Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Verhoef (Woubrugge): ,,Niet fraai, maar opluchting heel groot”

Brasserie VIS artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

ts-woubrugge(Zaterdag, 4A)- Woubrugge heeft de derde speelronde aangegrepen om de eerste driepunter van het seizoen te laten noteren. Op eigen veld werd Blauw Zwart met 2-0 aan de kant geschoven. Chris Verhoef benutte kort voor rust een strafschop en Joris van de Hoorn bracht vijf minuten voor tijd zekerheid, waardoor de groenwitten nu vijf punten op hun conto hebben staan, na twee eerdere teleurstellende gelijke spelen.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner

Centrale verdediger Chris Verhoef draaide er niet om heen na de gewonnen wedstrijd j.l. zaterdag. ,,Het was misschien niet allemaal even fraai wat we lieten zien, maar er moest hoe dan ook gewonnen worden. Linksom of rechtsom. De opluchting was dan ook groot na afloop, eigenlijk bij iedereen die het goed voor heeft met Woubrugge.”

 

Chris verhoefWanneer je, zoals Woubrugge, mee wilt tellen in de vierde klasse schieten gelijke spelen niet erg op. Na twee duels was er al een kloofje met de koplopers van vier punten en dat gaatje mocht niet groter worden. ,,In de twee eerste duels (tegen Haagse Hout en SVOW, red.) zijn we weg gecounterd en kregen we zes goals om de oren. Okay, we scoorden er zelf ook wel zes maar we hadden toch wel gerekend om die twee potten te winnen. Blauw Zwart was nu de eerste graadmeter en nieuwe averij zou in een vroeg stadium van het nog jonge seizoen pijnlijk zijn geweest. Wij hebben het idee dat Blauw Zwart een ploeg is die in onze buurt zal eindigen en dus is dit een opsteker.”

 

Voor eigen publiek pakte de formatie van Arie van Duijn het dit keer anders aan. ,,Onze focus lag meer op defensieve zekerheid. We speelden vooral degelijk en geconcentreerd. Van daaruit hebben we zelf het een en ander gecreëerd, terwijl we Blauw Zwart heel weinig ruimte gaven om tot kansen te komen. Ik speelde zelf meer achter mijn verdediging en de opzet slaagde om minder hoog druk te zetten. We speelden meer vanaf eigen helft en Blauw Zwart lieten wij komen.”

 

Verhoef baalde nog na van de eerste twee wedstrijden. ,,Ik denk dat we normaal gesproken zeven of acht keer van de tien keer winnen tegen teams als Haagse Hout en SVOW. De mazzel ontbrak echter in die wedstrijden en die tegenstanders hebben we teveel ruimte gegeven. Dat zijn lessen geweest en we zijn blij dat we hebben laten zien dat we het voetbal niet zijn verleerd. Met vijf uit drie schuiven we wat op en dit moet de basis zijn naar meer stabiliteit.”

 

Woubrugge grossierde niet in kansen, maar kwam niet ver voor rust op voorsprong. ,,Menno van der Leij stak de bal op Joris van de Hoorn die de zestien in ging. De verdediger maakte een overduidelijke overtreding en zo mocht ik aanleggen vanaf elfmeter. Dat was meteen zo ongeveer de enige keer dat ik over de middenlijn ben geweest, haha.”

 

,,Bij de tweede goal was Blauw Zwart uiteraard ondertussen al meer gaan aanvallen en daar profiteerden wij van. Thon Buntsma speelde Joris vrij en die bedacht zich niet. Met die 2-0 was het wel gedaan.”

 

Van Duijn was vanzelfsprekend ook in zijn nopjes met de zege na de twee halve uitglijders. Vooral Verhoef werd geroemd. ,,O, is dat zo? Nou, heel druk heb ik het niet gehad. Maar de rol die ik toegedicht kreeg, ligt mij wel. In elk geval prettig om te horen dat er tevredenheid is over mijn spel. Maar wat te denken van de middenvelders? Die hebben zich de tandjes gelopen en dat heeft zich uitbetaald.”

 

Woubrugge krijgt nu Wassenaar en Football Factory, ploegen die in de staart bivakkeren. ,,Dat zegt me niet zoveel. Vorig seizoen zijn we ook verrast door Football Factory dus we moeten op onze hoede zijn. En daarnaast, we hebben al vier punten ingeleverd. Nu moeten we deze lijn voortzetten.”

REM artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten