HomeVoetbalnieuws-leidenGOL Sport brengt FC Rijnland vierde nederlaag op rij toe

GOL Sport brengt FC Rijnland vierde nederlaag op rij toe

-

derby days stadNa de 6-3 nederlaag aan de Boshuizerkade eerder dit seizoen ging FC Rijnland afgelopen zondag voor de tweede keer onderuit tegen GOL Sport. Dankzij een doelpunt van Othman Elhammouchi won de formatie van Taoufik Maatoug met het kleinste verschil op De Morsch. De nummer 9 scoorde via een prachtige slalom door de Rijnland-verdediging. Een treffer die de wereld over zou gaan, ware het niet dat er geen camera’s staan opgesteld in de vierde klasse.

GOL Sport-aanvoerder Jaouad Ben Aissa was tevreden over het spel van de mannen uit Leiden Zuid-West. ,,We hebben veel kansen gecreëerd. Het enige dat we onszelf kunnen verwijten is dat we weer te weinig hebben gescoord. 1-0 is nog te matig. De uitslag had ook zomaar 4-0 kunnen zijn. Dat blijft het zwakke punt. Als eenmaal de tweede goal valt dan scoren we er op los. Anders niet. Verder moet ik de ploeg een compliment geven voor de tweede helft.’’

,,We zijn ondanks het harde spel van FC Rijnland rustig gebleven. Ook tegen de scheidsrechter, die naar mijn mening te veel liet doorgaan. Hij had echt meer gele kaarten moeten trekken. De tegenstander beaamde ook dat er veel tegen ons werd gefloten. Maar goed, daar hebben we juist geen energie aan verspild in het veld. De scheidsrechter verandert zijn beslissing toch niet. De omschakeling was ook goed. We zaten er kort op.’’

ts-rijnland grootVolgens Rijnland-middenvelder Jeffrey Smeele zat het niet echt mee bij de groen-gelen. ,,De enige kans die we kregen in de eerste helft was via Piet (Brandt, red.). Dat had eigenlijk een goal moeten zijn. En ja, als je dan de leiding pakt, verloopt de wedstrijd misschien wel anders. We hebben echt moeite met scoren de laatste weken en daardoor pakken we geen punten. Verder hebben we GOL Sport in de eerste helft onvoldoende aangepakt. Dat was ook bij de 0-1 het geval. Die jongen kon zo doorlopen en omspeelde vijf man.’’

golsportNa de pauze bleef GOL Sport de 0-1 voorsprong verdedigen. Via de counter kwam het een aantal keer gevaarlijk eruit, maar Mario van der Pluym toonde zich een rots in de branding onder de lat. Smeele ergerde zich ondertussen aan het tijdrekken van de tegenstander. ,,Ik denk dat de verzorger misschien wel 15 keer het veld in is gekomen om weer een speler van GOL Sport op te lappen. Natuurlijk speelden wij in de tweede helft wel harder. Maar ze gingen vaak wel makkelijk liggen had ik het idee. Wij zouden trouwens hetzelfde doen als we voor zouden staan. Dus op dat betreft is het wel slim van hen. Zij waren iets volwassener dan wij. Ik wil onszelf overigens nog wel een compliment geven voor het keiharde werken in de tweede helft. Voor rust hadden we veel kritiek op elkaar, maar na de pauze was dat verdwenen.’’

In de tweede helft was FC Rijnland nog dichtbij de gelijkmaker onder andere via Maik de Rooij (één-op-één met de keeper, red.) en invaller Joop Oomen (vrije trap, red.). De kansen werden dus weer niet benut. ,,Waar voor de winterstop misschien wel veel mee zat in ons voordeel, zit nu alles tegen’’, vervolgt Smeele. ,,We zijn minder gelukkig. Je kan wel zeggen dat we te vroeg hebben gepiekt. Vorig seizoen stonden we voor de winterstop nog een-na-laatste en pakten we nog de derde periode. Dit seizoen stonden we eerste en geven we daarna alles weg. Het is te hopen dat we door het kampioenschap van Kickers ’69 alsnog de tweede periodetitel pakken. Dat zit er waarschijnlijk wel in.’’

Met nog drie wedstrijden voor de boeg valt er dus in de competitie weinig meer te behalen. Toch wil Smeele zich in de wedstrijden tegen UDO, Warmunda en ASC niet snel gewonnen geven. ,,We moeten proberen om onszelf weer te herpakken. Daarom doen we het de komende week waarschijnlijk wat rustiger aan met trainen, omdat we komend weekend vrij hebben. Hopelijk werpt dat zijn vruchten af.’’

Ook Ben Aissa legt zich ondanks het behalen van de nacompetitie (via de eerste periodetitel, red.) niet neer bij mindere resultaten in de laatste drie speelronden. ,,Ik wil gewoon negen punten halen. De intentie is er om het voort te zetten. Hoewel afgelopen twee wedstrijden verloren gingen, was het spel wel gewoon goed. We moeten onze stinkende best blijven doen.’’

Over twee weken ontvangt FC Rijnland nummer twee ASC. GOL Sport krijgt Warmunda op bezoek. Bij de ploeg van de Boshuizerkade ontbrak overigens Mo Achahbar, ook al een smaakmaker bij de groenwitten.