vrijdag, maart 29, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje, deel 17 (26 november-3 december)

Lopend vuurtje, deel 17 (26 november-3 december)

-

Ook deze week weer een kijkje in de keuken bij diverse regionale voetbalclubs. Wat leeft er, wat staat er op stapel? Ook wat verwijzingen naar diverse verslagen die u als lezer wellicht heeft gemist. Natuurlijk kan onze redactie zaken over het hoofd zien. Hoewel…ook deze versie van Lopend Vuurtje is weer bijzonder uitgebreid! Toch nog wat te delen? In dat geval: mail gerust naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl

  • Met strijd, beleving en een flinke dosis zelfvertrouwen, getankt uit de laatste twee wedstrijden, boekte het collectief van Voorschoten’97-trainer Marcel De Hoogt een regelmatige en verdiende 2-0 zege op Valkenˈ68. Dat was dus nummer drie op rij. Het klonk na afloop als muziek in de oren van de geel-groenen. Man of the Match, Shemiel Constantia blikt terug via onze homepage.
  • Bij GHC valt altijd wat te beleven. Kerstklaverjassen en sjoelen: vrijdag19 december, aanvang 19.30 uur. Inschrijven voor 15 december bij Rene Zee. Inschrijfgeld 7,50 euro. Bij onvoldoende deelname kan het niet doorgaan!
  • Sinterklaas was j.l. zondag bij FC Boshuizen langs gekomen en heeft in alle schoenen van de selectiespelers een cadeau achter gelaten (zie foto). De selectie is de Sint dankbaar, laat centrale verdediger Jesper Neuteboom weten.Boshuizen Sint
  • Jack Honsbeek, zeker geen onbekende in de regionale voetbalwereld, heeft voor een seizoen bijgetekend als trainer van Legmeervogels. Het wordt in ’15-’16 zijn derde seizoen op de bank aldaar.
  • UVS en DoCoS. Ooit waren ze in de Kikkerpolder elkaars buren. UVS speelde in de hoogste regionen van het amateurvoetbal. DoCoS afwisselend in de derde of vierde klasse. Op zondag. Allebei. Beide clubs hebben inmiddels de keuze gemaakt om met het hoogste selectievoetbal op zaterdag uit te komen. Komende zaterdag 6 december gaan ze elkaar voor een eerste competitietreffen in de derde klasse ontmoeten voor een heuse stadsderby. UVS en DoCoS beginnen ambitieus aan het treffen want beide clubs hebben de wil om de derde klasse zo snel mogelijk te verlaten. De derby wordt voor de wedstrijd en in de pauze van de wedstrijd opgeluisterd door een optreden van de kampioenen van Jong K&G. Vele jeugdspelers van beide verenigingen zullen naar verwachting de tribunes bezetten en de blauw-witte en rood-witte ploegen luidruchtig aanmoedigen. Om in de Sinterklaassfeer te blijven worden zij getrakteerd op een heerlijke beker chocolademelk.
  • In de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen mocht FC Rijnvogels-aanvaller Mitchel Beijersbergen zeventig minuten lang aanspraak maken op de titel ‘matchwinner’. Uiteindelijk bleek zijn vroege openingstreffer slechts nog van statistische waarde, want de runner-up ging er in de slotminuten op de Kooltuin alsnog met de winst vandoor: 1-2. Lees en beluister (Andreas Stam) meer over het onnodige verlies van FC Rijnvogels via onze homepage.
  • Meldt u aan bij de club van 071! U bent vrij tot welke donatie dan ook, daarbij komt uw naam bij de club van 071 te staan en maakt u kans op diversen prijzen/tickets van o.a. ZZ Leiden en ADO Den Haag. Kijk voor meer info op onze homepage!
  • Naast een goede opmars van vv Noordwijk in de hoofdklasse B gaat het met het vernieuwde complex ook erg snel. Vrijdag 12 december is de officiële oplevering en vv Noordwijk kan vanaf die datum dus de overgang naar de nieuwe accommodatie in werking zetten. In tegenstelling tot wat de afgelopen week in een lokale krant vermeld stond, is er op 12 december echter geen officiële opening!
