HomeVierde klasseFC OegstgeestVan den Wijngaard (Oegstgeest): ,,Verloren van een beperkte ploeg. Schande.”

Van den Wijngaard (Oegstgeest): ,,Verloren van een beperkte ploeg. Schande.”

-

oegstgeest(Zaterdag, 2C)- Oegstgeest was hard op weg zich stevig in de top vier te nestelen, maar afgelopen zaterdag kwam er een kink in de kabel. DWO won met 2-1 in Zoetermeer en daardoor zag VVO de gastheren weer naderen en stak Rohda’76 voorbij aan de geelroden. Trainer Rob van den Wijngaard had geen goed woord over voor de afgeleverde wedstrijd van zijn volgers.

,,Te schandalig voor woorden. Dat we van deze tegenstander verliezen is bijzonder teleurstellend. Ik noem het nog net geen circuselftal, want je moet altijd respect hebben voor een tegenstander. Maar als je ze vijfentwintig minuten volledig van het matje tikt dan moet je ook afstand nemen.”

In die fase kregen Joep Zenden, Roy Dijkstra, Bob den Hollander en Raymond van Heijningen grote kansen en door die te verzilveren zou een makkelijke middag in de maak zijn geweest. Treffers bleven echter uit en daarna stapelde de ellende zich op voor de bezoekers. Doelman Thomas van der Sten en Frank Bergers blesseerden zich en moesten zich vroegtijdig laten vervangen.

,,Vervolgens komen we nog achter ook in de blessuretijd van de eerste helft en daarmee stond de wereld op zijn kop. In de tweede helft zijn we mee gegaan in hun spel en lieten we ons uitdagen door hun irritante gedrag. Maar waar het daadwerkelijk om gaat is dat wij niet tegen DWO hebben gespeeld, maar tegen onszelf.”

Toch kwam Oegstgeest op gelijke hoogte. Nu prikte Den Hollander wel raak en leek er alsnog een driepunter in de maak. Niets was echter minder waar. Andermaal in de extra tijd, wederom uit een dood spelmoment, viel er nog een doelpunt. En wel voor de witblauwen.

,,Ik dacht dat het aardig op de rails stond inmiddels, maar dat blijkt een misvatting. We zijn weer terug bij af en moeten een pas op de plaats maken. Ook in de stand om de tweede periode. Als je echter zo je wedstrijden de prullenbak ingooit dan heb je nergens recht op. Het is iets ongrijpbaars in de voetballerij. Vijf punten verspelen tegen DWO noem ik bedroevend.”