Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van den Wijngaard (Oegstgeest): ,,Meer volwassenheid en voetballend vermogen”

Drankenhandelleiden artikelbanner
Mooi artikelbanner

oegstgeestAan het einde van het seizoen had Rob van den Wijngaard het wel zo ongeveer gezien. VV Oegstgeest bleef dezelfde fouten maken en er viel niets meer te halen, eigenlijk al langere tijd niet voordat de nacompetitie aanbrak. Over en sluiten en opnieuw beginnen. Maanden verder liggen er nieuwe kansen voor de bewoners van De Voscuyl om hogere ogen te gooien. Van den Wijngaard is onverminderd ambitieus en wil vooral stappen maken met een meer en meer voetballende ploeg.

 

Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

De plannen voor een forse verbetering liggen er, maar het moet nog wel gebeuren in de praktijk. Van den Wijngaard kijkt vooralsnog de kat uit de boom. ,,Ik ben gematigd tevreden over de voorbereiding. Ik zie zonder meer verbeteringen ten opzichte van vorig seizoen rond deze tijd. In met name volwassenheid en voetballend vermogen. Ik heb altijd vertrouwen gehouden in het al aanwezige materiaal, maar het moest wel beter worden. Met enkele nieuwe injecties staat er een groep met mogelijkheden. We hebben er bewust voor gekozen om niet meer achterom te kijken. Daar doen we toch niets meer aan en we weten wat we willen. We weten dat het te vaak te matig was en iedereen is zich ervan bewust dat het beter kan om zo lang mee te doen in wedstrijden die er nog toe doen.”

 

Van den Wijngaard spande de lijntjes ook wat meer. ,,Ik zit er wat korter op. We moeten meer vanuit de discipline werken en meer taakbewust. Het is dit jaar heel simpel: als een speler uit de pas loopt dan komt zijn plaats in het geding. We hebben meer om te kiezen en dus weet iedereen wat de boodschap is. De nieuwe knapen zijn prima persoonlijkheden en ze begrijpen de weg die we aan het bewandelen zijn. Het proces ging in de voorbereiding wel met vallen en opstaan. In één-en-dezelfde wedstrijd vertoonden we soms weer twee gezichten en dat moet nog steeds beter. Als voorbeeld wil ik ROAC voor de beker noemen. In de eerste helft hadden we weinig te zeggen. Na de pauze hebben we hun angel eruit gehaald bij hen. Dat had ik liever vanaf het begin gezien. Met wat correcties lukte het in elk geval wel in de tweede helft en lieten we zien zelf ook goed uit de voeten te kunnen. MMO was een dito verhaal. Dat is een typische counterploeg en we speelden aanvankelijk te naïef. Ook dat konden we later corrigeren. Maar met die wisselvalligheid breng je jezelf wel in de problemen dus dat kan en moet beter.”

 

Van Van den Wijngaard geen uitspraken over de positie die wordt gezocht. ,,We hebben pas een beeld na een wedstrijd of drie. Met SEV, Roodenburg en DWO als start kunnen we aan de bak in de eerste drie potten. De start is van groot belang. Het lijkt me duidelijk dat we in elk geval niet tevreden waren met de zevende plaats aan het einde van de vorige jaargang. Met alle respect voor de tegenstanders van vorig seizoen, maar die plek viel gewoonweg tegen. Verder ben ik niet van het roepen. Oegstgeest moet voetballen naar de mogelijkheden en die hebben we. Van daaruit kan er iets moois ontstaan.”

 

De onder meer voormalige Lugdunummer sprak al over injecties. ,,Ja, daar ben ik zeer content mee. Teun Guijt, overgekomen van Katwijk,  is een regelrechte aanwinst tussen de palen. Is een persoonlijkheid. Hij coacht, stuurt en boezemt de tegenstander angst in. Gino Opdam komt er aan, maar is nog niet geheel fit. Remco Visser is terug van weggeweest en dat is voor VVO een prima toegevoegde waarde. We weten hier wat hij kan. Jammer dat hij er aan het begin niet bij is vanwege vakantie. En zo kan ik nog wel wat spelers opnoemen, ook vanuit de jeugd is er versterking gekomen. Het zou maar zo kunnen dat er drie of vier nieuwe basisspelers staan aan de start ten opzichte van vorig seizoen. Het is voor mij prettig dat ik niet meer heel intensief heb hoeven observeren. Toen ik hier kwam moest ik 38 spelers op het oog nemen. We zijn nu veel verder en ik kan me veel meer toeleggen op het voetbal zelf. Grosso modo is er niet heel veel veranderd. Ik kan nu veel sneller door selecteren. Wat ik zeg, een groep met mogelijkheden.”

 

VV Oegstgeest, nog even de veranderingen op een rij:

Gekomen: Steven Gijselman, Marc Mogwe-Jansen, Mario Gianfiglio en Shaquille Luidens (allen eigen jeugd), Teun Guijt (vv Katwijk), Guido Leugering (UVS), Guido van de Broek, Boris Breebaart, Gino Opdam, Joost de Hollander en Roel IJssel de Schepper (allen UDO), Remco Visser (lager elftal).

Vertrokken: Frank Janszen (Valken’68), Geert Jan Jonk (LSVV’70), Joeri Kampijon (Warmunda), Thomas van der Steen (gestopt), Raymond van Heijningen (FC Boshuizen).

Brasserie meelfabriek
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten