donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenRobin Burgman (Woubrugge): ,,We haken een beetje af nu”

Robin Burgman (Woubrugge): ,,We haken een beetje af nu”

-

ts-woubrugge(Zaterdag,4A)- Woubrugge is met achtereenvolgens UVS, VVSB en Hazerwoudse Boys bezig aan een hele belangrijke serie in de competitie. Drie directe concurrenten om de bovenste plaatsen in de competitie. De eerste uit de reeks eindigde twee weken geleden in een 0-0 gelijkspel tegen UVS. Afgelopen zaterdag is Woubrugge er opnieuw niet in geslaagd een overwinning te pakken. De mannen van trainer Arie van Duijn keerden na een 3-1 verlies in Noordwijkerhout puntloos weer huiswaarts.

Om aansluiting bij de top te behouden, volstonden eigenlijk alleen drie punten. Dat het geen gemakkelijke opgave zou worden was op voorhand wel duidelijk. VVSB had bij aanvang twee punten meer bij elkaar gevoetbald dan Woubrugge. Daarnaast moesten de bezoekers het stellen zonder de licht geblesseerde Jorris van der Hoorn, die dit seizoen prima op dreef is en het net regelmatig feilloos vindt.

2013-woubrugge-Robin BrugmanDe wedstrijd kwam stroef op gang en geen van beide ploegen wist aanvankelijk echt te overtuigen. ,,De eerste helft was vooral heel erg slordig vond ik,’’ aldus Woubrugge-middenvelder Robin Burgman (foto). ,, Wij kwamen niet echt aan voetballen toe, maar zij ook niet. Het was vooral een wedstrijd op het middenveld met veel fouten en weinig kansen.’’

Een weinig spannende wedstrijd dus, tot het moment dat een VVSB’er ineens uit mocht halen van dertig meter en de 1-0 achter Lars van Halteren schoot. Een mooie goal, maar volgens Burgman niet nodig. ,, Hij kon zomaar uithalen. Hij schiet hem aardig binnen, maar er werd helemaal geen druk op hem gezet.’’ De 0-1 zou tot de rust blijven staan.

Wie dacht dat Woubrugge na de thee scherper de kleedkamer uit zou komen om de achterstand om te buigen, kwam bedrogen uit. De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of VVSB was uitgelopen naar 3-0. Hoe dat mogelijk is, kan ook Burgman niet uitleggen. ,,Die dingen zijn moeilijk te verklaren. De 2-0 was een twijfelachtige penalty. Daarna die 3-0 en dan loop je de hele tweede helft opeens achter de feiten aan.’’ Ondanks dat niet lang daarna Woubrugge via Ruud van der Sar nog op 3-1 kwam (hij toucheerde een inzet van Stan Verwoerd lichtjes, red.), is Woubrugge niet meer in de buurt gekomen van een goed resultaat.

Burgman beseft dat hij en zijn ploeggenoten geen beste pot op de mat legden. ,,De eerste helft moet je zelf voetballen en dan doe je het niet. De tweede helft zakten zij in en kregen we achterin veel ruimte, maar hadden we moeite om er bij hen doorheen te komen. We hebben voetballend veel te weinig kansen gecreëerd. Balen, het was absoluut een belangrijke wedstrijd. Nu haken we een beetje af.’’

Om een definitief afhaken te voorkomen  wacht Woubrugge volgende week een belangrijke wedstrijd als Hazerswoudse Boys op bezoek komt, de huidige nummer drie van de ranglijst. Burgman denkt niet dat de nederlaag tegen VVSB heel erg door zal werken. ,,Je hebt wel eens van die wedstrijden dat het gewoon niet loopt. Ik hoop dat dit één van die wedstrijden was en dat we er volgende week gewoon weer staan met zijn allen. Die wedstrijd wordt nog belangijker nu.’’

De doelpuntenmakers bij de ploeg van Jos Taskin waren overigens Rolf en Timo van der Raadt (2). Na de belangrijke ontmoeting tegen Hazerswoudse Boys speelt de formatie van Van Duijn nog in Warmond tegen Warmunda, alvorens de winterstop aanbreekt.

Opstelling Woubrugge: Van Halteren, C.Molleman, De Wit, Wolvers, Lulling, Van der Sar, Verhoef, Burgman (Van der Leij), Buntsma (Verwoerd), Van de Geijn, Van Heuveln.