  • Dat Lugdunum zo snel mogelijk terug wil naar de 3e klasse mag duidelijk zijn. Lugdunum hoefde zich dan ook niet bovenmatig in te spannen om Wilhelmus tegen het canvas te krijgen. De Voorburgers, die tot nu toe enkel een punt pakten op eigen veld tegen FC Boshuizen, kwamen met 5-1 goed weg omdat de kikkers na de rust teveel op eigen succes uitgingen….meer te lezen over de driepunter via onze homepage.Tim de Cler op weg naar 1-0 Op de foto gaat Tim de Cler de lucht in voor de 1-0.
  • Woubrugge en Arie van Duijn gaan na dit seizoen (2014-2015) uit elkaar. Dit heeft de club in goed overleg besloten. ,,Na twee jaar hard werken heeft Arie de basis gelegd voor een mooie toekomst en doet Woubrugge een gooi naar de titel in zaterdag 4C. Daarom valt het zwaar, al zo vroeg in het seizoen te moeten besluiten. De wetten in het voetbal kennen nu eenmaal een eigen dynamiek en met die wetenschap in het hoofd is besloten om ruimte te maken voor een nieuwe stap in de ontwikkeling van de club, de spelersgroep in het bijzonder en natuurlijk voor Arie. We hebben zo de tijd om alles eens goed op een rijtje te zetten en met de spelersgroep en technische commissie te lijn voor de toekomst uit te stippelen.”
  • Het bestuur van Hazerswoudse Boys en hoofdtrainer Manfred van den Bosch zijn overeengekomen om ook na dit seizoen met elkaar verder te gaan. Het wordt het 3e seizoen bij Hazerswoudse Boys van de 42 jarige trainer uit Alphen aan den Rijn.
  • Meer trainersnieuws: Jerry Ubink blijft aan bij VV Oegstgeest. De ex-trainer van onder meer de jeugd van Quick Boys en de hoofdmacht van Kagia is bezig aan zijn eerste seizoen op De Voscuyl.
  • Het was koploper RCL nog niet gegeven om een uitwedstrijd te winnen, maar afgelopen zaterdag was het zover. En hoe. Westlandia werd op eigen bodem met 1-5 omver gekegeld, onder meer door een fase van een halfuur waarin RCL de pannen van het dak speelde volgens trainer Ben Kottenhagen. Thommy Sinteur blikt terug via onze homepage.
  • Ook VVSB vindt zijn vrijwilligers belangrijk! Op de ledenvergadering werd het al aangekondigd, maar nu is het dan ook in de praktijk gebracht. Angela van Eeden is sinds eind november benoemd als bestuurslid Vrijwilligerszaken. Op die manier denkt het bestuur focus aan te brengen op dit voor onze vereniging zeer belangrijke onderwerp.
  • Leuk bedacht door SJZ! Lees: Koop één of meerdere stenen a 5 euro per stuk voor de renovatie van de oude kleedkamers. Beste groen-witte vrienden en een ieder die de voetbal vereniging SJZ een warm hart toedraagt. Deze steen moest ons van het hart en we hebben hem gelijk aangedragen voor de bouw. In de hoop dat we niet alleen binnen maar ook buiten de lijnen zullen scoren. Waarvoor onze grote dank! Aldus de Bouwcommissie.
  • Dat is nou jammer voor LSVV’70! De nummer een tegen de nummer laatst. Elk weldenkend mens vult op voorhand al een 1 in op het totoformulier. Floreant was immers de absolute favoriet om op eigen bodem de punten in de knip te steken en de koppositie te consolideren. Lange tijd hing er een vroege Sinterklaassurprise in de lucht maar bij het scheiden van de markt beten de Leidenaren alsnog in het Boskoopse zand. Of was het klei? Hoe dan ook: LSVV’70 stond alweer met lege handen.
  • Hoewel we pas in november leven, is de organisatie van het ROAC-futsaltoernooi achter de schermen al druk bezig met de editie van 2014. Het voetbalfeest zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 27 december, uiteraard in de Ripse Hertogshal. De organisatie zal een aantal veranderingen toepassen in de opzet van ROAC-futsaltoernooi ten opzichte van de vorige drie edities. De organisatie tracht daarmee het toernooi en de feestavond nog net even iets aantrekkelijker te kunnen maken! De deelnemende teams voor de editie van 2014 zijn: ROAC, DOSR (zo), SVOW, Foreholte, Stompwijk’92, Nicolaas Boys, Alkmania, Kickers’69, DOSR (za), SJZ, MMO en Meerburg.
