HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen boekt verdiende zege in kaartenfestijn

FC Boshuizen boekt verdiende zege in kaartenfestijn

-

Boshuizen bord ingangEerste klasse B (zondag)- Aan de hernieuwde kennismaking met het Wateringse VELO in de 1e klasse hield FC Boshuizen zondagmiddag, ondanks de knappe uitzege een katerig gevoel over. Een rode kaart (Mehmet Güngör) en liefst zes gele kaarten in een pittig, maar niet onsportief duel lagen daaraan ten gronde.

Dat één zwaluw nog geen zomer maakt zal bij de technische staf, spelers en supporters van Boshuizen bekend zijn. De wijze waarop de blauwgelen het altijd lastige VELO op de knieën dwong, belooft echter veel goeds voor het verdere verloop van de competitie. Strijd, passie en bij vlagen goed voetballend werden de gastheren op de eerste twintig minuten na gedomineerd door de mannen van coach Stefan Roodakkers.

De thuisclub opende sterk en drukte blauw–geel terug op eigen helft zonder echt gevaarlijk te worden. Verkeerde keuzes en passes waren meer regel dan uitzondering bij de thuisclub. Het enige wapenfeit van de thuisclub in de eerste helft was een vrije trap die boven doelman Yassin Roosblad op de lat uiteenspatte.

De achterste linie bij Boshuizen, met de van UVS overgekomen Jesper Neutenboom als opvallendste man, stond als een huis. Rechtervleugelverdediger Germaine Fitz James was daarbij met zijn snelheid ook aanvallend een kwelgeest voor de verdedigers van de gastheren. In de twintigste minuut kwam Boshuizen vrij onverwacht op voorsprong. De ploeg kreeg daarbij hulp van VELO-verdediger Jasper Kaffa, die na een goede loopactie van Güngör de bal achter zijn eigen doelman schoot . Na deze treffer leek de thuisclub volledig van slag en domineerde Boshuizen de wedstrijd tot aan de rust.

Na de thee maakte Fitz plaats voor Nick van As, die niet geheel fit was en daarom op de bank begon. ,,Fitz James had al snel geel te pakken en ik wilde niet het risico op een uitsluiting lopen,” verklaart Roodakkers. Een uitsluiting kwam er in de 52e minuut alsnog voor aanvaller Güngör. Bij een vrije trap bleef de balvaardige aanvaller voor de bal staan wat hem een gele kaart kostte. De opmerking die Güngor vervolgens aan het adres van de scheidsrechter bezorgde, bleek voldoende voor rood.

De thuisclub werd sterker door de numerieke meerderheid , de ploeg van VELO trainer Cees Tempelaar kreeg echter maar één echte kans ver in de tweede helft. Een toegekende vrije trap werd ingekopt en met wat geluk belandde het bruine monster in de handen van doelman Roosblad. De hevig protesterende Wateringers claimden een geldig doelpunt, de bal zou de doellijn reeds gepasseerd zijn.

De beste mogelijkheden waren voor de Leidenaren die met name gevaar stichtten in de counters. Mede door Mike Bekooij, die de flets spelende Gellano Fortes Lopes in de tachtigste minuut afloste. Na bijtelling van tien minuten maakte de leidsman een einde aan de martelgang van de thuisclub en zochten de Leidenaren uiterst tevreden de kleedkamer op.

Voor trainer Roodakkers en aanvoerder Michael Schouten kwam de overwinning niet als een verrassing. ,,We hadden in het eerste gedeelte van de wedstrijd duidelijk problemen met hun speelwijze. Na de 0-1 ging het een stuk beter en zijn we niet echt in de problemen gekomen. In de tweede helft hadden we met onze gevaarlijk counters op 0-2 moeten komen. De acties van onze snelle mensen worden soms te ver doorgevoerd in plaats van de trekker over te halen. Al met al een prima start,” aldus Schouten, die in het verleden uitkwam voor onder andere VVSB en Sparta Rotterdam.

Roodakkers besluit: ,,We werken keihard om elke week beter te worden ,vanmiddag stond het prima. We hebben weinig tot niets weggegeven, een compliment aan het gehele team.”

Opstelling FC Boshuizen: Yassin Roosblad, Serrao Cesar Jeffrey ; Rico Westdorp, Virgillio Hagens, Jesper Neuteboom, Cristian Cabrera Ortega; Güngör Mehmet, Michael Schouten, James Fitz, Soufian el Hannouf; Gellano Fortes Lopes.