vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels krijgt te weinig tegen ongenaakbaar Katwijk (+podcast)

FC Rijnvogels krijgt te weinig tegen ongenaakbaar Katwijk (+podcast)

-

Beide supportersverenigingen zorgden voor veel sfeer
Beide supportersverenigingen zorgden voor veel sfeer

Hoofdklasse B (zaterdag)- Er waren twee winnaars op de Kooltuin. Hoezo twee winnaars? Een kan er toch maar de gelukkigste zijn? Op sportief gebied was dit koploper Katwijk dat in de slotfase weer eens Lucky Katwijk was. Zoals eerder dit seizoen. De andere winnaar was Stichting JUUL, waarvan deze derby in het teken stond. De grote verliezer was de thuisclub die tot een kwartier voor tijd een verrassing in petto leek te hebben. Maar zoals eerder ging het in de slotfase door ongelukkige tegentreffers onderuit. Van richting veranderde schoten deden de Vogels wederom de das om.

De Katwijkse harten gaan sneller kloppen, het begin is bijna daar..
De Katwijkse harten gaan sneller kloppen, het begin is bijna daar..

De beide clubs hadden de handen ineen geslagen om er op de Kooltuin in het kader van Stichting JUUL een mooie en feestelijke middag van te maken. De ambiance met 2400 toeschouwers was er dan ook naar. Het werd een voetbalmiddag waar het publiek voor komt. Stichting JUUL spinde er het broodnodige garen bij om het onderzoek naar het bestrijden van kinderkanker te steunen. Zij werden een van de twee winnaars. Grote verliezer was de thuisclub dat in de blessuretijd via een klutsgoal een goed optreden de mist in zag gaan. ‘Le histoire se repete’ zegt de Fransman. Oftewel: de geschiedenis herhaalt zich.

Stijlvolle parade van Atam Koroglu, sluitpost van de aanstaande kampioen
Stijlvolle parade van Atam Koroglu, sluitpost van de aanstaande kampioen

Net als tegen Zwaluwen een klutsgoal in de dying seconds. Waar is vrouwe Fortuna gebleven? Zij schaarde zich achter de gedoodverfde kampioenskandidaat en lieten de Vogels met lege handen achter. ‘Een gelijkspelspel had verdiend geweest’ werd er in het bomvolle sponsorhome door vriend en vijand bij een biertje geëvalueerd. Na een eerste helft waarin de thuisclub door Yuri Guijt – die eerder een kopbal door Atam Koroglu fantastisch zag gepareerd- in tweede instantie de thuisclub op voorsprong schoot. Dit op een voortreffelijke steekbal van Martin Onderwater. Na een openingsfase die voor Katwijk was maar met dank aan doelman Peter Messemaker die zijn hok schoon hield. Langzamerhand werden de Vogels de evenknie van de opponent en bij vlagen soms zelfs gevaarlijker. Het werd al met al een boeiend duel.

Trainer Hein van Heek: ,,Ik ben teleurgesteld maar trots op wat de jongens hebben gepresteerd. Alleen was het niet slim om in de slotfase met tien man nog vooruit te gaan voetballen. Ze hadden de 1-1 moeten koesteren.” Orlando Ouwehand over zijn net mistasten bij de gelukkige gelijkmaker van Donny Rijnink een kwartier voor tijd: ,,Ik kwam een teentje tekort en zag de bal langs mij heen glippen”, baalde hij na afloop nadat hij voordien zijn uitstekend acterende doelman Messemaker al te hulp was geschoten. Op dat moment was het de verdiende gelijkmaker voor de gasten die de tweede helft voor zich opeisten.

Katwijk BIJ022

Het boeiende voetbalspektakel leek op een remise uit te lopen. Daar zouden Jan en Alleman vrede mee hebben gehad. Katwijk drong aan om de winst te forceren. De overtal situatie werd in de blessuretijd door Katwijk benut. Een laatste aanval over rechts waar verdediger Andreas Stam dus niet meer acteerde, na een tweede gele kaart, leverde uiteindelijk de winnende treffer op. Invaller Donny van Oijen zag zijn inzet van richting veranderd en Messemaker was wederom kansloos. Een doffe dreun voor de gastheren die nog twee mogelijkheden kregen om de zaak recht te trekken. De te zacht ingeschoten bal van Mitchel Beijersbergen was een makkie voor Koroglu en Pieter van den Breggen mikte in een ultieme poging om alsnog een gelijkspel uit het vuur van de derby te slepen, net voor langs. Einde verhaal.

Ook nog een podcast van onze verslaggever (en die van RTV Katwijk) Remco Mentink. Hij is zoals altijd bevlogen aan het woord met Yuri Guijt, de doelpuntenmaker aan de kant van FC Rijnvogels:

Opstelling FC Rijnvogels: Messemaker, R. Zandbergen, Ouwehand, Wijmer, Stam, Van der Horst, Van der Breggen, Guijt, Dijk (73.Beijersbergen), Van Veen (90. P.Guijt), Onderwater (82.Van Delft).

Stichting JUUL...de grootste winnaar
Stichting JUUL…de grootste winnaar
Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read