  • Een ruime en dus makkelijke overwinning voor Kagia zo lijkt het, maar daarmee zou men Roodenburg tekort doen. De Leidenaren lieten (weer) zien goed te kunnen voetballen, maar opnieuw trokken zij aan het kortste eind. Medeschuldig daaraan waren twee fantastische doelpunten van Kagia-spits Dirk-Jan Ligtenberg in de eerste helft, die aanvankelijk te boek stond als centrale verdediger bij de equipe van Anton Wijsman. Meer te lezen over het jammerlijke verlies van Roodenburg via onze homepage.
  • Elke week neemt de regionale radio-en tv zender Unity FM samen met Leidenamateurvoetbal.nl het aanstaande voetbalweekend even door. Een snelle blik op wat het publiek te wachten staat. Zo ook deze week. Een en ander is te beluisteren via deze podcast via onze homepage.  Overigens is er komende maandag vervolgens weer een nabeschouwing tussen deze twee partners.
  • Opgelet bij VV Oegstgeest! Dieven! Woensdagavond 26 november zijn er tijdens de training veel spullen zoals jassen, schoenen, tassen enz. uit de kleedkamers gestolen. Let op dat er tijdens de training geen spullen onbeheerd in de kleedkamer achterblijven. Laat de laatste die naar het trainingsveld gaat de deur van de ingang op slot doen.
  • Dat is pas service bij vv Kouderkerk! 15 november 2014 9:30 hebben we het weer gemerkt, een klein beetje regen en direct vliegen er weer een aantal wedstrijden uit. Dit zal de komende maanden waarschijnlijk wel weer vaker gebeuren. Vandaar dat we iedereen er nog een keer op wijzen dat het mogelijk is om een mail of sms te ontvangen als er een afgelasting is.
  • GHC kon zaterdagmiddag de laatste plaats verlaten door HBOK te verslaan. De Leidse ploeg had vooralsnog enkel drie punten gepakt ten koste van Voorschoten’97, maar opgeteld bij wat gelijke spelen leverde dat een veertiende plaats op in 1B. De Amsterdammers werden echter stevig aan de tand gevoeld en vooral in de tweede helft bewees GHC dat het te laag staat op de ladder. In elk geval leverde de 4-0 overwinning terreinwinst en zo lijkt Dennis Olman met zijn mannen weer voorzichtig omhoog te kunnen kijken. Beluister de terugblik van Bart van der Weijden.
  • De traditionele kersttoernooien van Alphense Boys zijn nog niet vol. Zij zoeken nog een paar teams (6) voor enkele toernooidagen. ,,Inmiddels hebben wij al 104 deelnemende teams van o.a. IJsselmeervogels, Zeeburgia, Spijkenisse, Quick, Purmersteijn en Elinkwijk.  Op alle 8 toernooidagen zijn er 10 deelnemende teams (E en F 20 teams), verdeeld over twee poules van vijf,  die ieder 4 wedstrijden spelen van 2×14 minuten en mogelijk nog een grote of kleine finalewedstrijd, om de plaatsen 1 t/m 4. Lees verder welke vacatures er nu nog zijn via alphenseboys.nl
  • Recentelijk haalde Ruben Reus (foto), middenvelder van Oegstgeest, zijn prijs op bij Henny’s Rits Vrijetijdskleding als winnaar van ons spelersklassement in de maand oktober. Reus was blij met zijn prijs. ,,Dit noem ik een eer en wat leuk dat spelers van een derdeklasser of vierdeklasser ook in de prijzen kunnen vallen. Ik waardeer dat ten zeerste.”IMG_2164
  • En nog een melding van diefstal, ditmaal bij UDO! ,,Het bestuur is vandaag vanuit verschillende bronnen benaderd over inbraken die zijn gepleegd in kleedkamers in Oegstgeest. Bij andere verenigingen zijn deze week al verschillende malen “vreemdelingen” binnen geweest tijdens de trainingen. Verdwenen zijn mobieltjes, geld en ook kleding. Laat waardevolle spullen thuis of neem het – met elkaar, en in je sporttas wellicht- mee naar het trainingsveld. Wees dus gewaarschuwd en alert. Zie je iemand die daar niet hoort? Sla alarm!
