vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Boshuizen (zo) wordt na rust overlopen

FC Boshuizen (zo) wordt na rust overlopen

-

TS-FCBOSHUIZENDit keer lukte het ook niet op zaterdag voor FC Boshuizen dat op eigen veld op basis van de tweede helft een kansloze middag beleefde in het onderlinge treffen met het roemrijke EDO. De Leidse ploeg bleef op acht punten staan en heeft nu enkel nog ontmoetingen open staan met Goes (uit) en VOC (thuis). Dan mag de Leidse ploeg van de pijnbank af die Hoofdklasse heet.

FC Boshuizen leed de achtste thuisnederlaag (1-5) en de teller van alle verliespartijen staat ondertussen op achttien. Tegen kampioenskandidaat EDO kwam de formatie van Steef Roodakkers zeker voor rust niet onbeholpen voor de dag, hoewel de Haarlemmers al na twee minuten op voorsprong kwamen. Daarna herpakte de Leidse ploeg zich snel en kwam het niet ten onrechte op gelijke hoogte.

Roodakkers: ,,Vervolgens kregen we kansen op de 2-1, maar op slag van rust maken zij er 1-2 van na een forse fout in de opbouw bij ons. Na de rust was het klaar en moesten we het vooral conditioneel weer afleggen. Dat is echter niet nieuw en voor het moment is dat niet anders”, sprak de oefenmeester berustend. De gelijkmaker kwam op naam van Gellano Fortes Lopes, die tot nu toe één van de vijf spelers is die de club trouw zal blijven na dit seizoen. Acht nieuwe spelers werden al binnen gehengeld aan de Boshuizerkade.

De sinds de winterstop neergestreken ex-trainer van onder meer SJC en VVSB: ,,Zoals bekend zijn wij al druk doende met volgend seizoen. We spelen onze wedstrijden nog en soms gaat dat echt niet onaardig. Bij Westlandia stonden we vorige week met 1-3 voor en leken we de winst te pakken. Conditioneel redden we het echter telkens niet en dat zag je ook weer terug tegen EDO. Die ploeg is topfit en als je ze dan onbedoeld op het paard zet dan ga je het niet meer redden. De redenen voor de conditionele achterstand zijn bekend, maar ik zie in elk geval weer voetbalplezier bij de jongens en dat was een eerste vereiste om terug te brengen. Straks gaan we door met de welwillende spelers en krijgen we er leuke spelers bij die de club weer op de kaart moeten gaan zetten in de eerste klasse. We zijn zeker nog niet klaar met het versterken van een nieuwe groep, want ook in de eerste klasse heb je wel een selectie nodig van een man of achttien. Er wordt druk aan gewerkt en ik kijk uit naar het nieuwe seizoen.”

Basisopstelling FC Boshuizen: Edink, Van As, Fasanya, De Rijp, Rojer, Marengo, Güngör, Swedo, Dompig, Seaw, Fortes Lopes.

 

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read