zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenPaul van der Zwaan wordt de nieuwe trainer van hoofdklasser Quick

Paul van der Zwaan wordt de nieuwe trainer van hoofdklasser Quick

-

Gisteren zijn Leiderdorper Paul van der Zwaan en het Haagse Quick tot overeenstemming gekomen voor een overeenkomst voor 1 seizoen (2015-2016), met de intentie om een langer dienstverband aan te gaan. Van der Zwaan zat na het wegvallen van de zondagtak van UVS en zijn keuze om sowieso de vleugels uit te slaan zonder club en zijn naam werd onder meer in contact gebracht met Noordwijk en Voorschoten’97. Uiteindelijk zal de ambitieuze trainer dus neerstrijken bij de zondaghoofdklasser, momenteel de nummer drie op de ranglijst met de eerste periodetitel al op zak.

Van der Zwaan is bijzonder blij met zijn aanstelling. ,,Een prachtige club om voor te gaan werken. Een echte familieclub met aanzienlijke uitstraling en een eigen cultuur in Den Haag. Een club ook waar de hoogste jeugdelftallen op landelijk niveau spelen. Quick is ook een vereniging waar veel spelers die een keer een uitstapje waagden ook weer terugkeren. Dat zegt veel over de warme uitstraling.”

Van der Zwaan resultaat

De oefenmeester, die eerder onder meer werkzaam was bij Meerburg, ‘s-Gravenzande, Ter Leede en tweemaal UVS, vervolgt: ,,Ik denk dat ik mijn ei wel kwijt kan daar. Er staat een prima groep en ze doen het heel goed. Er is nu al een prijs binnen en wie weet waar dat toe kan leiden. De afstand is geen probleem voor mij, ik kwam al veel in het Haagse voetbalcircuit. Ik heb ontzettend veel zin om bij Quick aan de slag te gaan. Het klopt dat er wat lijntjes open stonden, ook van andere mooie clubs. Maar dit is ook de voetballerij. Soms komt er iets voorbij waartegen je geen ‘nee’ kunt zeggen. Dit is voor mij zo’n kans. Waarom maar een contract voor 1 seizoen? Dat doe ik nooit voor langere tijd. Wat heeft dat voor zin? Als het van weerszijden bevalt, komt er vanzelf een vervolg.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read