HomeVierde klasseFC OegstgeestVan Aarle (Oegstgeest) mist scherpte ondanks treffer en zege

Van Aarle (Oegstgeest) mist scherpte ondanks treffer en zege

-

(Zaterdag.3A)- De wedstrijd op de Voscuyl tusen Oegstgeest en Lugdunum, twee ploegen die voorafgaand aan de wedstrijd hetzelfde puntentotaal hadden, werd met 2-0 in het voordeel van de gastheren beslist. Volgens Oegstgeest-spits Jelle van Aarle, die dit seizoen voor het eerst in de basis opereert, had de uitslag veel hoger uit moeten vallen.

Jelle vanDe thuisclub ging met een 2-0 voorsprong aan de thee. De doelpunten kwamen voort uit twee dode spelmomenten, twee vrije trappen. De eerste werd door Guido Leugering verzilverd en Van Aerle nam zelf de tweede voor zijn rekening. ,,Het was verdiend. We waren toen al beter”, zei de spits van het winnende team.

Toch was Jelle (foto) niet geheel tevreden. ,,We hadden na de rust verder uit moeten lopen naar minstens vier of vijf nul. Zeker nadat Lugdunum met tien man verder moest omdat hun laatste man (Henk Brandt, red.) een rode kaart kreeg. Zelf was ik ook niet helemaal scherp”, trekt hij het boetekleed aan. ,,Maar het leek wel of het hele team de scherpte kwijt was om een hogere uitslag neer te zetten. We hebben heel veel kansen gemist.”

Een ding was duidelijk. Op de zege viel weinig af te dingen. ,,De overwinning was natuurlijk terecht, want wij waren over de hele wedstrijd genomen de betere ploeg. Het was overigens wel een sportief duel ondanks die rode kaart. Eigenlijk hoorde die niet in het beeld van deze wedstrijd thuis.”

Na een aantal jaren in het tweede te hebben gespeeld ‘gaat het nu lekker in het eerste’, zegt Van Aerle. ,,Natuurlijk is onze doelstelling om weer te promoveren en iedereen geeft daar honderd procent voor.”

Tegen Lugdunum werd dus weer een stapje in de goede richting gezet. Het gat met koploper DWO, dat slechts met 0-1 van het onderaan bungelende Sportief won, bedraagt zeven punten. Komend weekeinde staat voor Oegstgeest de wedstrijd tegen LSVV ’70 op de agenda. Een laagvlieger waartegen ook de punten moeten kunnen worden gepakt. ,,We gaan er als team voor honderd procent voor”, benadrukt Van Aarle. Voor de Oegstgeestenaren zullen de kanonnen dan toch wel iets scherper moeten worden afgesteld dan afgelopen zaterdag.

Je kunt het er mee eens zijn of niet, als je een rode prent krijgt ziet de arbiter van dienst daar aanleiding toe. Henk Brandt kreeg hem in de tweede helft en heeft zo zijn eigen visie. “Ik ging achter die speler aan en speelde met een sliding de bal maar hij liet zich nogal klungelig vallen. Toch moest ik er af. Sommigen mensen vonden het niet terecht hoorde ik.” Hij baalt er een beetje van want Henk denkt nog terug aan het moment in de eerste helft toen hij Sipan Kahlid vrij voor de keeper zette. ,,Eigenlijk een zelfde soort situatie, maar de overtreding op Sipan werd niet bestraft. Die speler van Oegstgeest komt er dan met een waarschuwing vanaf. Dan noem ik dan toch een beetje meten met twee maten.”Nee, Brandt was bepaald ‘not amused’ over de leiding.

Overigens geeft hij wel toe dat de 2-0 overwinning van Oegsteest terecht was. ,,Zij waren toch wat feller dan wij dus uiteindelijk hebben zij de overwinning verdiend. Zelf hebben wij ook wel een paar kansen gehad maar we scoorden niet. Dat deden zij wel uit twee vrije trappen.” En deze betekende de 2-0 rust-en tevens eindstand. Ondanks zijn rode kaart en geen hoog rapportcijfer voor de scheidsrechter vond Brandt de wedstrijd op zich wel sportief. Daar mankeerde het niet aan. Maar hij houdt er al met al geen prettige herinneringen aan over.