Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Oegstgeest klimt verder omhoog, mede door Raymond van Heijningen

Catsanddogs artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

oegstgeest(Zaterdag, 3A)- Derdeklasser Oegstgeest liet Zwammerdam eenvoudig achter zich (3-0) en naderde streekgenoot Roodenburg, de nummer drie op de ranglijst, tot op twee punten. Trainer Rob van den Wijngaard was zeer te spreken over zijn ploeg, maar was wel van mening dat de opponent gespaard was.

 

Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Geco artikelbanner

,,Voor rust had het gat al groot kunnen zijn. Nu scoorden we maar tweemaal, ondanks dat we pakweg tachtig procent van de tijd de bal hadden en veel kansen kregen. Maar goed, we zijn niet in gevaar geweest en ik wil niet klagen over de uitslag en het feit dat we voor de vierde keer de ‘nul’ hebben gehouden in de laatste vier duels.”

 

Voor VVO scoorden Raymond van Heijningen, Roy Dijkstra en na rust Joep Zenden. Eerstgenoemde speler komt van origine van de ploeg van De Voscuyl, maar maakte tussendoor een uitstapje naar UVS. Dit seizoen kwam hij weer thuis bij de geelroden en volgens zijn trainer wordt Van Heijningen steeds belangrijker voor zijn team. De speler zelf daarover aan het woord.

 

Raymond Heijningen,, In deze wedstrijd ging het in elk geval lekker, maar dat was aan de orde voor de gehele ploeg. Ons strijdplan was om snel druk te zetten en dat werkte. Zwammerdam wist er geen raad mee en ze leverden de bal erg vaak in. Vorige week tegen Roodenburg was het vooral strijd, maar nu kwam het voetbal er beter uit. Op zich hebben we altijd de intentie om voetballende oplossingen te zoeken, maar soms bleef het bij die goede bedoelingen. Doordat we anders zijn gaan spelen, loopt het wel steeds beter. Eerst speelden we 4-4-2, maar dat was niet echt een succes. Nu komen we voor de dag met 3-4-3, waarbij Mark Tetteroo het slot op de deur is. Gezien de resultaten pakt de verandering goed uit.”

 

Oegstgeest kreeg voor de winterstop vaak twee of drie goals om de oren, maar nu staat het veel beter bij de equipe van Van den Wijngaard. Van Heiningen was er aan het begin niet bij, maar weet dat er het nodige is veranderd en dat zijn ploeg in de laatste wedstrijden niet meer hoeft af te trappen na weer een tegendoelpunt.

 

,,Aan het begin kende ik een mindere tijd. Niet dat ik hoefde te wennen aan de spelers want die kende ik wel van de periode daarvoor. Het liep gewoon op persoonlijk vlak niet zo en ik speelde mijn wedstrijden in het tweede. Daar scoorde ik elke week en daardoor kreeg ik weer mijn kans bij 1. Ondertussen ben ik er vast bij en dat komt ook omdat ik op meerdere plaatsen inzetbaar ben. Tegen Roodenburg speelde ik eerst op de flank voorin, later in de spits en afgelopen zaterdag kwam ik uit op het middenveld. Aan de rechterkant. Daar ligt ook mijn voorkeur om te spelen. Bij UVS heb ik in de A nog als links-en rechtsback gespeeld. Dat ging op zich ook wel goed, maar is niet echt mijn ding. Bij UVS heb ik een geweldige tijd gehad in de A-jeugd. Met de A2 speelde ik in de hoofdklasse en een jaar later met de A1 in de tweede divisie. Eenmaal bij de selectie lukte het mij niet om veel te spelen. Eerst nog wel in het tweede , maar na een hamstringblessure raakte ik in de vergetelheid.  Uiteindelijk besloot ik om weer terug te gaan, want ik wilde weer aan voetballen toekomen.”

 

Roy Dijkstra scoort tegen Zwammerdam resultaatZijn keuze lijkt goed uit te vallen en de twintiger aast op meer. ,,Hier wil ik zoveel mogelijk minuten maken en mij verder ontwikkelen. Nog steeds wil ik hogerop, want ik heb een leeftijd waarop dat nog steeds kan lukken. Het zou met Oegstgeest kunnen zijn. Wat dat betreft komen er belangrijke weken aan. Daarin moeten we vormbehoud tonen. We spelen nog tegen ploegen als DWO, Rohda’76 en Be Fair en willen alles op alles zetten om de nacompetitie te halen via een periode of de derde plaats. Ik vind dat we dat aan onszelf verplicht zijn.”

 

Opstelling Oegstgeest: Van der Steen, Bakker, Tetteroo, Groeneveld, Nonhebel, Van Heiningen, Cuvelier, Jonk, Zenden, Dijkstra, Den Hollander.

 

Op de foto van Howard Misser: Roy Dijkstra haalt uit voor de tweede goal van VVO tegen het kansloze Zwammerdam.

Seven gifts artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten