vrijdag, maart 29, 2024
HomeJeugdvoetbalPaastoernooi Voorschoten'97 groot succes

Paastoernooi Voorschoten’97 groot succes

-

Het 10e internationale D-toernooi van Voorschoten ’97 is gewonnen door AC Milan. Ik de finale werd KV Mechelen na strafschoppen verslagen. Het zeer verassende FC Volendam werd derde, nadat de strijd om het brons tegen SC Heerenveen was gewonnen. Aan de krachtmeting voor teams tot 12 jaar deden 15 profclubs uit vier verschillende landen mee, plus de thuisclub uit Voorschoten.

Beeld uit de titanenstrijd tussen Voorschoten'97 en Anderlecht
Beeld uit de titanenstrijd tussen Voorschoten’97 en Anderlecht

Al direct bij de eerste aftrap om 10.30 uur was het druk op Sportpark Adegeest Het niveau lag dit jaar bijzonder hoog. De toeschouwers werden getrakteerd op uiteenlopende speelstijlen en genoten tegelijk van het mooie voetbalweer. De strijd om de eerste plaatsten in de vier groepen was bijzonder spannend. Favorieten als RSC Anderlecht, Club Brugge en AA Gent waren dicht bij halve finaleplaatsen, maar kwamen een neuslengte tekort. Thuisclub Voorschoten speelde sterk, wist NAC op een gelijk spel te houden, maar kwam dit jaar niet in de buurt van het podium. Groepswinnaar Milan versloeg in de halve finale het sterke SC Heerenveen pas na strafschoppen. KV Mechelen besliste de andere kruisfinale door FC Volendam met 3-0 achter zich te laten. Ook in de eindstrijd kwam het na de 1-1 in de reguliere speeltijd aan op een spannende strafstroppenserie. Wederom hadden de Italianen hun zenuwen het beste onder bedwang, waardoor de beker dit jaar naar Noord-Italie gaat.
Topscorer werd Mike Frimpong van Sparta Rotterdam met 4 doelpunten. Beste keeper werd Welters Seppe van Lierse SK, terwijl de prestigieuze prijs voor beste speler naar Lucas Tol van SC Heerenveen ging. De sportiviteitsprijs, welke werd aangeboden door de gemeente Voorschoten, ging naar RSC Anderlecht.
De collecte voor het Zeldzame Ziektenfonds leverde een mooi bedrag op. Om 17.00 uur keerden alle spelers en toeschouwers zeer tevreden huiswaarts.
Na een korte rustpauze gaat de organisatie voortvarend aan de slag met de volgende editie. Noteer alvast in de agenda: maandag 6 april 2015.

Nog even de uitslag op een rijtje:

1. AC Milan

2. KV Mechelen

3. FC Volendam

4. SC Heerenveen

5. AA Gent

6. Club Brugge

7. RSC Anderlecht

8. Lierse SK

9. ADO Den Haag

10. NAC Breda

11. FC Den Bosch

12. VVV Venlo

13. Sparta Rotterdam

14. SBV Excelsior

15. Voorschoten ’97

16. VfL Bochum

Tekst: Hans Douw Foto: Jan Schouten

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read