HomeDerde klasseKoudekerkKoudekerk pakt eerste uitpunt in kaartenfestival

Koudekerk pakt eerste uitpunt in kaartenfestival

-

ts-koudekerk2(Zaterdag,3A)- Koudekerk heeft het eerste punt buiten Koudekerk dan eindelijk binnen, tegen Semper Altius was de eindstand 2-2. Op papier een uitslag waar je tevreden mee zou kunnen zijn, maar na afloop zullen de spelers toch het gevoel hebben gehad dat er twee punten waren verloren, want de gelijkmaker viel in de laatste minuut van een wedstrijd die bol stond van omstreden kaarten.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of Akke Pennin, hij verving de geblesseerde Bas van Heerdt, verdween al in het boekje van scheidsrechter Mirjavanmard. Hij zou niet de enige zijn zou na afloop blijken. In deze beginfase waren de kansen voor de thuisploeg. Semper spits Maurits van Straaten had de opgelegde kans om de score te openen maar maakte kennis met de reflexen van Michael Kneulman. Kneulman die voor de rust ook nog een kans van Mick van Oorschot onschadelijk moest maken. Van Koudekerk kant was het magertjes, al was er en grote kans voor Rick van Tol maar die kwam net te kort om de doelman te passeren.

Semper-Koudekerk resultaatZo kabbelde de wedstrijd voort toen ineens de vlam in de pan sloeg, Nick van Houten ging fel het duel in met Peter Aref. Aref stelde daar geen prijs op en schopte na. Gevolg was een opstootje en een rode kaart voor Aref die daar zeer verbolgen over was. Gevolg was wel dat Semper nog bijna een uur met tien man verder moest en eer de ploeg alles op de rit had gezet stond het ook nog eens met 0-1 achter. Sidney de Schepper kon door de man meer situatie meer vooruit voetballen en werd geen strobreed in de weg gelegd, de voorzet was toen wel besteed aan Rick van Tol, die keeper Danny van der Oever in de korte hoek verraste. Zo ging Koudekerk met een nipte voorsprong de rust in en dat met een man meer.

Bij het begin van de tweede helft was er gelijk een omzetting bij Koudekerk. Jeroen van Munsteren was in het veld gekomen en verdediger Jeroen Koot was achtergebleven in de kleedkamer. Duidelijk een aanvallende wissel. Uiteraard moet je dan ook wel de verdediging in de gaten houden en daar ging het mis. Van Straaten maakte dankbaar gebruik van het teveel vooruit spelen van Koudekerk en schoot de gelijkmaker achter Kneulman. Zo kwamen de 10 weer op gelijke hoogte in score en even later zelfs in aantal spelers want Nick van Houten was fel met de sliding waarbij hij ook te laat was en een tegenstander raakte. Heel Semper blies de overtreding op en tot grote woede van Koudekerk ging de scheidsrechter daarin mee en toonde van Houten de rode kaart waar geel voldoende was geweest.

Bij Semper had men toen even het gevoel dat de buit binnen was maar het kreeg gelijk een tikje terug. Rick van Tol werd door Glen Groen binnen de zestienmeter onderuit gehaald en waar iedereen nu de derde rode kaart van vanmiddag verwachtte, verbaasde Mirjavanmard iedereen door “slechts”geel te trekken. De toegekende strafschop werd door Sidney de Schepper feilloos binnen geschoten en met nog iets meer dan twintig minuten op de klok had Koudekerk weer de voorsprong.

Vreemd genoeg kon Koudekerk het niet volhouden om te blijven voetballen, het ging veelal de lange bal van achteruit spelen en kon die dan voorin niet vasthouden. Semper had wat meer mogelijkheden voor die lange bal door de lengte die het had. Zo kroop de tijd naar de negentig minuten en leek het allemaal goed te komen voor Koudekerk. Tot in de laatste minuut de bal nogmaals lang naar voren ging en invaller Delsey Rodenburg de bal pardoes op het hoofd kreeg en tot ontzetting van alles bij Koudekerk verdween die bal in de uiterste hoek in de goal. Een enorme domper voor Koudekerk wat de eerste uit overwinning bijna binnen had maar door deze lucky twee punten verloren zag gaan. Koudekerk klimt door het ene punt wel naar de vijfde plaats en krijgt volgende week Lugdunum op bezoek, een directe concurrent in de subtop.

Trainer Alex Redel was enigszins teleurgesteld door het resultaat. ,,Ik vond de tegenstander tegenvallen en na de 1-2 hadden we deze pot rustig moeten uitspelen. Kennelijk zijn we dan nog niet bij machte om die controle te houden. Jammer, want een driepunter zat erin. Toch ben ik niet ontevreden over het geheel tot nu toe. Er zit zonder meer muziek in deze groep. Als we in mentaal opzicht kunnen groeien, kan dit Koudekerk een hoop aan.”

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Jeroen Koot(46.Jeroen van Munsteren), Christian Vergunst, Sidney de Schepper, Richard van Heijningen, Nick van Houten, Akke Pennin(72.Oege Pennin), Yvar de Groot, Rick van Tol, Mitchell Janssen(83.Erwin de Best), Mark van Leeuwen.