zaterdag, april 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenVoorschoten ’97 (zo) hapt naar adem na nieuwe nederlaag

Voorschoten ’97 (zo) hapt naar adem na nieuwe nederlaag

-

voorschoten nieuw 2013(Zondag,2C)- Voorschoten ’97 is er zondagmiddag niet in geslaagd de eclatante overwinning (1-6) van vorige week in het uitduel met Concordia een goed gevolg te geven. Op Sportpark Adegeest delfde het team van coach Mo Bougrine het onderspit in de confrontatie met Schipluiden (1-2). Door de nederlaag, de zevende in competitieverband dit seizoen, blijven de Voorschotenaren op de twaalfde plaats steken in de ranglijst van de 2e klasse C.

,,Een afschuwelijke wedstrijd waar totaal geen voetbal in zat,” laat Bougrine optekenen na afloop van de inhaalwedstrijd. Nadat het thuisduel met Schipluiden eerder dit seizoen werd afgelast, kon Voorschoten vandaag een belangrijke slag slaan in de strijd tegen degradatie. ,,Als je wint haak je aan en verschaf je jezelf lucht, zo niet dan zijn we degradatiekandidaat, dat zijn de feiten,” verkondigde Bougrine aan de wedstrijd voorafgaand.

Na een weinig verheffende eerste helft, waarin Schipluiden met twee grote kansen nog het meeste aanspraak maakte op een treffer, trokken de bezoekers na rust de wedstrijd naar zich toe. Een aantrekkelijke openingsfase van het tweede tijdsbestek leidde in de 56e minuut tot het eerste doelpunt van de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Amper drie minuten stond Jordy van der Wijngaard in het veld, toen hij dankzij een formidabele steekpass van de voet van Eelke van Dijken één-op-één met de keeper kon afronden.

Lang kon de kwakkelende ploeg van Bougrine niet van de voorsprong genieten. Op het moment dat Schipluiden de druk opvoerde, schoot doelman Jim Habraken een terugspeelbal van Mokhtafa tegen het lichaam van een tegenstander aan waardoor de stand weer in evenwicht kwam. ,,In de rust hadden we nog afgesproken geen terugspeelballen meer te geven. Walid (Mokhtafa, red.) maakte de verkeerde keuze, dit neem ik hem wel kwalijk,” vertelt Bougrine na afloop.

Doelman Jim Habraken, Voorschoten'97
Doelman Jim Habraken, Voorschoten’97

Normaliter is Habraken tweede keus achter keeper Marcel Quax. Doordat laatstgenoemde op vakantie was, sierde echter de naam van de 19-jarige goalie op het wedstrijdformulier. De jonge sluitpost wisselde knappe reddingen af met onzeker ogende momenten. Bij de tweede treffer van de gasten uit de gemeente Midden-Delfland kende Habraken vooral domme pech. Nadat hij in eerste instantie een inzet uit een standaardsituatie prima pareerde, kon hij bij de rebound alleen maar toekijken. ,,Pak de positieve dingen eruit, heb ik tegen hem gezegd. De eerste tegengoal was een klassieke blunder maar verder deed Jim het goed,” aldus Bougrine.

In de ogen van de oefenmeester uit Voorhout betekende de gelijkmaker tevens het breekpunt van de wedstrijd: ,,Nadien houden we ’t niet vast. Hetzelfde voetballen als voor de 1-0 zat er niet meer in. Individuele acties waren er nauwelijks, het spel was daardoor ook vaak niet om aan te zien.”

Het doek viel definitief voor de gastheren toen luttele minuten na de tweede Schipluidense treffer een absolute hoofdrol werd opgeëist door de eerder trefzekere Jordy van den Wijngaard. Een vermeende slaande beweging van de 20-jarige Voorschotenaar zorgde ervoor dat zijn team de wedstrijd moest uitspelen met een numerieke minderheid. ,,Die gozer (tegenstander, red.) sloeg me in m’n gezicht, dat was niet hard, maar ik wilde hem van me afduwen. De scheids zag dat blijkbaar als een slaande beweging,” luidde de verklaring van Van der Wijngaard na afloop.

Ondanks de rode kaart wist Schipluiden de score niet verder uit te breiden. De wankele positie op de ranglijst ten spijt, het positieve doelsaldo (+3) van Voorschoten blijft hierdoor nog wel gehandhaafd. ,,Voetballen kunnen we ook wel. Maar toch ben ik niet verbaasd na deze uitslag,” verhaalt Van  der Wijngaard. ,,Dit seizoen, en eerdere seizoenen hebben we heel vaak pech gehad. We kijken wel wat we er van kunnen maken. Ik denk dat we het wel gaan redden.”

Voorschoten’97- Schipluiden 1-2 (0-0). 56. Van der Wijngaard 1-0, 62. Vermeulen 1-1, 68. Knijnenburg 1-2.

Opstelling Voorschoten’97: Habraken; Toret, Van Veen, Conradi (53.Van der Wijngaard), Hendriks (38. Adriaanse); Hogewoning, Nolet, Schiebroek (86. Van Rijn), Mokhtafa; Van den Berg, Van Dijken

Auteur: Hans Stehouwer