Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

GHC ondanks ‘grandioze eerste helft’ niet naar winst

Vergulde vos artikelbanner
ALV artikelbanner

Eerste klasse B (zaterdag)- GHC is er niet in geslaagd om de tweede zege van het seizoen te pakken. Op bezoek bij HVC’10 werd het 1-1 en gezien de eerste helft baalde trainer Dennis Olman van die uitslag. ,,Zeker als je je bedenkt dat we een pingel tegen krijgen in de laatste minuten en we daarna ten onrechte werden afgevlagd voor buitenspel. Het beetje geluk is nog steeds niet aan onze kant, maar het gaat wel weer beter.”

Bij vlagen had de in Zoetermeer wonende oefenmeester genoten van zijn ploeg. ,,We speelden grandioos in de eerste helft en HVC had weinig in te brengen. Enkel in de eerste drie minuten was er even gevaar, maar voor het overige dicteerden wij het spel en hadden we gewoon een marge moeten pakken van minimaal twee goals. Nu was het pas 0-1 en dat heeft ons uiteindelijk de das om gedaan.”

Die 0-1 kwam vanaf de stip op het scorebord via Bart van der Weijden na een overtreding op Tim Gonlag, die in de spits geposteerd was en dat uitstekend deed volgens zijn trainer. Dezelfde Gonlag kopte een keer van dichtbij op de doelman van de club uit Hoek van Holland en Van der Weijden had een ‘stiffie’ in huis die net geen goal opleverde. En zo kwam GHC wel vaker in de buurt van treffers, maar de vermoedelijke genadeklap bleef uit.

Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner

Na de rust liet GHC een ander gezicht zien en drong de thuisploeg meer aan. ,,We gingen onrustig spelen en verloren grip op de wedstrijd. Wel bleven de jongens keihard werken, maar de drive, passie en pressie uit de eerste helft hadden we kennelijk in de kleedkamer achter gelaten. Toch hielden we stand en leken we op koers voor de zege, maar vlak voor tijd werd een handsbal ons noodlottig. Michael de Roode werkte een bal weg, maar die kwam via een speler van HVC terug op zijn bovenarm. En daarmee ging de bal op de stip. Zuur dus. Maar het werd nog erger. