vrijdag, maart 29, 2024
HomeStatistiekenLandelijke eindstand tweede klasse: kampioen Valken’68 eindigt als twaalfde

Landelijke eindstand tweede klasse: kampioen Valken’68 eindigt als twaalfde

-

Ons land had dit seizoen 308 tweedeklassers die tegen elkaar uitkwamen over de diverse districten. De nummers 1 tot en met 5 op de landelijke ranglijst werden kampioen in hun klasse. Xerxes werd zesde op de algehele lijst, maar kon geen titel vieren. Valken’68, kampioen in 2C in district West 2, vinden we terug op de twaalfde plaats.

Benschop is één van de twee ploegen in de top met een fors aantal punten, maar zonder dat daarbij een kampioenschap kon worden gevierd. Voetbalvereniging Dronten werd kampioen in district Oost (2G op zaterdag) en eindigde slechts als 36ste, maar werd juist wel kampioen.

Naast Valken’68 zijn uiteraard ook de vijf andere regionale tweedeklassers terug te vinden in de lijst met dus ruim driehonderd clubs. TAVV nestelde zich op de 143ste plaats, maar is op dit moment nog wel in de running in de nacompetitie voor een plek in de tweede klasse. ROAC (149), Foreholte (204), Voorschoten’97 (245) en Teylingen (293) kwamen meer bescheiden uit in het klassement. Foreholte moet nog nacompetitie spelen voor lijfsbehoud, terwijl Voorschoten’97 en Teylingen inmiddels afdaalden naar de derde klasse. Als laatste eindigde Helmond. De Brabanders veroverden slechts vijf punten in zesentwintig wedstrijden en kregen maar liefst 120 goals om de oren.

[table “85” not found /]

 

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read