Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zwoegen en ploeteren op De Voscuyl

derby days streek(Zaterdag, 3A)- Oegstgeest en Roodenburg schoten weinig op met het doelpuntloze gelijkspel, maar de 0-0 was wel een uitslag die volkomen in overeenstemming was met de onderlinge krachtsverhouding. De beide trainers konden niet anders dan tot dezelfde conclusie komen.

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner

In de strijd om de tweede periodetitel is er nog steeds iets te halen voor Roodenburg en Oegstgeest en anders kan de derde periode van het seizoen nog soelaas bieden voor de nacompetitie. De clubs hebben de wens om het verloren terrein, vorig seizoen degradeerden de clubs gebroederlijk naar de derde klasse, weer goed te maken. Via een kampioenschap zal dat dit seizoen zeker niet meer gebeuren en voor het overige moet nog maar blijken of de wensen in vervulling gaan.

 

Hoewel de wil zeker niet ontbrak en er massaal werd gezwoegd en geploeterd aan beide kanten, was het duel doorgaans kwaliteitsarm te noemen. Het speelveld droeg niet bij aan de feestvreugde voor de ogen, maar de hoogtepunten waren verre van talrijk. Het was veelal onrustig, onsamenhangend en onnauwkeurig. De buitenspelers kwamen zelden goed door en individuele ingevingen moesten met een vergrootglas worden gezocht.

 

Toch kwamen er weldegelijk kansen, maar die werden stelselmatig om zeep geholpen. De grootste mogelijkheid voor de thuisploeg ontstond na een verkeerde terugspeelbal van Hendrik Boelee. Roy Dijkstra werd vervolgens onreglementair gestuit door Mike Armitage en de bal ging al na negen minuten op de stip. Dijkstra schoot echter nonchalant naast. Aan de andere kant verzuimde Adem Aksoy even later oog in oog met Thomas van der Steen af te drukken en dus had er zomaar tweemaal vlot gescoord kunnen worden. Daarna werden wel speldenprikken uitgedeeld, maar bovenal werd balverlies tot een kunst verheven.

 

Van helft gewisseld veranderde er weinig aan de verhoudingen. Oegstgeest had aanvankelijk wel het betere van het spel en kreeg via Raymond van Heijningen een kans om dat in de score tot uiting te brengen. Zijn inzet, nadat hij zichzelf goed had vrijgespeeld, verdween net naast. Patrick Heijmans probeerde het tij te keren door aanvallend te wisselen en in de slotfase leek dat zijn ploeg aan de overwinning te helpen. Opnieuw Aksoy toonde zich echter niet koelbloedig genoeg, maar de grootste gemiste kans kwam op naam van Jeroen van Hooidonk. De verdediger had in de laatste tellen van de extra tijd teveel tijd nodig, zodat er alsnog tijdig kon worden ingegrepen door de defensie van de thuisploeg. Tussen de genoemde kansen door had Marvin Bok uit een vrije trap de lat geteisterd boven Van der Steen, die overigens aan zijn laatste seizoen bezig is als trouwe sluitpost bij VVO.”

 

Het duel bleef dus onbeslist en dat deed recht aan het vertoonde spel dat van beide kanten nogal wat te wensen overliet. Bij Roodenburg ontbraken Edwin Verkuylen en Alex Jansen onder meer, terwijl VVO het moest stellen zonder basisspelers Frank Bergers en Geert Jan Jonk, die beide ziek het bed moesten houden.

 

Oegstgeest- Roodenburg 0-0. Scheidsrchter: Post. Toeschouwers: 150.

Oegstgeest: Van der Steen, Bakker, Tetteroo, Nonhebel, Hachmang, Cuvelier, Ciere (76. Ravensbergen), Van Heijningen, Kampijon (58. Steenstra Toussaint), Den Hollander, Dijkstra.

Roodenburg: Armitage, Van Kooperen, Langerak, Rhioues, Van Hooidonk, Koelink, Boelee (61. Rosier), Aksoy, Bok, Elbaroudi, Harroui (81. Visbeen).

 

Bron: LD/ HK