HomeVierde klasseFC OegstgeestRob van den Wijngaard (Oegstgeest) schaamde zich voor zijn ploeg

Rob van den Wijngaard (Oegstgeest) schaamde zich voor zijn ploeg

-

oegstgeest(Zaterdag,3A)- In de wedstrijd waar voor beide teams niets meer op het spel stond zakte het spelpeil soms tot een bedroevend laag niveau. Met een puntendeling als eindresultaat bij het treffen tussen Zwammerdam en Oegstgeest (2-2).

Voor Oegstgeest, dat op de zevende en Zwammerdam dat op de achtste plaats stond, was er geen kans meer om in welke nacompetitie dan ook te spelen. Voordat Oegstgeest in de gaten had dat de wedstrijd begonnen was stond het al met 1-0 achter. Zeven minuten later was het al weer raak, via een directe vrije trap van zo’n 30 meter afstand wist de gastheer voor de tweede keer te scoren.

Bob den Hollander resultaatIn tegenstelling tot Zwammerdam dat er nog iets van probeerde te maken, zakte het spelpeil van Oegstgeest steeds verder weg. Geholpen door een handsbal van een Zwammerdam verdediger in zijn strafschopgebied kreeg Oegstgeest een penalty. Mark Tetteroo benutte deze kans en verkleinde de achterstand naar 2-1. Vlak voor rust moest Oegstgeest keeper Thomas van der Steen, die volgende week zijn laatste competitiewedstrijd voor De Voscuylbewoners speelt, een keer redding brengen om niet met een grotere achterstand aan de thee te gaan.

Als snel na de rust kreeg Bob den Hollander een opgelegde kans om de stand gelijk te maken, maar hij miste vanaf drie meter voor het doel. Zeven minuten later deed hij het beter, na het passeren van een Zwammerdam verdediger, zorgde de aanvaller voor de gelijkmaker (zie foto). Oegstgeest had na de rust het betere van het spel, maar gescoord werd er niet meer. Met deze 2-2 eindstand veranderde er voor beide teams niets op de ranglijst.

Trainer Rob van den Wijngaard sprak van en wanvertoning, doelend op de magere start van zijn ploeg. ,,Er werd geen arbeid en inzet getoond en daar kan ik furieus om worden. Ik schaamde me kapot en was er klaar mee. Dat heb ik de groep in de rust ook laten weten. In de tweede helft waren we oppermachtig. Maar wanneer je zo aan een wedstrijd begint dan verdien je niet te winnen.”