HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGashi (Voorschoten’97): ,,We vochten minder voor elkaar dan tegen Zwaluwen”

Gashi (Voorschoten’97): ,,We vochten minder voor elkaar dan tegen Zwaluwen”

-

voorschoten nieuw 2013Op bezoek bij nummer vier DSO hield Voorschoten ’97 vooraf enigszins rekening met een nederlaag volgens Qendrim Gashi. ,,We wisten van tevoren dat dit een moeilijke wedstrijd ging worden’’, aldus de Voorschotense middenvelder/aanvaller. ,,Maar we wilden toch vol voor de winst gaan. Dat lukte ons vorige week tegen Zwaluwen ’30.’’ Nu lukte dat niet. De formatie van Marcel de Hoogt was in Zoetermeer niet in staat om een vervolg te geven aan de ‘Hoornse pret’ van een week terug. Het werd 3-1 voor de thuisploeg.

In de eerste helft konden de bezoekers nog redelijk meekomen. DSO nam vroeg in de wedstrijd als eerste de leiding, maar vier minuten na de openingstreffer maakte Kasper Michel alweer gelijk. De aanvoerder van de groen-gelen reageerde attent bij de rebound. ,,Het ging over en weer’’, weet Gashi. ,,We gaven weinig weg, maar we creëerden ook weinig. Zij hadden alleen meer balbezit, omdat zij de overhand op het middenveld hadden. Dan zie je dat het toch lastig wordt.’’

,,Het middenveld is toch misschien wel de belangrijkste linie in een team. Tegen Zwaluwen ’30 hadden we wel het middenveld in handen. We zaten toen ook overal kort op. En we vochten voor elkaar als team. Nu was dat minder en we lieten te veel ruimtes vallen op het middenveld. Dat zie je terug in het resultaat.’’

Na de pauze had Gashi het vermoeden dat het team dat het eerste de 2-1 zou maken, ook de overwinning zou pakken. Dat vermoeden werd ook werkelijkheid. Maar pas laat in de tweede helft. Tien minuten voor tijd kwam DSO opnieuw op voorsprong en niet veel later was ook de 3-1 een feit. ,,Het waren niet eens uitgespeelde kansen’’, baalde Gashi. ,,Dat is waar wij eigenlijk al het hele seizoen tegenaan lopen. Kleine foutjes kosten ons vaak de kop. Je kan echt wel spreken van een ongeluksjaar.”

,,Qua voetbal deden we overigens niet veel onder voor DSO. Fysiek waren we alleen minder in de tweede helft. Daar verliezen we de wedstrijden op. Om het fysieke te compenseren moet je hard voor elkaar werken en dat zag je nu niet genoeg. Als we werken zoals tegen Zwaluwen ’30 kunnen we van iedereen winnen. Maar als je dat niet doet, kan je ook van iedereen verliezen. Zelfs tegen Aalsmeer (de hekkensluiter, red.).’’

Door de nederlaag blijft Voorschoten ’97 op de benauwde tiende plaats steken. De voorsprong op nummer elf WV-HEDW bedraagt slechts twee punten. Toevallig zijn de Amsterdammers juist de aanstaande tegenstander voor De Hoogt en zijn volgelingen. Winst op het eigen Adegeest zou betekenen dat de ploeg een stap dichterbij lijfsbehoud komt. ,,Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in’’, besluit Gashi.

Dat geldt ook voor De Hoogt, maar De Hoogt had liever nu al punten bijgeschreven. ,,En dat zat er ook in. Zeker op basis van de tweede helft. Als wij onze kansen toch eens beter zouden benutten..
Nu vliegen er twee verdwaalde ballen aan de andere kant in en dat is zuur. Een puntje zat er minimaal in. Het is duidelijk, we zullen moeten gaan knallen om niet verder in de problemen te komen.”

Bij Voorschoten’97 zal Simon Jouby er in de volgende wedstrijd niet bij zijn. Hij pakte zijn vierde gele kaart en moeten even gaan ‘brommen’. Overigens was Qashi nog dicht in de buurt van de gelijkmaker, maar zijn fraaie vrije trap werd op miraculeuze wijze uit het doel geranseld.

Opstelling Voorschoten’97: Van der Post, Dihal, Guijt, Michel, Verlaan, Blanquez (Diets), Jouby, Van der Krogt (Theil), Pen, Constancia (Sno), Gashi.