HomeVierde klasseRoodenburgMarcel Langerak (Roodenburg, za): ,,De eerste helft was de slechtste van dit...

Marcel Langerak (Roodenburg, za): ,,De eerste helft was de slechtste van dit seizoen’’

-

ts-roodenburg(Zaterdag,3A) – Roodenburg kon afgelopen zaterdag hele goede zaken doen. Dat deed de ploeg van Patrick Heijmans echter niet. In Zoetermeer werd met 2-1 verloren van DWO, dat de laatste weken al opvallend goed presteerde. Door de nederlaag wordt het nog lastig om plaatsing voor de nacompetitie af te dwingen. De Leidenaren staan nog wel op de derde plaats, maar zakten wel in de stand om de derde periode. ,,Dit is een gemiste kans’’, weet Roodenburg-verdediger Marcel Langerak. ,,We haken nu min of meer af.’’

Werkelijk niets lukte in de eerste helft volgens Langerak. ,,Alles ging mis. Er werd geen druk gezet, de linies stonden te ver uit elkaar: we hadden eigenlijk niets te vertellen. Ik denk dat de eerste helft de slechtste was van dit seizoen. Het was een totale off-day. We mochten uiteindelijk ‘blij’ zijn met 2-1, want het ook net zo goed 4-1 of 5-1 kunnen zijn. Daarnaast zette DWO ons vaak goed onder druk, waardoor wij er niet echt uitkwamen.’’

Binnen vijfenveertig minuten was het 2-0 voor de thuisploeg. ,,Na rust gingen we alles of niets voetballen’’, weet Langerak. ,,Dat ging een stuk beter. Ik werd doorgeschoven naar het middenveld, maar daardoor gaven we natuurlijk wel meer ruimte weg. We stonden op een bepaald moment zelfs met acht man voor de bal. De tegenstander maakte alleen de kansen niet af. Daardoor bleven wij in de wedstrijd.’’

Abdel Ali Elbaroudi maakte in het tweede bedrijf de aansluitingstreffer namens de blauwzwarters. Roodenburg, waar Hendrick Boelee ontbrak, bleef daarna nog in de race voor een punt, doordat DWO de kansen bleef missen. Langerak: ,,Ja, we hadden ook zomaar nog een punt kunnen pakken. Benny (Rhioues, red.) was er nog dichtbij twee minuten voor tijd. Jammer genoeg ging die bal er niet in, maar het was ook niet verdiend geweest als de gelijkmaker nog was gevallen. Aan de andere kant had het dus ook zomaar een hoge score kunnen worden. Eigenlijk mogen we niet klagen.’’

Wel was Langerak onder de indruk van DWO. ,,Het is een goede ploeg. Ze staan niet voor niets inmiddels vierde, één plek achter ons. Maar ik moet zeggen dat ik ze in de thuiswedstrijd in Leiden ook niet slecht vond. De eerste helft waren zij beter, pas in de tweede helft kantelde de wedstrijd onze kant op.’’

Langerak denkt nu wel dat het lastig gaat worden om nog wat te halen dit seizoen. ,,Ja, dan zal je moeten winnen de komende weken van Floreant en Be Fair. En dat lukt ons niet zomaar. Een periodetitel is het maximaal haalbare, al wordt dat ook nog lastig. We moeten winnen van Floreant over twee weken om nacompetitie te halen. Maar als we vandaag hadden gewonnen van DWO, dan had het misschien nog wel spannend geworden bovenin. Nu lopen Floreant en Be Fair uit. We gaan in ieder geval ons best doen.’’