HomeVoetbalnieuws-leidenWoubrugge wint overtuigend van Aarlanderveen in slechte wedstrijd

Woubrugge wint overtuigend van Aarlanderveen in slechte wedstrijd

-

ts-woubrugge(Zaterdag, 4A) – Eerder dit seizoen verspeelde Woubrugge kostbare punten in Aarlanderveen (1-1). Trainer Arie van Duijn had voor de wedstrijd erop gehamerd dat zijn ploeg wat recht te zetten had. Van Duijns elftal gaf misschien niet helemaal gehoor aan de oproep, maar de drie punten werden wel gepakt in tegenstelling tot speelronde zeven. De groen-witte brigade won op eigen veld met 3-0 van de laagvlieger in 4A.

Marc Molleman vond het een zeer slechte wedstrijd van beide kanten. ,,We hadden weliswaar overwicht, maar het zag er af en toe niet uit’’, aldus de aanvallende middenvelder van Woubrugge. ,,De toeschouwers hebben zich in ieder geval niet vermaakt.’’

,,Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Aarlanderveen. Toch lukte het niet om door de muur heen te komen. De combinaties mislukten en zij speelden eigenlijk alleen maar de lange bal. We gingen ook mee met het fysieke spel van de tegenstander, terwijl we juist ons eigen spelletje moesten spelen. Dat hebben we helaas niet gedaan, maar we hebben de drie punten binnen. En dat is op het moment het belangrijkste.’’

Al na een kwartier spelen opende Joris van der Hoorn de score. Na rust bepaalde Jimmy van der Weijden met twee doelpunten de eindstand op 3-0. Tussendoor kreeg Woubrugge nog genoeg kansen. ,,De tweede helft was een stuk beter’’, weet Molleman. We gingen meer over de flanken spelen en daardoor creëerden we meer kansen. Uiteindelijk

Marc mollemanMolleman was verrast toen hij de andere uitslagen te horen kreeg, DoCoS verloor op eigen veld met 1-2 van LSVV en VVSB ging ten onder in Wassenaar bij Blauw-Zwart (1-0). ,,Dat was een flinke meevaller. Gelukkig wonnen we zelf wel onze wedstrijd. Nu komen we weer wat dichterbij de nummers een en twee. Nu staan we er goed voor in de tweede periode. We moeten gewoon de punten blijven pakken. Vooral het Paasweekend is echt belangrijk voor ons. Daarin moeten we tegen zowel DoCoS als VVSB. Er is dan een hoop goed te maken.’’

Woubrugge loopt dus in op de bovenste twee ploegen. Toch blijft nummer vier Blauw-Zwart in de buurt. Was de overwinning van de Wassenaarders op VVSB wel zo gunstig voor de ploeg van Arie van Duijn? Molleman had liever een gelijkspel gehad. ,,Voor ons was een gelijkspel beter geweest, maar ik kijk liever omhoog dan omlaag. Dus in dat opzicht maakt het niets uit. Een periode is toch zo goed als binnen. Maar we hebben nog behoorlijk wat wedstrijden te gaan.”

Komende zaterdag speelt Woubrugge een uitduel bij Football Factory. Eerder dit seizoen werd nog op eigen veld verrassend verloren van de Leidenaren (3-4). Molleman: ,,Die wedstrijd zit nog steeds wel in ons achterhoofd. We hebben dus weer wat recht te zetten, net zoals tegen Aarlanderveen.’’