donderdag, maart 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGHC met rode lantaarn bij de kerstboom

GHC met rode lantaarn bij de kerstboom

-

Eerste klasse B (zaterdag)- GHC was even weg van de laatste plaats, maar is daar weer terug. De ploeg van Dennis Olman en Kees van Tongeren kreeg een pak voor de broek op bezoek bij Haaglandia/ Winston (4-1).

,,Ik kan hier kort over zijn: ik ben ernstig teleurgesteld. Dit past absoluut niet in het plaatje van de voorbije weken. Voor mij is er wel een overduidelijke reden. Elroy Lammers was ziek en Houssin Bezzai haakte al snel af met een blessure. Daardoor was ons middenveld in last en dat hebben we geweten. Pijnlijk en zorgwekkend”, aldus Olman.

De eerste kans van de wedstrijd was nog wel voor GHC via Tim Gonlag. Na zijn misser openden de Rijswijkers al vroeg de score. Alle andere treffers vielen na rust, mede door persoonlijke fouten achterin bij de tricolores. Bart van der Weijden kon slechts in de slotseconden nog iets terug doen vanaf de stip. Olman: ,,Ik heb twee slechte ploegen gezien dit keer, maar als je ze zo aan doelpunten helpt komt er vanzelf een winnaar.”

Shurdien Narcisio sprak zijn trainer niet tegen. ,,Vraag me niet waarom, maar het was erg slap van onze kant. Zo zijn we gestart in de eerste en tweede helft en dan vraag je om problemen. Het was na drie minuten al raak en even na rust scoorden ze weer. Het mag natuurlijk nooit zo zijn dat er eentje vrij staat bij een corner. Iedereen moet daar een mannetje hebben. We stonden dus te maffen. En zo waren er meer weggevers van doelpunten. Die 1-0 betekende dat het direct een zware wedstrijd zou worden en dat werd bewaarheid. Ontzettend jammer, want we zaten de laatste weken in een flow om weer aanspraak te mogen maken op een positie in de middenmoot.”

GHC leed de zevende nederlaag en is terug waar het al even was. Een onwennige positie, temeer omdat de Leidenaren de voorgaande seizoenen steevast negende werden en nooit serieus in de problemen kwamen. Het is nu nog geen twee voor twaalf, maar menens is het wel. Narcisio ziet het evenwel niet somber in. ,,We hebben genoeg kwaliteit in de selectie. Dat hebben we de voorbije weken ook bewezen. Onder deze wedstrijd moeten we een streep zetten. Het was een slappe vertoning en dat mag niet meer voorkomen. Maar geloof me, wij komen opzetten na de winterstop. Ik zie ons uiteindelijk in de middenmoot eindigen. Daar horen we thuis.”

Opvallend is dat Narcisio, hij kwam over van cvv Zwervers, startte als rechtsback dit seizoen maar al tijden nu de rechterflank bestrijkt in de aanvalslinie. ,,Van origine ben ik verdediger, maar op een zeker moment liep het minder met GHC en heeft de trainer mij een keer voorin geprobeerd. Dat ging kennelijk naar behoren, want ik sta er nu al een wedstrijd of zeven acht. Het maakt mij niet uit. Ik speel waar de trainer en ploeg mij nodig heeft. Ik moet Tim Gonlag bedienen. Hij is als spits kopsterk.”

Met Gonlag is tevens een tweede van origine verdediger genoemd. Olman is tevreden over die zet, maar stipte dus aan dat het probleem tegen Haaglandia elders lag. ,,We kwamen vooral in de problemen op het middenveld, zowel in balbezit als balverlies. Ik heb nog overwogen om met Jeffrey Rutten te spelen, maar dan had ik veel moeten omzetten. Martijn van Leeuwen speelde nu op tien en Lars de Ridder was linksbuiten. Maar goed, als je zo slap begint kan je bedenken wat je wilt. Het is duidelijk dat we op dit moment krap in de spelers zitten. We zijn het seizoen begonnen met een grote groep, maar Roberto Escudero heeft niet kunnen spelen en Ozan Demirbas pas één potje. Nu misten we er dus weer twee en dat blijkt dan toch teveel van het goede te zijn. Tijd om wonden te likken en de draad van de voorbije weken weer op te pakken bij de herstart.”

Opstelling GHC: Van den Burg, Sloos, De Roode, Maaskant, Van Voorthuijzen, Bezzai, Van Leeuwen, Van der Weijden, Narcisio, Gonlag, De Ridder.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read