat we progressie hebben geboekt. Ook hebben we het voor de derde keer op rij achterin ‘droog’ gehouden dus mijn tevredenheid overheerst.”

 

ts-roodenburgCollega Heijmans was minder mild en had flink de pest in. ,,Het was het aankijken niet waard. 0-0 is een terechte uitslag, ook al konden we de pot nog winnen. Daar hadden wel absoluut geen recht op gehad. Laten we alsjeblieft niet reppen over de tweede periodetitel als je zo speelt.”

 

Van den Wijngaard op zijn beurt: ,,We hebben niet dominant kunnen spelen, maar dat had ook met het veld te maken. Ik heb mijn ploeg dan ook voorgehouden om niet met al teveel risico te spelen. Als de omstandigheden niet je-van-het zijn, moet je af en toe eens een linie overslaan. Ik vond het oegstgeestook meer spannend dan goed, maar ik ben van mening dat wij toch groeiende zijn. We spelen nu veel minder omschakelwedstrijden en daar pakken we nu onze winst uit. Met wat meer zorgvuldigheid had er wellicht meer ingezeten en het blijft natuurlijk de vraag hoe de wedstrijd zich zou hebben ontwikkeld wanneer die pingel wel een doelpunt opgeleverd zou hebben.”

 

Die vraag bleef voor Heijmans ook onbeantwoord, maar de Leidse oefenmeester was zo eerlijk om te stellen dat hij blij was met de 0-0 tussenstand. ,,Ja, want onze keeper ging ook een keer over de bal heen en opgeteld bij die strafschop zijn dat toch hachelijke momenten. De terugspeelbal waar de penalty uitkwam? Ja, dat was niet best van Hendrik (Boelee, red.), maar zoiets kan gebeuren. Ik ts-roodenburghad meer moeite met het feit dat hij duels verloor van mannetjes die een kop kleiner of minder stevig zijn. En hij niet alleen hoor, we verloren heel veel duels. Het was gewoon heel slecht van onze kant. Het was een foutenfestival van twee kanten en ik kan hier weinig positiefs over melden. Onvoorstelbaar. Vorige week speelden we Rohda nog van de mat en tegen een combinatieteam van Voorschoten’97 wonnen we dinsdag. Vervolgens lever je zo’n wedstrijd af. Ik heb nog getracht het tij te keren door met vijf aanvallers te gaan spelen, maar het maakte allemaal weinig uit. Ik was blij dat de scheidsrechter voor het laatst floot. Dat zegt denk ik wel genoeg.”