HomeVoetbalnieuws-leidenDoek lijkt gevallen voor zondagtak van Voorschoten’97

Doek lijkt gevallen voor zondagtak van Voorschoten’97

-

voorschoten nieuw 2013Na het verloren duel zondagmiddag tegen kampioen Woerden (0-2) en de overwinning van concurrent RKDEO is het doek voor de zondagtak van Voorschoten ‘97 zo goed als gevallen. Volgende week zelf winnen van Wilhelmus en hopen op een goede dag van Teylingen bij de ploeg uit Nootdorp zou de brigade van trainer Mohamed Bougrine nog kunnen redden.

Dit scenario werd door de oefenmeester na afloop, weliswaar met een zuur lachje, niet voor onmogelijk gehouden. Na het eerste fluitsignaal werd al snel duidelijk dat kampioen Woerden het seizoen in stijl wilde afsluiten. Als groen-geel had gedacht of gehoopt op een cadeautje van de Woerdenaren kwamen ze bedrogen uit.

Tot halverwege de eerste helft was het van beide kanten aftasten en hadden beide doelwachters op een paar opraapballen na niets te doen.
Niels van den Berg stelde namens de gastheren doelman Terence Manschot voor het eerst op de proef. Kort daarna werd ook collega doelman Jim Habraken voor het eerst getest.

Het duurde tot aan de 25e minuut voordat de gasten echt gevaarlijk werden. Doelman Habraken voorkwam de openingstreffer. De grootste kans was voor de thuisclub. Roy Elligens schoot te slap en recht in de handen van doelman Manschot. Zoals zo vaak bewijst de voetbalwet zijn gelijk. Vlak na de misser van Elligens schoot Woerdenaar Jordy Stins de bal stijf in het kruis, vanuit een vrije trap net buiten de zestien (0-1).

Na de openingstreffer trapte de kampioen de gasplank in en was het tot aan de rust de veel betere ploeg, die alleen vergat om de marge op te voeren. Na de rust kwam Habraken niet meer terug (blesseerde zich bij de openingstreffer) en werd vervangen door Marcel Quax. Quax had overigens voorafgaand aan het duel tegen Woerden zijn trainer te kennen gegeven om volgend seizoen voor de zaterdagtak van de Voorschotenaren te gaan spelen.

Wat de bezoekers voor rust verzuimden, deden zij in de tweede minuut na rust wel. Wesley van Zoolingen kreeg alle vrijheid van de groen-gelen om de genadeklap uit te delen en schoot fraai de 0-2 binnen.

Trainer Bourgine greep in en haalde Roy Elligens en Walid Mokhtafa naar de kant en bracht met Eelke van Dijken en Thomas van der Veldt meer lengte in de ploeg. ,,Ik had liever nog even gewacht met de wissels, maar door de snelle 0-2 werd ik gedwongen om in te grijpen”, verklaarde Bougrine.

De Voorschotenaren zetten met opportunistisch voetbal de tegenstander onder druk en hadden geen geluk toen doelman Manschot de bal vanuit een scrimmage onbedoeld kon omarmen. Als Van den Berg in de 65e minuut wat scherper was geweest, na een uitstekende aanval, was de spanning weer terug in de wedstrijd gekomen.

De gastheren moesten veel ruimte weggeven, waardoor de bezoekers kansen genoeg kregen om de voorsprong te vergroten. Zelfs de spreekwoordelijke eer werd de Voorschotenaren niet gegund. Een vrije trap in de 80e minuut belandde op het houtwerk.

Vervolgens kwam er slecht nieuws uit De Rip. ROAC had RKDEO eerder op een 2-0 achterstand gezet, maar de concurrent had zich terug gevochten en in de slotfase zelfs de 2-3 kunnn bewerkstelligen. Een pijnlijker scenario was niet denkbaar geweest voor het keurkorps van Bougrine.

De Adegeestbewoners liggen nu aan het infuus, maar zolang de stekker er nog niet is uitgetrokken is er nog hoop. Bas Conradi spreekt dit seizoen van een anticlimax. ,,Toch geloof ik nog steeds in een goede afloop. Ik ben ervan overtuigd dat wij met deze groep in de tweede klasse kunnen spelen. Het was het nèt niet dit seizoen. We creëerden genoeg maar deden er niks mee.”

Conradi zou graag wat meer inspanningen willen zien op de trainingen. ,,Je speelt zoals je traint”, redeneert hij. De Wassenaarder weet nog niet wat hij gaat doen aan het einde van het seizoen. Voor Bougrine was de 0-2 direct na rust de doodsteek. ,,We moesten daarna alles of niets spelen.” Na rust zat er zeker meer in voor zijn manschappen.

De coach had vooraf aan het seizoen nooit gedacht aan dit verloop van de competitie. ,,We hebben dit seizoen onszelf de das omgedaan. De ploeg heeft simpelweg te weinig gebracht. Prima wedstrijden gespeeld en met één of meer doelpunten voorkomen en alsnog verliezen.” De geplaagde oefenmeester gelooft net als Conradi alsnog op een goede afloop. De groen-gele supporters zijn een stuk somberder.

Opstelling Voorschoten’97: Habraken (Quax), Toret, Hendriks, Conradi, Adriaanse, Hogewoning, Mokhtafa (Van der Veldt), Elligens (Van Dijken), Van de Heuvel, Schiebroek, Van de Berg.