  • ASC gaat verhuizen! Lees: In het kader van het project Verhuizing ASC naar de Overveerpolder wordt er op donderdag 11 december 2014 een buitengewone ledenvergadering georganiseerd. Het Hoofdbestuur nodigt de leden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De vergadering start om 20.00 uur. Gezien het belang van het onderwerp verwacht het Hoofdbestuur grote belangstelling.
  • Vorige week zat Henk Brandt voor het eerst op de bank na het vertrek van Ronald Mink. FC Rijnland won weer eens en die lijn werd zondagmiddag doorgetrokken. Met de hakken over de sloot werd de winst opgehaald bij stadsgenoot Roodenburg: 2-3. Brandt zag een leuke, sportieve derby en wreef zich in de handen met de tweede zege op rij. Meer over de derby op onze homepage.
  • Vergeet u deze week de Voetbaldirect-toto niet in te vullen? U weet het, deelname is precies 0 euro! En u maakt ook nog een kans op een waardebon van 25 euro! Bent u de kenner? Doe mee! En vanaf deze week: er komt altijd een winnaar!!! Gewoon degene die er het meeste goed heeft (bij gelijke stand wordt er geloot door de redactie van LAV).
  • Vrijdag 12 december aanstaande is er een algemene ledenvergadering (ALV) van Rkvv Meerburg. Alle Meerburgers zijn van harte uitgenodigd voor deze voor de vereniging belangrijke bijeenkomst. Plaats: Meerburg kantine. Aanvang: 20.00 uur.
  • GOL Sport blijft zichzelf en de buitenwereld verbazen. Dan wordt er goed gespeeld en dik verloren. Een week later is het wat minder, maar kunnen wel drie punten worden bijgeschreven. Door de bank genomen doet de ploeg van Taoufik Maatoug zichzelf tekort, zoveel is zeker. Zo niet zondagmiddag tegen Teylingen, bepaald niet een van de minsten in 3A. GOL Sport won met 4-1. Min of meer tot verbazing van gelegenheidslinksback Murat Bayrak. Benieuwd naar de terugblik van Bayrak? Dat kan, ook hier via onze homepage of via de zoekfunctie en dan GOL Sport.
  • 19 december is er een gezellige avond bij Leidsche Boys. Er zijn een aantal klaverjastafels en sjoeltafels. Kom ook gezellig! Inschrijven kan achter de bar bij Erwin Koolen. De inschrijfkosten zijn € 5,00. Gezelligheid is troef!
  • Lees het verslag op onze homepage van speler van Voorschoten’97 (zo) en auteur van LAV… Wie kan het beter vertellen dan Robert Toret… In navolging van de zaterdagtak is ook de zondagtak van Voorschoten ’97 aan de beterende hand. Op bezoek bij MMO won de ploeg van Mo Bougrine, na de zege op ASC van een week eerder, voor de tweede keer op rij: 2-3.
  • Kickers’69 won in de ouverture van het seizoen van Voorschoten’97. We noteren zondag 7 september. Daarna werd geen wedstrijd meer gewonnen. Een laatste plaats is het gevolg.
  • Deze week uiteraard weer volop voorbeschouwingen met het oog op het weekend van 6 en 7 december. Extra aandacht deze week voor UVS-DoCoS en SJZ-Meerburg. De reden lijkt ons duidelijk. Volg de website en mis het niet.
  • Op donderdag 11 december van 19.00-22.00 organiseert de scheidsrechters commissie van vv Kagia een interactieve spelregelavond. Naast een uitleg over enkele spelregels is er ook ruimte voor discussie. De avond wordt afgesloten met een quiz waar leuke prijzen mee zijn te winnen. Gastspreker deze avond is: Allard Lindhout, actief in de Jupiler League. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.
  • SVOW heeft twee punten inmiddels. De vierdeklasser snakt naar een zege in 4C. Gaat het er nog van komen voor de fusie met Alkmania?

 

 

 

 

Remco Mentink
Remco Mentink
Verslaggever en PR sinds 2013. Ook verslaggever RTV Katwijk. Leidenaar met tevens roots in Katwijk. Aanstekelijk enthousiasme, remco@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read