donderdag, mei 9, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenSVOW- Woubrugge: knotsgekke wedstrijd

SVOW- Woubrugge: knotsgekke wedstrijd

-

ts-woubrugge(Zaterdag, 4A)- Woubrugge ging na het onverdiende gelijkspel van vorige week tegen Haagse Hout (2-2)  tegen SVOW op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Vooraf werd op een overwinning gerekend. SVOW verloor vorige week met 4-2 van het Leidse FC Boshuizen. Bovendien won Woubrugge vorig seizoen tweemaal van SVOW: een 3-0 uitoverwinning en thuis wonnen de mannen van Arie van Duijn met 1-0.

Het werd een bizarre wedstrijd op het sportpark in Weteringbrug. Aanvaller Thon Buntsma (neefje van Emiel Buntsma spelend bij topklasser Capelle, red.) legt uit:,, We begonnen uitstekend aan de wedstrijd met direct een grote kans. Echter kort daarop, na een minuut of acht, was het SVOW dat uit een counter de 1-0 binnentikte. Geen paniek en blijven voetballen, bleef het motto. Geloof het of niet maar nog geen twee minuten later werd het ook nog eens 2-0.”

Ook bij deze stand hielden de mannen van Woubrugge vertrouwen en die instelling werd dan ook beloond. Na een minuut of 25 was het verdediger Chris Verhoef die op aangeven van Bob van der Geijn de bal knap binnenkopte bij de tweede paal. Kort daarop, een minuut of vijf later, was het Joris van der Hoorn die de bal snoeihard tegen de touwen schoot: 2-2. Buntsma: ,,Toen weer een kleine tien minuten later kopte ik de bal in de as, waarna hij uit de kluts weer terug kwam en ik de keeper passeerde rechts onderin de hoek 2-3.”

Vervolgens leek het wachten op de 2-4 en 2-5. Na een steekbal van Chris Molleman op Joris van der Hoorn, was het dan laatstgenoemde die bal overtuigend binnenschoot en zo leek de wedstrijd inderdaad gespeeld. Niets bleek minder waar. De vlaggenist van SVOW had de vlag stevig in de lucht, waarop de scheidrechter lang met zijn assistent in discussie was. Conclusie:  doelpunt afgekeurd, reden buitenspel.

Kort daarvoor had de score alsnog op 2-4 kunnen staan. Het was wederom Van der Hoorn die in het strafschopgebied werd neergelegd. Waar iedereen aan een strafschop dacht, constateerde de scheidrechter een schwalbe met de daarbij horende gele kaart.

Buntsma: ,,Uiteindelijk gingen wij dan rusten met een 2-3 voorsprong en moeten wij deze wedstrijd gewoon winnend gaan afsluiten. In de kleedkamer maakten wij elkaar duidelijk om niet in te gaan op eventuele beslissingen van de scheidsrechter en gewoon te blijven voetballen.”

Zo gezegd, zo gedaan…Nog geen minuut na rust ging linksback Martijn Lulling ongelukkig in de fout en incasseerde hij zijn tweede gele kaart. Tot overmaat van ramp viel uit de daaruit volgende vrije trap ook nog eens de 3-3. Buntsma: ,,Op dat moment moesten we even zoeken naar de veldbezetting met tien man. In de vijftigste minuut viel ook nog eens de 4-3.”

,,Daarna zijn wij weer veertig minuten de bovenliggende partij geweest, wat uiteindelijk resulteerde in de 4-4 van Chris Verhoef in de 85ste minuut. Diezelfde Verhoef had zichzelf onsterfelijk kunnen maken door in de laatste minuut de 4-5 binnen te tikken. Maar dat lukte niet.” Voor de ploeg van Andre Markus troffen Thijs van der Meer en Mike de Koning overigens ieder tweemaal de roos.

Buntsma tot besluit. ,,Over het spel kunnen wij tevreden zijn, maar twee punten uit twee wedstrijden is te weinig en onverdiend. Volgende week thuis tegen een van de medekandidaten voor de titel, Blauw Zwart, moeten de eerste drie punten worden behaald. Laat duidelijk zijn, wij gaan nog steeds voor promotie naar de derde klasse.”