Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Arie van Duijn (Woubrugge): ,,De opgave is zwaarder, maar we gaan ervoor”

Mooi artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

ts-woubruggeNa een volgens zijn zeggen ‘zeer wisselvallige’ voorbereiding gaat Woubrugge net als vorig seizoen op voor het hoogst haalbare. De ploeg van Arie van Duijn wil dolgraag terugkeren in de derde klasse en de oefenmeester zag zijn missie vorig seizoen bijna slagen. In de nacompetitie gaf zijn equipe echter niet thuis in Noordwijkerhout bij VVSB, waardoor deze jaargang getracht moet worden de stap te maken. De opgave lijkt echter loodzwaar.

 

Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner

,,Niet om reden dat we er op achteruit zijn gegaan, maar het aantal concurrenten bovenin zal groter zijn dan vorig seizoen. Woubrugge heeft zover ik nu kan inschatten gewonnen aan kwaliteit en kwantiteit, maar dat hebben we niet altijd kunnen laten zien in de voorbereiding. Veel jongens waren nog op vakantie vanwege het late tijdstip van die vakanties in deze regio. Dat is lastig werken en voor je het weet staat dan de competitie voor de deur. Toch heb ik al aardig voetbal gezien, maar het is goed dat het nog niet om de punten ging. Vanaf komend weekend moeten we er staan en daar geloof ik ook in”, aldus een gretige Van Duijn.

 

De Katwijker begint aan zijn tweede seizoen en het nieuwe is er vanaf. ,,De groep kent mij nu en ik de groep. Vorig seizoen moest ik daar nog veel tijd in investeren, maar dat was nu niet meer aan de orde. Er zijn wel wat nieuwe jongens bij, maar de gewenning was nu kortstondig. Helaas zijn we Marc Molleman kwijt en dat is een aderlating. Daar staat tegenover dat we blij zijn dat Maurice Bronsgeest (RCL), Marco van Heuveln (geen club), Michel Wolvers (lager elftal) en Ruud van der Sar de deur hebben gevonden van Woubrugge. Van der Sar zat vorig seizoen nog dicht tegen het eerste van ARC aan en dat is te zien. Al met al heb ik meer keuze en zijn we in de breedte ook sterker geworden.”

 

Van Duijn wilde vorig seizoen al graag kampioen worden, dan wel promotie afdwingen. Dat lukte dus niet, hoewel Woubrugge ver kwam. ,,Het was ‘net niet’ en wat mij betreft wordt het nu ‘net wel’. Het besef is echter groot dat het er niet eenvoudiger op is geworden. Clubs als Leidsche Boys en UVS hebben zich danig versterkt en Blauw Zwart is op zeker ook een geduchte concurrent bovenin. Daarnaast was Woubrugge vorig seizoen de underdog, maar we zullen nu heel serieus worden genomen. De druk voor mij en de groep zal hoger zijn, dat is een zekerheid. Die uitdaging gaan we in elk geval graag aan. De groep is leergierig en als ik de bekerwedstrijd tegen Bernardus als voorbeeld mag noemen, dan heb ik het idee dat we op de goede weg zijn. We verloren wel, maar kregen een batterij aan kansen. Zij veel minder, maar wonnen toch. Het voetbal zoals we dat speelde stond in elk geval garant voor het creëren van kansen en die goals komen dan echt wel.”

 

Dit seizoen worden er drie periodetitels vergeven, vorig seizoen waren dat er slechts twee. ,,Daar liggen dus wel meer kansen om te spelen voor een prijs. Ik heb het programma enigszins bekeken en in de eerste periode zouden we onze slag kunnen slaan. We beperken ons echter voorlopig tot de eerste drie potten. Daaruit moeten we minimaal zeven punten halen. Dat zijn we verplicht en van daaruit kunnen we hopelijk de lijn doortrekken. Met Leidse..eh sorry Haagse Hout en SVOW moeten we in eerste instantie kunnen afrekenen. Daarna komt Blauw Zwart op de thee. We hebben er zin in en de focus blijft dus gericht op de derde klasse. In die klasse spelen nu eenmaal meer voetballende ploegen en daar zouden wij prima tussen passen.”

Brasserie meelfabriek
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten