HomeVan amateur naar profVan amateur naar prof: Leidse regiohelden over de ‘grenzen’ (16) plus stemmen!

Van amateur naar prof: Leidse regiohelden over de ‘grenzen’ (16) plus stemmen!

-

Het zijn de talenten, met veel doorzettingsvermogen en geluk, die uiteindelijk doorbreken op het hoogste niveau en in het echte profleven belanden. Direct via BVO’s, via een amateurvereniging of via een andere weg. In deze rubriek volgt de redactie bijna wekelijks onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn. In deel 16 de periode van 14 februari tot 20 februari. Leidenaar Randy Wolters werd genomineerd voor de verkiezing “beste speler van de derde periode” in de Jupiler League.

John Heitinga kwam niet actie, omdat zijn ploeg Fulham reeds is uitgeschakeld in de FA Cup. Daardoor had de verdediger uit Alphen aan den Rijn een weekendje rust. Garry Mendes Rodrigues kwam ook niet in actie. De voormalig aanvaller van FC Boshuizen zat voor het eerst op de bank bij zijn nieuwe club Elche. Hij zag toe hoe zijn ploeg de punten deelde met Osasuna (0-0).

Na twee verliespartijen heeft Dirk Kuijt weer eens de volle buit gepakt met Fenerbahçe. Thuis tegen Kasimpaşa, met Kuijt in de basis, won de formatie uit Istanbul met 2-1, terwijl de concurrent Galatasaray punten verspeelde bij Antalyaspor (2-2). Op het tweede niveau van België hoefde Joost Terol niet aan de bak. De in Leiden geboren doelman had net als Heitinga geen officiële wedstrijd op het programma.

De doelmannen uit de Leidse regio in de Jupiler League deden het afgelopen weekend naar behoren. Zo boekte Wesley de Ruiter (FC Den Bosch) een knappe 2-1 zege op Sparta Rotterdam en hield Cor Varkevisser (Telstar) een punt over aan het duel met Jong PSV (2-2).

Ook over Randy Wolters en Stanley Elbers viel er goed nieuws te melden. Wolters veroverde met zijn club VVV-Venlo de derde periode na een 3-0 overwinning op Jong FC Twente. Zelf scoorde hij de 1-0 in de zesde minuut. Oud-UVS’er Sven Verlaan bleef de gehele wedstrijd op de bank bij de Tukkers. Voor Wolters bleef het niet bij winst, een doelpunt en een periodetitel. De 23-jarige aanvaller uit Leiden werd genomineerd voor de verkiezing “beste speler van de derde periode”. Ook kreeg hij met zijn ploeg de Bronzen Stier – voor de beste ploeg van de derde periode – toebedeeld. Elbers was ook belangrijk en werd zelfs tot man van de wedstrijd uitgeroepen. Met Helmond Sport versloeg hij FC Oss (3-1).

O, en we kunnen stemmen op onze regiogenoot Randy Wolters: https://www.jupilerleague.nl/page/bronzenstier. Kleine moeite groot plezier!

Ook viel er weer nieuws te melden over onze regiogenoten in de Eredivisie. Jens Toornstra was voor de zoveelste keer belangrijk voor FC Utrecht. In Alkmaar bezorgde hij de Domstedelingen een punt door tien minuten na rust de 1-1 te produceren. Aleksander Bjelica bekeek de hele wedstrijd vanaf de bank als reservespeler.

Na de 1-0 overwinning op AZ ging Leidenaar Erik Falkenburg afgelopen zondag met Go Ahead Eagles onderuit tegen FC Groningen (1-0). Stadsgenoot Ricardo van Rhijn (Ajax) deed het een stuk beter. SC Heerenveen werd kansloos met 3-0 naar huis gestuurd en Van Rhijn en Ajax staan daardoor nog altijd aan de leiding in de Eredivisie.

Doelman Martijn de Zwart (ADO Den Haag) zat weer eens bij de selectie voor de confrontatie met Roda JC. Als reserve voor eerste keeper Robert Zwinkels, die zijn doel schoon hield, zag hij de Hagenaren als winnaars het veld verlaten (0-1).

Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Tot de volgende berichtgeving over Leidse regiohelden!