HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDapper, maar machteloos verzet Valken’68

Dapper, maar machteloos verzet Valken’68

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Sportlust’46 uit Woerden op het programma voor het de laatste tijd teruggevallen Valken’68. Op papier een lastige wedstrijd want Sportlust’46 wordt gezien als een van de kanshebbers op de titel en staat momenteel tweede in de 1e klasse B.

De Valken’68 basisopstelling van vorige week was deze middag op één plaats gewijzigd: Phinney van Disseldorp nam de plaats in van spits Rens van Klaveren. Trainer Andries Wendt is duidelijk zoekende om zijn ploeg weer een het scoren te krijgen, want net als vorig jaar is er in deze periode zand gekomen in de scoringsmachine van Valken’68. Er wordt aanvallend te weinig gecreëerd om zichzelf te belonen voor de goede wedstrijdinstelling.

De wedstrijd van Sportlust’46 tegen Valken’68 was een wedstrijd met twee gezichten: de eerste helft een dominerend Sportlust’46 met veel scoringskansen, de tweede helft een dominant drukkend Valken’68 met slechts een paar scoringskansen. Het was Valken’68 wat de eerste kans van de wedstrijd kreeg: in de 3e minuut gaf Thomas Paauw vanaf rechts voor en Ronald Kuijt kon de bal net niet inkoppen omdat de keeper van Sportlust’46 de bal licht beroerde. Bij de tegenaanval was het bijna raak voor Sportlust: Kevin Blonk schoot op de paal vanaf een meter of 16. Het werd 1-0 voor Sportlust in de 11e minuut. Uit een vrije trap net buiten de 16 aan de linkerkant scoorde Robin Demeier door de bal om de muur in de rechterbovenhoek te krullen.

Te hard doorgaan in de 15e minuut van Gert Labots op keeper Erwin van der Nagel(dijbeenblessure) betekende het einde van de wedstrijd voor Erwin. Teun Guijt verving hem voor de verdere wedstrijd met verve. Hij wist het scoren van het elkaar makkelijk vindende Sportlust tot de rust met een aantal uitstekende reddingen te voorkomen.

In de tweede helft was het plots Valken’68 wat domineerde. Trainer Andries Wendt wisselde aanvallend, Jaber Akhriff voor Dico Schaap, om nog meer druk te zetten. Sportlust’46 beperkte zich tot verdedigen en was, ondanks het geroep van de trainer “ van de goal af” ,niet in staat om zich onder de druk uit te voetballen.

De vele aanvallen van Valken leidde echter niet tot veel echte scoringskansen behoudens een geblokt schot van Thomas Paauw en een kansje voor Rens van Klaveren(ingevallen voor Ronald Kuijt), waarbij de keeper van Sportlust zijn doel goed verkleinde. In de 85e minuut was het einde wedstrijd toen uit een zeldzame counter de bal uit een kluts wat gelukkig neerviel voor de vrijgelaten nummer 10 Jorn Uittenbogaard. Deze wist vanaf 20 meter recht voor de goal de 2-0 binnen te schieten.

Trainer Wendt met zijn oordeel: ,,We hadden niks te verliezen, want dit is gewoon een prima tegenstander. Daarom speelden we met druk naar voren en daarmee hebben we Sportlust in verlegenheid kunnen brengen. Enkel konden we niet doorbijten, maar zij hebben lange tijd met de billen tegen elkaar gezeten en dat is onze verdienste. Jammer dat het niet gelukt is om wat op te halen, maar we kunnen hier verder mee. Ik heb er vertrouwen in dat we ons veilig gaan spelen straks. De juiste wedstrijdinstelling is er in elk geval.”

Scoreverloop Sportlust’46 – Valken’68 2-0 (1-0). 11e minuut Robin Demeijer 0-1, 85e minuut Jorn Uittenbogaard 0-2.

Opstelling Sportlust’46: Fabian Jaarsveld, Rory van Gulik, Maarten Cieremans, Luke Molkenboer, Robin Demeijer(75e Freek van Driel), Martijn Jansen(82e Mitch van der Vlist, Jorn Uittenbogaard , Gert Labots, Jeroen Merk , Nick van Baaren(88e Mike Verhagen), Kevin Blonk .

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel(15e Teun Guijt), Lex Heemskerk, Thomas Paauw, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Erwin de Ridder, Dico Schaap(59e Jaber Akhriff), Ronald Kuyt (76e Rens van Klaveren), Sven Boonstoppel, Lars van Bommel, Phinney van Disseldorp

Gele kaarten voor Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot, Jaber Akhrif, Thomas Paauw en Jeroen Haasnoot.

Auteur: Casper Paauw