HomeVoetbalnieuws-leidenVoorschoten ’97 (zo) in blessuretijd naar een punt

Voorschoten ’97 (zo) in blessuretijd naar een punt

-

(Zondag, 2C) – Een zege op het Haagse VUC was Voorschoten ‘97 eigenlijk beter uitgekomen. Desalniettemin kon de formatie van Mo Bougrine met een gelijkspel  uiteindelijk wel leven. Op Adegeest leken de bezoekers af te stevenen op een overwinning, maar in de tweede en vierde minuut van de extra tijd bezorgden Walid Mokhtafa en Niels van den Berg de groen-gelen alsnog een punt.

Voor aanvaller Van den Berg, die bij de 2-2 een penalty raakschoot, voelde de puntendeling als een overwinning. ,,De sfeer in de kleedkamer was opgetogen. We mogen nog blij zijn met een punt. Het zat nu een keer mee in tegenstelling tot de voorgaande duels. Deze wedstrijd kan ons misschien wel het duwtje in de goede richting geven. Daarnaast zijn we een plek opgeschoven (plaats twaalf, red.). Dus dat is ook mooi meegenomen.’’

Ondanks de goede stemming was het spel niet al te best volgens Van den Berg. ,,In de eerste helft hebben we slechts één kans weggegeven en dat was direct ook een goal. Verder hebben we zelf weinig kansen gecreëerd. Na de pauze was het spelbeeld niet veel anders. We probeerden meer te storen, zodat VUC de lange bal ging spelen. Daardoor kregen we wel wat overwicht op het middenveld. Maar op een verkeerd moment valt dan de 0-2 uit een corner.’’

Een ongelukkig moment ging daar aan vooraf. Via de rug van een Voorschoten-verdediger ging de bal de eigen goal in. ,,Dat was even een pijnlijk moment’’, aldus Van den Berg. ,,Zij waren namelijk echt niet veel beter, maar toch sta je dan met 0-2 achter.’’ Uiteindelijk toonde de thuisploeg veerkracht. Voor het eerst sinds vier speelronden pakte de ploeg, met Robert Toret als MotM, weer eens een punt.

De achterstand op nummer tien Foreholte is na afgelopen weekend vier punten. Het verschil met een ‘veilige’ plaats is dus nog groot. Desondanks maakt Van den Berg zich nog steeds geen zorgen. ,,We zijn moeilijk te kloppen. Dat is duidelijk. Ook hebben we nog een wedstrijd te goed (inhaalwedstrijd tegen Schipluiden, red.). Dus dat komt echt wel goed. We moeten gewoon weer in de positieve flow komen. En de wedstrijd tegen VUC kan daar aan bijdragen.’’

Komende zondag gaat Voorschoten ’97 op bezoek bij Concordia. ,,Dan moet ons spel wel beter zijn. Aan de bal hebben we vaak nog te weinig rust. Er zit soms weinig of geen idee achter. Ik heb af en toe het gevoel of we maar wat aan het doen zijn. Dat moet beter.’’