HomeVoetbalnieuws-leidenMissie mislukt, twee voor twaalf bij zondagtak Voorschoten’97

Missie mislukt, twee voor twaalf bij zondagtak Voorschoten’97

-

voorschoten nieuw 2013De missie van de mannen van trainer Mohammed Bougrine om minimaal één punt over te houden aan het belangrijke degradatieduel tegen het Nootdorpse RKDEO is mislukt. Voorschoten’97 verloor met 1-0, waardoor het water nu echt tot aan de lippen staat van de bewoners van Adegeest.De Voorschotenaren gaan aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid na de overwinning van Foreholte in de komende twee wedstrijden uitmaken wie een stap terug moet doen via rechtstreekse degradatie.

In het clubblad van de gastheren werd de wedstrijd van maandagmiddag tegen groengeel als de belangrijkste wedstrijd van de laatste twee seizoenen gezien. De thuisclub had de boodschap goed begrepen. De rood-witten waren tot aan de 35e minuut de betere ploeg, die veel agressiever spelend de wedstrijd domineerden.

De volgelingen van trainer Bougrine stelde daar bitter weinig tegenover. ,,Het leek wel of we verlamd waren”, concludeerde Bourgine na afloop over de eerste vijfendertig minuten. Pas nadat de oefenmeester tien minuten voor rust een dubbele wissel doorvoerde (Frank van den Heuvel voor Thomas van den Veldt en Eelke van Dijken voor Roy Ellegens, red.), kwamen de Voorschotenaren beter in de wedstrijd. Vooral met van Dijken binnen de gelederen kantelde de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft kwamen de bewoners van de Sportparkweg op een verdiende voorsprong. De prima keepende Marcel Quax kon in eerste instantie nog redden, maar in de rebound schoot Jasper Schilperoort hard de 1-0 langs de kansloze doelman. De Voorschotense sluitpost hield kort daarna zijn ploeg nog knap op de been. Vervolgens hielde roodwitte brigade het zelf spannend door de trekker niet over te halen. Zo kwamen de gastheren tot tweemaal toe na een snelle omschakeling in een drie-tegen-één situatie te staan.

Aanvallend konden de Voorschotenaren geen vuist maken. Enkele afstandsschoten en een gevaarlijke kopbal uit drie opeenvolgende corners waren de enige wapenfeiten in de eerste helft. Vooral Walid Mokhtafa, die op de rechtervleugel opvallend veel ruimte kreeg van zijn directe tegenstander, was niet één keer echt gevaarlijk. Vlak voor rust moest doelman Quax na een ongelukkige botsing met een tegenstander het veld verlaten (waarschijnlijk met een gebroken neus, red.). De 19-jarige Jim Habraken verving de geblesseerde doelman.

VS zo 40M.BougrineDe thee en de preek van Bougrine (foto) na rust pakte goed uit. De beleving was terug bij de Voorschotenaren en de duels werden nu wel gewonnen. Onder aanvoering van Van Dijken werd de druk op het vijandelijke doel opgevoerd. Het frisse combinatievoetbal in de eerste van de gastheren in de eerste rondgang maakte plaats voor vechtvoetbal, waar de wedstrijd niet beter van werd maar wel spannender.

De thuisclub was nog het dichtst bij een treffer, maar zelfzuchtigheid bij die ploeg hield Voorschoten op de been. Doelman Habraken hield vervolgens met een uitstekende redding groen-geel overeind. En als de thuisclub niet wil scoren doen de bezoekers het wel. Althans dat had moeten gebeuren. Een uitstekende actie in de 80e minuut van Van Dijken, die in de zestien drie verdedigers het bos in stuurde inclusief de doelman, hoefde enkel nog maar binnen geschoten te worden. De handen van de supporters van de bezoekers gingen al de lucht in. Maar tot verbijstering schoof van Dijken het leder breed op Bennie Hogewoning, die van twee meter afstand hoog overschoot.
De laatste 15 minuten waren enerverend. Zo redden de lat de Voorschotenaren voor een grotere achterstand en was Niels van den Berg in de slotfase nabij de gelijkmaker met twee uitstekende kopballen die de Nootdorpse sluitpost met de allergrootste moeite tot hoekschop verwerkte. Na het laatste fluitsignaal volgde een feestend RKDEO, dat door de zege op gelijke hoogte kwam met Voorschoten’97.

Aanvaller Van den Berg: ,,De angst om te verliezen heeft ons de das omgedaan, zeker in de eerste helft. Daar hebben we het laten liggen. We mochten nog van geluk spreken dat het met de rust nog geen 3-0 stond. Nu is het zaak om alles te winnen. Spelen we in de komende wedstrijden zo als we vandaag in de eerste helft speelde dan gaan we het zeker niet redden.”

Ook coach Bougrine was helder. ,,We hebben de eerste 45 minuten geen strijd geleverd. Er was totaal geen beleving bij ons. Dit soort wedstrijden moeten worden gespeeld met opgestroopte mouwen. Pas in de tweede helft hebben we het wel laten zien. Maar toen was het al te laat.” Bougrine acht zijn ploeg nog niet kansloos voor lijfsbehoud, maar Voorschoten’97 zal snel, heel snel lering moeten trekken uit de belabberde houding van voor de pauze.

Opstelling Voorschoten’97: Quax, Toret, Hendriks, Conradi, Adriaanse, Hogewoning, Nolet, Elligens (Van Dijken), Van de Veldt (Van der Heuvel), Mokhtafa, Van den Berg.