donderdag, maart 28, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenHazerswoudse Boys in slotminuut onderuit tegen Woubrugge

Hazerswoudse Boys in slotminuut onderuit tegen Woubrugge

-

derby days streek(Zaterdag,4A)- In een fysieke wedstrijd met veel duels heeft Hazerswoudse Boys verloren van Woubrugge. In de eerste helft dicteerde Hazerswoudse Boys het spel en kreeg de ploeg een aantal goede kansen maar de zwartwitten konden deze niet in een doelpunt om te zetten. Na rust was het Woubrugge dat het spelbeeld bepaalde gesteund door een eigen goal van Justin Meijer vlak na rust. Een kleine 10 minuten voor tijd bracht aanvoerder Jeffrey Kastelein met een mooi doelpunt de ploegen weer op gelijke hoogte, maar in de blessuretijd van de 2e helft pakte Woubrugge alsnog de volle winst.

Op een koud en winderig sportpark Oudendijk trapten Woubrugge en Hazerswoudse Boys af voor de onderlinge ontmoeting in de 4e klasse A. De storm van de afgelopen week had zijn sporen nagelaten en heeft de overkapping van de dug-outs weggeblazen zodat de reservespelers van beide ploegen moeten plaatsnemen in een “onthoofde” dug-out. Het team van trainer Manfred van den Bosch was op behoorlijk wat plaatsen gewijzigd t.o.v. de vorige wedstrijd. Omdat keeper Pieter de Ruiter in het buitenland was, stond Patrick van der Reest onder de lat. Roy van Leeuwen is voor een stage een aantal maanden naar de Verenigde Staten waardoor Robin de Ruiter verhuisde naar het centrum en Stan van Meurs nam de rechtsbackpositie van Robin over. Jordi van Wetten en Patrick Wassing moesten dit keer genoegen nemen met een plek op de reservebank en hun plaats in het veld werd ingenomen door Justin Meijer en Koen Plaisier.

In de beginfase werd er niet afgetast maar speelden beide ploegen voluit waardoor het spel op en neer golfde en er veel onderlinge krachtmetingen te zien waren. In de beginfase kwamen beide teams eenmaal gevaarlijk in de buurt van het vijandelijke doel maar tot een schot tussen de palen leidde dit nog niet. Hazerswoudse Boys had in de eerste helft duidelijk het betere van het spel en liet regelmatig vlotte combinaties zien waar Woubrugge al snel de lange bal hanteerde. Na 20 minuten liet Hazerswoudse Boys de mooiste aanval van de middag zien over veel schijven waarbij de bal na een steekpass van Rens Louwers belandde bij Leo de Ruiter. Leo ging alleen op de keeper af maar had teveel tijd nodig om de aanval de beloning te geven die het verdiende en gaf een verdediger de kans om de aanval te neutraliseren tot een corner.

Een kleine vijf minuten later was Hazerswoudse Boys opnieuw dicht bij de openingstreffer wanneer Pim Schoonwater diep werd gestuurd en hij de bal over de uitgelopen keeper van Woubrugge Lars van Halteren lobde, maar de bal verdween over het doel. Keeper Van Halteren moest even later wel in actie komen bij een direct op doel geschoten vrije schop van aanvoerder Jeffrey Kastelein. Vlak voor rust was Van Halteren opnieuw een sta in de weg voor de Boys toen Koen Plaisier zich handig vrijspeelde in de zestien, maar de bal tegen de keeper aan schoot. De bal belandde opnieuw voor de voeten van Koen die echter niet tot een 2e schot kon komen omdat hij werd aangetikt door een verdediger van Woubrugge, waar scheidsrechter Maurits echter geen overtreding in zag en zo werd met 0-0 de rust ingegaan.

Na rust werd de score al na een minuut spelen geopend door een speler van Hazerswoudse Boys alleen passeerde deze zijn eigen keeper. De goal viel uit een corner die werd ingekopt door Chris Verhoef die zijn inzet door Pim Schoonwater van de doellijn gehaald zag worden, maar Pims kopbal belandde via het lichaam van Justin Meijer in het doel en bracht zo Woubrugge onbedoeld op voorsprong. Vijf minuten later maakte Justin zijn eigen doelpunt bijna weer goed door de bal vanuit een voorzet bij de tweede paal in één keer op de pantoffel te nemen, maar zijn inzet zeilde rakelings over de lat.

De rust en het snelle doelpunt hadden Woubrugge blijkbaar goed gedaan want zij namen in de 2e helft de regie over van Hazerswoudse Boys en kwamen in tegenstelling tot de eerste helft ook tot kansen. In de 68e minuut was Woubrugge dicht bij de 2-0 door Marco Heuveln die de bal na een vlotte aanval over keeper Patrick van der Reest lobde, maar de inzet  eindigde op de lat. Met nog een kwartier te spelen op de klok was het opnieuw Woubrugge dat dicht bij een doelpunt kwam via een diagonaal schot van de Woubrugse goalgetter Joris van der Hoorn. Zijn poging ging voorlangs. Hazerswoudse Boys moest het in die fase hebben van uitvallen maar heeft daarbij tweemaal de pech dat een kansrijke aanval door de verder goed leidende scheidsrechter Maurits wordt afgefloten vanwege een overtreding waar hij ook voordeel had kunnen afwachten. Diezelfde scheidsrechter miste in de 83e minuut een door alle Hazerswoudse supporters duidelijk waargenomen handsbal in het zestienmetergebied van Woubrugge van een verdediger waardoor Hazerswoudse Boys een penalty werd onthouden.

Hazerswoudse Boys liet nog geen minuut later zien dat het geen strafschop nodig had om op gelijke hoogte te komen wanneer aanvoerder Jeffrey Kastelein de bal ontving uit een snel genomen inworp en de bal vanaf de zijkant van het zestienmetergebied met veel gevoel over Van Halteren in de verre hoek krulde. Een paar minuten later riepen ook de Woubrugse-supporters aan de andere kant van het veld om een penalty maar ook hier wees scheidsrechter Maurits niet naar de stip zodat ook deze stand in evenwicht was.

Beide ploegen namen echter geen genoegen met de gelijke stand en gingen op zoek naar de winst. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd pakte keeper Van der Reest een schot van korte afstand van Bob van de Geijn en uit de hierop volgende aanval van Hazerswoudse Boys vond Jeffrey Kastelein Van Halteren op zijn weg. In de blessuretijd leek Hazerswoudse Boys op weg naar de winnende treffer, maar Leo de Ruiter zag dat zijn inzet, die het midden hield tussen een schot en een voorzet, kon worden uitverdedigd. Woubrugge speelde in de “dying seconds” de bal nog een keer diep maar dat leek niets op te leveren tot verdediger Robin de Ruiter besloot de bal te laten lopen voor zijn keeper. De bal kon echter worden opgepikt door een Woubrugse aanvaller die nog kon worden gestuit door de snel uitgekomen Patrick van der Reest. De rebound belandde voor de voeten van de ingevallen Ferdy Dreef die met een gevoelvolle stift de bal over Patrick heen in het lege doel werkte. Met deze late treffer kreeg de wedstrijd toch nog een winnaar waar een gelijkspel de verhouding beter zou hebben weergegeven.