HomeVierde klasseFC OegstgeestMark Tetteroo (VV Oegstgeest): ,,Cruciale weken voor de boeg"

Mark Tetteroo (VV Oegstgeest): ,,Cruciale weken voor de boeg”

-

oegstgeest(Zaterdag, 3A)- VV Oegstgeest begint steeds beter in het ritme te komen. Er wordt steeds dichter naar de subtop van de derde klasse A gekropen en het vertoonde veldspel wordt steeds stabieler. De laatst gespeelde wedstrijd, tegen Haagse Hout, werd gewonnen met 0-2 en dit keer moest Oegstgeest op bezoek bij Kamerik, een andere laagvlieger.

Aan het begin van de wedstrijd liet Oegstgeest zien een snelle goal te willen maken. De thuisploeg zakte ver terug en moest dat eigenlijk ook wel, omdat Oegstgeest veel druk naar voren zette. Na een glijpartij van Bob den Hollander, die dit keer in de spits begon, wist Geert Jan Jonk met een fraaie stift de gewenste bliksemstart te maken: 0-1.

Oegstgeest probeerde snel door te drukken, maar echt veel kansen kreeg het niet. Kamerik speelde namelijk met veel spelers achter de bal en beperkte zich voornamelijk tot tegenhouden. Toch werd de marge nog in de eerste helft naar twee getild. Het was Remond van Heijningen die een van richting veranderd schot tegen de touwen zag verdwijnen. Niet veel later liet Kamerik na om nog voor rust terug in de wedstrijd te komen.

In de tweede helft werd de wedstrijd al snel beslist. Na een aanval over veel verschillende schijven was het Den Hollander die het doelpunt op zijn naam bracht: 0-3. Kamerik raakte wat geïrriteerd en kreeg een aantal gele kaarten. Oegstgeest liet zich echter niet uit de tent lokken, waardoor de ploeg van Rob van den Wijngaard geen gele prenten voorgehouden kreeg.

Circa twintig minuten voor tijd maakte verdediger Mark Tetteroo vanuit een vrije trap de 0-4 en tevens zijn eerste goal in het shirt van Oegstgeest. In het laatste kwartier kreeg de thuisploeg nog een aantal goede kansen, maar Oegstgeest haalde de eindstreep met een clean sheet.

Mark TetterooDoelpuntenmaker Tetteroo (foto) was vanzelfsprekend blij met zijn doelpunt en de drie punten: ,,Vandaag wisten we dat we moesten winnen om hoog te kunnen eindigen. Kamerik is een ploeg waarvan wij horen te winnen en dat hebben we dan ook gedaan. We hebben lang verzorgd voetbal gespeeld, maar het laatste kwartier zakten we wel wat terug. Dat is wel een punt van aandacht, want volgende week tegen Roodenburg kan dat je de das om doen.”

Tetteroo wist over zijn doelpunt het volgende te melden: ,,Het is voor mij het eerste doelpunt in alweer mijn vierde jaar bij de club. Zo’n goal is lekker voor jezelf en natuurlijk ook voor de ploeg. De bal werd wat gedragen door de wind en plofte daardoor vlak onder de lat in het doel. Volgende week moeten we er weer staan tegen Roodenburg, want dat is een belangrijke wedstrijd voor de periode. Het behalen van de nacompetitie is namelijk het doel waar we nu naartoe werken.”

Vrijdagavond leek het er nog op dat de wedstrijd al uit het programma was geschrapt. Trainer Van den Wijngaard daarover. ,,We werden gebeld door het bestuur van Kamerik dat het afgelast was vanwege hun slechte veld. De volgende morgen kregen we echter een bericht dat het gewoon door ging. De KNVB had namelijk zelf een consul ingezet en die besloot dat er weldegelijk gebald kon worden. Dat was overigens ook een juiste beslissing. Je kunt wel zeggen dat het een dwaling was van hun bestuur. Al met al moest ik alle spelers bellen dat ze toch aan de bak moesten. Niet ideaal, want er waren er bij die het niet zo nauw namen die vrijdagavond met hun vrijheid. Gelukkig had het nu geen gevolgen, maar we vonden het een en ander wel vrij bizar.”

Opstelling VVO: Van der Steen, Tetteroo, Bakker, Hachmang, Jonk, Nonhebel, Den Hollander, Van Heijningen, Cuvelier, Dijkstra, Zenden.