vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC Rijnvogels verrast bij ASWH na aanvallende wissels

FC Rijnvogels verrast bij ASWH na aanvallende wissels

-

Eerste ASWH bij007

Hoofdklasse B (zaterdag)- Dat de mannen van een na afloop dolgelukkige trainer Hein van Heek nu eens niet in de slotfase punten verspeelden maar de zege naar zich toe trokken, ontlokte een ware ontlading bij spelers en supporters. Na vijf keer op rij niet tot winst te zijn gekomen (drie nederlagen en twee gelijke spelen) mochten de Vogels eindelijk weer eens het zoet der overwinning proeven. Op basis van inzet en strijdlust mag de zege dan ook verdiend worden genoemd. Met nog tien minuten op de klokken en een 1-0 achterstand leek een nederlaag in het verschiet.

Thomas Dijk -lang geblesseerd en dit seizoen nog niet in de hoofdmacht optredend – werd tien minuten voor tijd ingebracht. Een gouden wissel? De kleinste van het hele stel kopte een corner van Pieter van den Breggen binnen en bracht daarmee de stand in evenwicht, 1-1. Met een punt zouden de zaterdagmiddag blauwe vogels best tevreden kunnen zijn maar de gelijkmaker smaakte naar meer. Er werd niet achterover geleund om het punt te koesteren maar zowel de Katwijkers als de gastheren gingen in de slotfase voor de volle buit.

Eerste ASWH bij002

Dat deze in het voordeel van de Rijnvogels werd behaald is met dank aan Martin Onderwater die zich na een dieptepass van zijn bewaker ontdeed en met een prachtige lob doelman Stef Goedee (ex- FC Dordrecht) kansloos liet, 1-2. Onderwater op dat moment op z’n best. Zijn doelman Peter Messemaker zal hem er dankbaar voor zijn want een verkeerde inschattingsfout met uitlopen had de thuisclub op een 1-0 voorsprong gezet. Wie anders dan Mike van Dommelen profiteerde er van. Voordien had de Katwijkse goalie juist met een knappe reflex de 0-0 weten te houden.

De Rijnvogels bewezen maar weer eens op dit niveau goed mee te kunnen en de wedstrijd was in het eerste bedrijf volkomen in balans. De verdedigers hadden goed oog op de lange ballen die de gastheren als sterkste wapen hanteerden. Slechts een goede redding van Messemaker was nodig om de nul te houden en aan de overzijde waren er ook halve kansen voor de bezoekers. Dat de rust met de bekende brilstand aanbrak, was conform het gebodene.

Na de thee besefte de thuisclub dat het er tegen de promovendus een tandje bij moest zetten, hetgeen geschiedde. Zij werden kortstondig de bovenliggende partij en schiepen zich een aantal mogelijkheden die niet werden verzilverd. Alleen met de onbedoelde hulp van de Vogel-doelman wisten zij het net te vinden. Na deze moeilijke fase toonden de Vogels hun veerkracht en bleven geloven in een beter resultaat. De inzet was optimaal. Tien minuten op de klok. Van Heek bracht Dijk in voor Yuri Guijt, nadat Niels van Veen al eerder was gebracht en Robbert van Delft als aanvaller ook nog binnen de lijnen kwam. Gouden ingrepen zoals eerder vermeld. Dijk gaf met zijn treffer een boost aan de spannende slotfase die nu eens in het voordeel van de Rijnvogels werd beslist. Onderwater was met zijn beauty de gevierde man.

Eerste ASWH bij009

De late Sinterklaas-surprise had nog mooier kunnen zijn als Dijk uit de draai de verre hoek had gevonden maar Doedee werkte daar met een knappe parade niet aan mee. Het was al mooi genoeg. De 1-2 winst bij een gerenommeerde tegenstander was op zich al een surprise. Een mentale injectie voor het laatste duel voor de winterstop? Een wat voor een. De derby tegen het ongenaakbare Katwijk op de Kooltuin.

FC Rijnvogels: Peter Messemaker, Andreas Stam, Kevin Wijmer, Orlando Ouwehand (87. Robbert van Delft), Rob Zandbergen, Pieter van den Breggen, Mitchel Beijersbergen, Sander van der Horst, Jeffrey Beukenholdt (68. Niels van Veen), Yuri Guijt (80. Thomas Dijk), Martin Onderwater.

Piet van Kampen
Piet van Kampen
Verslaggeving, fotografie, interviews, FC Rijnvogels, sinds 2012 vast gezicht in redactieteam. Hem is nooit iets teveel, piet@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read