HomeVoetbalnieuws-leidenWoubruggenaar Verhoef kritisch ondanks zege op DOSR

Woubruggenaar Verhoef kritisch ondanks zege op DOSR

-

artikel image woubrugge 1(Zaterdag,4A)- Op een prachtig vernieuwd sportpark Bateweg Noord, waar menig vrijwilliger en de gemeente aan hebben meegewerkt, kon Woubrugge onder perfecte omstandigheden aantreden tegen DOSR. Er werd gespeeld op een nieuwe grasmat en ook het scorebord, de dug-outs en reclameborden waren nieuw.

Daarnaast waren er allerlei activiteiten op het sportpark gepland, met als afsluiter een feestelijke avond. Maar eerst moest de borst worden natgemaakt om het naburige DOSR uit Roelofarendsveen puntloos naar huis te sturen. In die opdracht slaagde Woubrugge met verve: 2-0.

Ruud van der Sar resultaatVoorafgaand aan de wedstrijd had trainer Arie van Duijn maar één wens, en dat was  winst. In een niet hoogstand duel werd aan die wens voldaan. Verdediger Chris Verhoef vertelt over het wedstrijdverloop. ,,Wij waren vandaag de betere ploeg, hoewel wij nog veel beter kunnen. Echt in gevaar zijn wij vandaag niet gekomen. Het was ongeveer 38 minuten wachten op de 1-0, die gemaakt werd door onze aanvallende middenvelder Ruud van der Sar (foto). Het was een prachtige vrije trap van randje zestien, die mooi de kruising invloog.”

,,In de tweede helft waren er nog voldoende kansen om het duel tijdig te beslissen”, vervolgt Verhoef. ,,De tweede goal viel in de 60e minuut. Thon Buntsma gaf een prachtige voorzet op het hoofd van aanvaller Jorris van der Hoorn, die de bal knap binnenkopte. Daarna hebben wij de wedstrijd zakelijk uitgespeeld, hoewel meer goals wenselijk waren en het spel volgende week beter moet.”

Volgende week zal Woubrugge een zware tegenstander treffen in de vorm van Leidsche Boys. De Leidenaars zijn de absolute titelfavoriet en maken dat tot op heden glansrijk waar. Na zeven wedstrijden is er nog geen enkele verliespartij geïncasseerd. De gebroeders De Cler doen dan ook goede zaken dit seizoen bij Leidse Boys.

Chris Verhoef over Leidsche Boys:,, Dit is natuurlijk een mooi affiche en wij hebben dan ook echt zin in deze wedstrijd. Waarom zouden wij niet de eerste ploeg kunnen zijn die de eerste puntjes van het ogenschijnlijk onverslaanbare Leidse Boys kunnen afsnoepen? Wij willen immers ook spelen om de prijzen. De titel zal lastig worden, maar een derde of vierde plaats moet haalbaar zijn. Een periodetitel moet dit seizoen gepakt kunnen worden, om wellicht via die weg promotie te kunnen afdwingen.” Al met al mooie woorden van verdediger Chris Verhoef, die vertrouwen heeft in zijn ploeg.

De vierde overwinning van het seizoen betekent dat Woubrugge op de vijfde plaats is blijven staan. Van Duijn en de zijnen hebben een achterstand van zeven punten op Leidsche Boys.Vorig seizoen werd het 0-5 aan de Vliet, maar de kans op een dergelijk resultaat is bijzonder klein gezien de versterkte troepen in Leiden.