HomeVoetbalnieuws-leidenRobert Toret (Voorschoten’97,zo); ,,Deze zege voelt als een bevrijding''

Robert Toret (Voorschoten’97,zo); ,,Deze zege voelt als een bevrijding”

-

ts-voorschotenNu het einde van de reguliere competitie nadert neemt de spanning voor een aantal clubs met de week toe. Bij Voorschoten’97 verkeert naast de zaterdag ook de zondagtak in zwaar weer en zal de komende weken nog vol aan de bak moeten om directe degradatie of p/d te ontlopen. Zondagmiddag maakte de ploeg van trainer Mohammed Bougrine een einde aan de zegereeks van het Loosduinse GDA ( zes zeges op rij) door een uiterst belangrijke 2-1 zege te boeken.

Dat de zwaarbevochten zege geenszins in overeenstemming was met het weedstrijdbeeld, daar maalde na afloop geen ‘groengele’ speler of thuissupporter om. Door de overwinningen van de concurrenten (RKDEO, Foreholte en Concordia) van de Voorschotenaren blijft het onderin ongemeen spannend.

De beginfase was van beide kanten zeker niet hoogstaand. Veelal werd de lange bal gespeeld om de spitsen te bereiken. Dit was vooral bij de gasten opmerkelijk gezien de drie voorhoedespelers die slechts drie turven groot waren. De laatste linie van groengeel, met de solide spelende Ivo Nolet, had weinig moeite met het aanvallende trio. De thuisclub had moeite om een speler van dezelfde kleur te vinden, zodat de wedstrijd in een onrustige fase was beland. Pas in de zeventiende minuut moest voor het eerst doelman Marcel Quax in actie komen na een vlammend schot van Ferhad Sonmez. Collega-doelman Bas van Zee was in deze fase nog niet eenmaal op de proef gesteld.

De 1-0 van de gastheren kwam dan ook uit de lucht vallen. Waar de gasten aan buitenspel dachten, mocht Niels van den Berg van de referee door en verschalkte hij de doelman met een lob. Doelman Quax voorkwam vervolgens na een slippertje van Robert Toret de gelijkmaker. Vlak voor rust had Bennie Hogewoning de 2-0 op z’n schoen. Zijn inzet was echter te slap om de sluitpost te verschalken.

Na rust een totaal ander beeld. GDA was de enige ploeg die nog voetbalde en hield de thuisploeg nagenoeg continu op eigen helft. De Loosduiners waren nu met goed combinatievoetbal dominant en regelmatig dreigend voor het Voorschotense doel. Veelzeggend was na rust de hoekschopverhouding (1-12). Een van de sporadische counters van de thuisclub leverde in de 70ste minuut echter zowaar de 2-0 op. De toegekende strafschop wegens hands werd door Nolet koeltjes benut. De bezoekers voerden de druk op en kregen handen vol kansen en mogelijkheden om de achterstand te verkleinen. Pas in de 82ste minuut lukte het de uitblinker aan Loosduinse zijde, Tom Vrieling, die een vrije trap feilloos binnen kopte: 2-1. Met kunst-en vliegwerk en wat hulp van scheidsrechter Hollemans hield de thuisclub stand en behaalde een zeer belangrijke overwinning.

VS zo 19RToret,,Het was overleven in de tweede helft”, aldus routinier Toret (foto). ,,We hebben genoeg tegenslagen gehad in andere wedstrijden.” Toret had alle lof voor zijn keeper. ,,Hij heeft ons er vandaag doorheen gesleept.” De 32-jarige Toret kon de woede van de bezoekers wel enigszins begrijpen over de vermeende handsgevallen die de leidsman niet wenste te bestraffen in het voordeel van Gabriël Dell`Addolorata. ,,Eindelijk hebben we het geluk eens aan onze zijde gehad’, meende Toret.

Trainer Mohammed Bougrine was alleen in de eerste helft tevreden over zijn pupillen, maar roemde vooral de veerkracht van zijn team. Bougrine: ,,We hebben zo vaak op voorsprong gestaan om vervolgens in de slotfase de punten weg te geven. Vooraf was ik met een punt tevreden geweest.” Bougrine vond dat zijn ploeg vooral in aanvallend opzicht kwaliteiten tekort kwam. Hij mist vooral een speler die de bal vast kan houden. Voor Bougrine is dit seizoen enigszins teleurstellend. Hij had verwacht dat zijn ploeg veel eerder veilig zou zijn, maar zal volgende week tegen concurrent RKDEO een finale moeten spelen, die zeker niet mag worden verloren.

Opstelling Voorschoten’97: Quax, Adriaanse, Hendriks, Nolet, Conradi, Toret, Hogewoning, Van de Berg, Elligens, Van de Veldt, , Mokhtafa.