Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Roodenburg kent twee gezichten tegen Sportief

Mooi artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

ts-roodenburgMenig Roodenburg-fan had er misschien een hard hoofd in hoe Roodenburg het seizoen zou gaan starten. Na drie verliespartijen in de beker tegen respectievelijk GONA (0-4)), HVV (2-6) en GDA (0-4) moesten de mannen uit Noord zaterdag aantreden tegen het bescheiden Sportief uit het kleine plaatsje Noorden. Het enige wat er over deze ploeg bekend is, is dat zij afgelopen seizoen onverwacht via de nacompetitie uit de vierde klasse promoveerden.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner

Van de nieuwkomers maakten alleen Abdou Farhane speelminuten. Fouad Mkadmi was met vakantie, terwijl Robby van der Blom en Tijmen Distelvelt ritme opdeden in het tweede elftal.

 

Op een redelijk gevuld sportpark Noord begon Roodenburg sterk in de eerste helft. Er werd met veel passie gevoetbald en er waren mooie acties te zien. Uit een van de sterke aanvallen was het uiteindelijk Wesley Lancel die binnen de zestien de bal hard door het midden tegen de touwen schoot. Roodenburg had in die fase moeten doorpakken en de wedstrijd moeten beslissen. Kansen waren er genoeg, maar het net werd niet meer gevonden.

 

Waar de toeschouwer een leuke eerste helft zagen, viel er de tweede helft niet veel meer te beleven. Roodenburg ging mee in het spel van Sportief en moest nog oppassen dat de gelijkmaker niet op het scorebord terecht zou komen. Enige angst leek in de ploeg van coach Patrick Heijmans te sluipen. Uiteindelijk wisten de mannen van Noord het doel schoon te houden en kon Roodenburg in de openingswedstrijd de eerste drie punten noteren. Een prima start van de competitie. ,,Qua resultaat wel, maar daar is veel mee gezegd. We hadden het onszelf zoveel makkelijker kunnen maken, maar we kregen hen maar eenmaal aan de aftrap. Het verval in de wedstrijd was groot. Deze tegenstander gaat spelen tegen handhaving. Winst was dus wel opgerekend, ja. Maar het ging uitermate moeizaam at the end of the day. Wel is het prettig dat we de nul hebben gehouden”, stelde trainer Patrick Heijmans vast.

 

Jeroen van Hooidonk had een sterk Roodenburg gezien, vooral in de eerste helft. De tweede helft moest maar snel worden vergeten, verteld hij aan de verslaggever deze site. Volgens Van Hooidonk is een kampioenschap misschien iets te hoog gegrepen, maar het behalen van een periodetitel moet zeker tot de mogelijkheden behoren. Bij Roodenburg stak Michiel Hugens de helpende hand toe als stand-in, omdat de vaste doelmannen geblesseerd zijn. Heijmans: ,,Hij kreeg niet veel te doen, maar hij greep wel in waar nodig. Daar zijn we hem dankbaar voor.

 

Komende zaterdag volgt de (zware) uitwedstrijd tegen vv Oegstgeest, volgens trainer Patrick Heijmans een van de titelfavorieten. Vorig seizoen werd er op sportpark De Voscuyl met 0-0 gelijk gespeeld en stond het op sportpark Noord 3-2 na negentig minuten.

 

Opstelling Roodenburg: Hugens, Ouwerkerk, Rhioues, Farhane, Hooidonk, Van Kooperen, Verkuylen, Koelink, Olivier, Lancel, Elbaroudi.

Johlex bouw artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten