Voorschoten ’97 wint voorronde NK voor C-junioren

Jeugdvoetbal
Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel
Afgelopen zondag werd op sportpark Adegeest de voorronde NK voor C-junioren district West II gespeeld. 14 teams uit voornamelijk de twee hoofklassen van West II streden om tickets voor het Nederlands Kampioenschap dat in het voorjaar van 2015 zal plaatsvinden.
In de finale trof de thuisploeg het team van 3e divisionist Spijkenisse. Na een doelpuntloos gelijkspel moest de beslissing vallen door het nemen van penalty’s. Dankzij de twee reddingen op rij van keeper Niek Jonkergouw trok Voorschoten’97 aan het langste eind en mocht de (wissel) beker in Voorschoten in de prijzenkast. Spijkenisse en Voorschoten ’97 verzekerden zich hiermee van een ticket voor het NK. FC Zoetermeer eindigde als 3e en de sportiviteitsprijs ging naar Nederhorst.
Opvallend bij dit toernooi voor 13 en 14 jarige junioren was de uiterst sportieve wijze waarop door de verschillende teams strijd werd geleverd op het veld en de sfeer onderling. In de 78 wedstrijden die zijn gespeeld hoefden de scheidsrechters slechts een handvol gele kaarten uit te delen. Na alle negatieve berichten over agressie en geweld op de velden iets wat ook wel eens uitgelicht mag worden.
MW

Van Marwijk artikelbanner
If Not Now