HomeVan amateur naar profVan amateur naar prof: Leidse regiohelden over de ‘grenzen’ (deel 18)

Van amateur naar prof: Leidse regiohelden over de ‘grenzen’ (deel 18)

-

Het zijn de talenten, met veel doorzettingsvermogen en geluk, die uiteindelijk doorbreken op het hoogste niveau en in het echte profleven belanden. Direct via BVO’s, via een amateurvereniging of via een andere weg. In deze rubriek volgt de redactie bijna wekelijks onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn. In deel 18 een overzicht van de periode van 28 februari tot 13 maart. Hoe verging het onze helden uit Leiden en omstreken?

Buitenlandse velden:

John Heitinga (Fulham). 1 maart: Fulham – Chelsea 1-3, Heitinga speelde de hele wedstrijd en scoorde de enige goal namens de thuisploeg. 8 maart: Cardiff City – Fulham 3-1, Heitinga gaf een assist bij de 2-1 van Lewis Holtby. Garry Mendes Rodrigues maakte op 1 maart jl. zijn eerste minuten in het shirt van Elche dat Celta da Vigo ontving. De gastheren trokken aan het langste eind (1-0) en Mendes Rodrigues kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Manu del Moral.

Dirk Kuijt (Fenerbahçe). 1 maart: Fenerbahçe – Gençlerbirligi 2-0, Kuijt stond de hele wedstrijd op het veld. Frankrijk – Nederland 2-0, Kuijt bleef negentig minuten op de reservebank. Joost Terol kwam niet in actie voor Royal FC Antwerp.Stadion_resultaat

Jupiler League:

Wesley de Ruiter (FC Den Bosch) moest wederom zijn plaats afstaan aan zijn concurrent Bruno Appels in de duels met Jong Ajax (3-2 verlies, red.) en Telstar (0-1 verlies, red.). Cor Varkevisser (Telstar) hield zijn doel dus schoon tegen FC Den Bosch. Vijf dagen daarvoor had de Katwijkse doelman overigens een belangrijke bijdrage geleverd aan de 3-1 overwinning op nummer drie VVV-Venlo, de ploeg van Randy Wolters. Wolters kon geen potten breken en werd in de 66e minuut gewisseld voor Dyon Gijzen.

Stanley Elbers (Helmond Sport). Helmond Sport – Sparta Rotterdam 1-1, Elbers speelde de hele wedstrijd. MVV – Helmond Sport 0-0, Elbers kreeg een gele kaart in de 92e minuut en deelde de punten met Willem II (1-1). Oud-UVS’er Sven Verlaan (Jong FC Twente) zat tegen Willem II (1-2 verlies, red.) en Sparta Rotterdam (0-1 winst, red.) niet bij de wedstrijdselectie.

Eredivisie:

Ricardo van Rhijn (Ajax). 2 maart: Feyenoord – Ajax 1-2, Van Rhijn speelde 90 minuten rechts achterin bij de Amsterdammers. Dat gebeurde ook tegen Cambuur Leeuwarden, waar Ajax en Van Rhijn niet verder kwamen dan 1-1.

Leidenaar Erik Falkenburg (Go Ahead Eagles). 1 maart: Go Ahead Eagles – PSV 2-3, Falkenburg scoorde de 2-1 in de 25e minuut. 9 maart: Go Ahead Eagles – FC Twente 1-0, Falkenburg gaf bij de 1-0 een assist op Jarchinio Antonia. Martijn de Zwart (ADO Den Haag) werd zowel tegen NAC Breda (1-1, red.) en RKC Waalwijk (1-1, red.) buiten de selectie gelaten.

Na de eerste overwinning sinds acht wedstrijden kwamen Jens Toornstra en Aleksander Bjelica in de afgelopen twee wedstrijden weer niet tot winst met FC Utrecht. 2 maart: FC Utrecht – FC Twente 1-1, Toornstra gaf bij de 1-1 de assist op Tommy Oar en Bjelica bleef op de reservebank. Tegen PSV (1-0 verlies, red.) kwam Bjelica wel als invaller het veld in. In de 77e minuut loste hij Kai Heerings af. Toornstra kreeg overigens nog een gele kaart in die wedstrijd.

Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Tot de volgende berichtgeving over Leidse regiohelden! Met excuses voor de lichte vertraging. Een terugblik op afgelopen weekend volgt spoedig.