Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Remco Visser (VVO): ,,Schande dat we met dit materiaal zo laag staan”

Drankenhandelleiden artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

oegstgeest(Zaterdag,3A)- Remco Visser keerde na een afwezigheid van twee jaar weer terug in de hoofdmacht van VV Oegstgeest, waarin hij jaren achtereen een belangrijke pion was. Tot nu toe kan Visser geen potten breken en wat dat betreft is de 36-jarige zoon van ex-trainer Wim Visser niet de enige. De geelroden bleven op één punt staan na het treffen tegen Oosterheem (1-4) en dat is in de ogen van Visser een schande.

 

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis

,,Met dit materiaal mogen we natuurlijk niet zo laag staan. Ik noem dat een schande. We hebben nu alles wel gehad om verklaringen op te hangen aan nederlagen. De scheidsrechter, het niet creëren van kansen en zaterdag juist het missen van kansen. Vooralsnog zijn wij niet in staat om op resultaat te spelen en dat is een zware teleurstelling. Ik wanhoop echter zeker niet, want we gaan echt wel winnen. Alleen moet dat nu wel snel gebeuren, want dit had niemand bij ons verwacht.”

 

Visser vond het een paar jaar terug welletjes en besloot in een vriendenelftal te gaan spelen. Toch begon het weer te kriebelen en hij stuurde aan op een comeback. Tot dusverre miste hij enkel het duel met SEV vanwege vakantie, maar voor het overige kon trainer Rob van den Wijngaard een beroep op hem doen. Tot zijn eigen verrassing kreeg Visser al veel meer speeltijd dan op gerekend.

 

,,Eerlijk gezegd wel, ja. Op zich ben ik wel fit, maar ik was me er ook van bewust dat er geen lullige groep stond in de voorbereiding. Tegen Oosterheem had ik een fikse stempel kunnen drukken. Helaas miste ik twee tot drie goeie kansen en in die zin moet ik nog wel verbeteren. Het past wel bij dit elftal, want op de een of andere manier zitten we tussen de tachtig en negentig procent aan en dat is tot nu toe te weinig gebleken.”

 

Visser wordt benut als linksbuiten, een positie die hij eerder ook bekleedde. Toch speelde Visser voordat hij stopte vanuit het middenveld. ,,Dat is ook wel een positie die mij beter ligt. Ik kan vanuit die linie meer betekenen voor het elftal. Ik ben meer de man van de passing en kan voor een betere aansluiting zorgen tussen de linies. Als ik echter op die positie zou willen spelen, moet ik mijn mond open trekken. En dat geldt voor het hele team. Als we vinden dat het anders kan of moet dan zijn we daar zelf verantwoordelijk voor. Binnen dit team moet iedereen op dit moment vooral naar zichzelf kijken. We kregen er nu vier tegen en dat is natuurlijk niet goed. En ik mag mezelf confronteren met het feit dat ik kansen heb laten liggen. Het had tegen Oosterheem gewoon moeten gebeuren, maar de feiten liegen er niet om.”

 

De ploeg van Van den Wijngaard kwam geheel tegen de verhouding op achterstand, maar in de tweede helft kopte Guido Leugering de gelijkmaker binnen. Het leek de ommekeer, maar niets was minder waar. Na de 1-2 knakte Oegstgeest en dat was niet voor het eerst dit seizoen. Ondertussen wacht de ploeg nog op de eerste overwinning. Die moet dan worden geboekt bij BSC’68, na vier speelronden eveneens geen hoogvlieger. Zaterdag kreeg de formatie uit Benthuizen ruimschoots op de broek.  ,,Ik geloof niet dat wij in de positie zijn om tegenstanders te onderschatten. Dat is op zich wel des Oegstgeest. Dat makkelijke zit er een beetje in. Het lijkt me duidelijk dat het nu allemaal anders moet. Ik geloof zeker dat we ons naar het linkerrijtje kunnen spelen, maar daar moeten we echt zaterdag mee starten. Je mag me dan ook vastpinnen op vier uit vijf na zaterdag. Dat moet gewoon. We moeten effectiever worden en geen excuses meer zoeken. Die hebben we nu genoeg gehad met zijn allen.”

 

Opstelling VVO: Guijt, J.den Hollander, Cuvelier, Tetteroo, Hachmang, Leugering, Bergers, Ciere, B.den Hollander, Zenden, Visser.

Seven gifts artikel
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten