Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Finaleplaats voor RCL na gedecideerd optreden

Rumling bouw artikel
Rurh gold artikelbanner

ts-rclOuderkerk aan den IJssel- RCL zette een stap richting lijfsbehoud door na de 3-3 in de Bloemerd nu wel af te rekenen met Spirit. In Ouderkerk aan den IJssel werd het 1-4 voor de manschappen van Ben Kottenhagen en dat deed recht aan de onderlinge verhoudingen.

De middag verliep rimpelloos voor de huidige eersteklasser en kreeg extra glans door een heerlijke treffer van Tommy Sinteur (0-2) kort na rust. Na stoorwerk van Jonas Farih, die even later zelf koelbloedig de 0-3 aantekende, kwam het leder voor de voeten van de flankspeler en met een lob voor de ware fijnproever verschalkte hij doelman Bastiaan Haasnoot. Vanaf dat moment speelde RCL een gewonnen wedstrijd.

Zelfs de bank van RCL was rijkelijk gevuld met onder meer Tim van Luxemburg, Nick Permanand, Tom Oude Veldhuis en Nicky Wijsman

Zelfs de bank van RCL was rijkelijk gevuld met onder meer Tim van Luxemburg, Nick Permanand, Tom Oude Veldhuis en Nicky Wijsman

Sinteur over dat beslissende moment. ,,Ik anticipeerde op het feit dat hun keeper niet sterk oogde bij hoge ballen en hij viel lekker binnen. Fraai, maar eigenlijk vond ik die van tegen BVCB in competitieverband moeilijker en mooier. Maar goed, het moment was niet ongunstig.”

Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Dat was het zeker niet, want RCL verwachtte in de tweede helft een meer opportunistisch Spirit na een van die kant zeer povere eerste helft zonder ook maar één uitgespeelde kans. Die had RCL al wel gekregen, maar doordrukken lukte ook niet van de zijde van de bezoekers. De 0-1 was desalniettemin meer dan verdiend, want de Leiderdorpers zaten vanaf het startsein beter in de wedstrijd. Het doelpunt van Johan Koot kwam voort uit een met gevoel aangesneden vrije trap van Sinteur, waarbij Haasnoot eveneens in de lucht naliet te heersen.

De tweedeklasser deed nog wel iets terug halverwege de tweede helft na het vakwerk van Sinteur en Farih, maar verder dan wat laatste stuiptrekkingen kwam het niet. Nick Scheurwater bracht uiteindelijk na een prima individuele actie de eindscore teweeg en daarmee liet RCL er geen twijfel over bestaan wie zich over twee wedstrijden de terechte winnaar mocht noemen.

Kottenhagen: ,,De puzzelstukjes vielen in elkaar en we hebben vertrouwen getankt voor de finale. Vrijwel iedereen is weer terug en dat was niet het geval in de heenwedstrijd. Ik ben blij dat we weer leven. Sterker nog, we zijn springlevend.”

RCL kon weer aantreden met Scheurwater en Frank Hillebrandt en dat was merkbaar in de kracht van het team. Daarbij kwam dat Tom Oude Veldhuis, Nicky Wijsman en zelfs Tim van Luxemburg (die er het gehele seizoen niet bij was, red.) invielen. Bij Spirit, ook niet onbelangrijk, ontbrak de niet fitte Julian Rook die in Leiderdorp nog de rol van lastpost op zich had genomen. De aanvaller viel wel in, maar toen was het leed al geschied voor de Ouderkerkers.

Cijfers spreken weer eens boekdelen

Cijfers spreken weer eens boekdelen

Ozan Demirbas was er niet bij vanwege een hamstringblessure, maar hij maakte zich nuttig voor de roodwitten om Bolnes te analyseren in de met 7-3 gewonnen wedstrijd tegen Be Fair. ,,Dat kan je wel aan Ozan overlaten. We gaan van hem horen wat ons te wachten staat, maar wij zijn hoe dan ook aan onze stand verplicht te overleven”, sprak Sinteur klare en ware taal.

Spirit- RCL 1-4 (0-1). 38. Koot 0-1, 50. Sinteur 0-2, 53. Farih 0-3, 64. Jansen 1-3, 84. Scheurwater 1-4. Scheidsrechter: De Mik. Toeschouwers: 350.

RCL: Verhoef, Harteveld, Koot, Hillebrandt, Koet (79. Van Luxemburg), Van Bemmel, Sinteur (61. Oude Veldhuis), Leugering (69. Wijsman), Farih, Van Westrienen, Scheurwater.

Bron: LD/HK

Slingerland artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten