dinsdag, april 16, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVoorbeschouwing op ZijlCup van komende zondag (28/12)

Voorbeschouwing op ZijlCup van komende zondag (28/12)

-

Komende zondag zullen acht Leidse teams onderling gaan uitmaken wie zich de winnaar mag noemen van de ZijlCup. Eerder plaatste onze redactie de loting op de website en nu volgt het programma, alsmede een korte voorbeschouwing met Robert Dros (FC Rijnland), Freek Jansen (LSVV’70) en Martijn van Leeuwen van GHC.

Het wedstrijdschema op zondag 28 december ziet er als volgt uit:

Poule A

2 10:44-10:57 UVS FC Rijnland
4 11:12-11:25 Lugdunum GHC
6 11:40-11:53 Lugdunum UVS
8 12:08-12:21 GHC FC Rijnland
10 12:36-12:49 UVS GHC
12 13:04-13:17 FC Rijnland Lugdunum
Poule B
1 10:30-10:43 Roodenburg Zon. LSVV
3 10:58-11:11 Roodenburg Zat. LeidscheBoys
5 11:26-11:39 Leidsche Boys Roodenburg Zon.
7 11:54-12:07 Roodenburg Zat. LSVV
9 12:22-12:35 Roodenburg Zon. Roodenburg Zat.
11 12:50-13:03 LSVV Leidsch Boys

 

Kwartfinale
A4-B1 A 14:00-14:13    
A3-B2 B 14:14-14:27    
A2-B3 C 14:28-14:41    
A1-B4 D 14:42-14:55    
Halve Finale
wA-wC E 15:00-15:13    
wB-wD F 15:14-15:27    
3e/4e plaats
vE-vF G 15:30-15:43    
FINALE
wE-wF H 15:45:16:00    

 

Zijlcup_2014

Vorig seizoen verraste FC Rijnland met een finaleplaats. Daarin werd verloren van GHC (2-1). Voor de ploeg uit de Leidse Mors neemt Robert Dros de honneurs waar op de bank. Henk Brandt, recent weer trainer geworden van de hoofdmacht na de breuk met Ronald Mink en de club, is zelf op vakantie. Dros: ,,’t Is wat he. Hij is net trainer en kan nu al naar de Kaapverdische Eilanden. Het betaalt zeker niet slecht trainer zijn van een vierdeklasser, haha.”

,,Maar alle gekheid op een stokje: ik vind het leuk om te doen en we hebben ook dit jaar weer een leuk team. Van de selectie kunnen er maar vier niet en de rest staat te popelen dus we moeten nog serieus keuzes gaan maken ook. Maar dat komt allemaal wel goed. We hebben eerst zaterdag ons eigen oliebollentoernooi in de 3 Oktoberhal. Een dag later dus naar de Zijl en we hebben er allemaal veel zin in. Wat ons betreft staat de gezelligheid wel voorop, maar we willen natuurlijk ook goed voor de dag komen. De poule-indeling is wel zwaar te noemen met GHC, UVS en Lugdunum. We zien het wel. Normaal gesproken komen er veel Rijnlanders mee. We hebben zowel op het veld als in de zaal trouw publiek. Misschien kunnen ze ons door de poule loodsen. Het gaat de laatste tijd op het veld best aardig, hoewel we het allemaal nog steeds klote vinden voor Ronald. Het is een vriend van mij en trouwens ook van de meesten bij de club en dan is het nooit leuk dat de wegen tussen en club en een trainer zo vroeg scheiden in een seizoen.”

GHC is titelverdediger en lijkt ook nu favoriet. Kees van Tongeren leidde zijn team vorig seizoen naar de eerste plaats, maar laat de coaching dit keer aan speler Martijn van Leeuwen over. Dit ook al omdat Dennis Olman eveneens ontbreekt. Van Leeuwen, die in de zaal zelf het nodige kan met een bal, gokt op een finaleplaats. Enige voorzichtigheid hanteert Van Leeuwen wel. ,,We kunnen onder meer niet beschikken over Houssin Bezzai en Michael de Roode en die kunnen natuurlijk ook in de zaal leuk ballen. Ook de loting is stevig, maar ik kom natuurlijk niet om met GHC te figureren op dit toernooi. We verdedigen de titel en willen dat met verve doen. We treffen eerst Lugdunum, FC Rijnland en UVS. Leuke tegenstanders. Het scheelt wel dat Joeri Onderwater er niet bij is bij UVS. Dat is hun beste speler. Met wie wij gaan spelen? Voor zover nu bekend Elroy Lammers, Michael Halvemaan, reservedoelman Daniel Schaart, Shurdien Narcisio, Soufian Boukhidous, Bart van der Weijden en ikzelf. We hebben er veel zin in.”

LSVV’70 doet voor het eerst mee en daar is trainer Freek Jansen blij mee. ,,Echt superleuk dat we zijn uitgenodigd. Misschien zijn we in Leiden een beetje een vreemde eend in de bijt, maar het is leuk om tegen veel teams uit te komen met spelers die we kennen. Bij ons waren de spelers meteen enthousiast, ook al omdat ze weten dat je in de zaal minder hoeft te lopen dan op het veld. Misschien kunnen we in een poule met Roodenburg zaterdag en zondag en Leidsche Boys zondag wat bereiken. Een keer winnen zou al leuk zijn, want op het veld staan we nog droog qua overwinningen. Maar goed, zoals heel Leiden weet zijn we wel door in de beker sinds j.l. zaterdag en dus zitten we in de winning mood. Als dit ook een beetje goed wil komen dan laten we de competitie maar voor wat het is en gaan we voor het bekertoernooi en het zaalvoetbal.”

Jansen hoeft zich niet te schamen voor de spelers die opgetrommeld zullen worden. ,,Nee, zeker niet. Thomas Waasdorp keept dus dat zit wel snor. Verder speelt Shander de Vries en die heeft heel hoog gespeeld en ook Neal Petersen zal zich goed staande kunnen houden. Verder ben ik blij met het ‘ja-woord’ van Sander Mulder, Jacky Driessen, Gerben Groenendijk en Erik van der Haak.

Ondertussen hebben ook de zaterdagtak van Roodenburg, Lugdunum en UVS de namen prijs gegeven van de spelers die het moeten gaan doen. De opgave van Roodenburg: Gloire Kalangu, Michael van Kooperen, Benny Rhioues, Mike Smit, Jeroen Hooidonk, Giovanni Koelink, Sipan Khalid en Mo Elhamami. Vervolgens Lugdunum: Richard Schaafstra, Cem Isitir, Khalid Maayad, Ozan Isitir, Sandjai Gajadien, Tobias Schaafstra, Nino Poulina en Nabil Atif. UVS komt op de proppen met: Danny de Groot, Vincent Overdijk, Kenneth Maaskant, Jordy Klaassen, Thom Ligtvoet, Rob van der Plaat en Steven Prudhomme.

Leidenamateurvoetbal.nl zal volgende week maandag de nodige aandacht schenken aan het toernooi met een terugblik. Via twitter zullen de uitslagen en doelpuntenmakers worden gepubliceerd. Dit voor de thuisblijvers. Maar een bezoekje brengen aan het toernooi is natuurlijk verstandiger en leuker!

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read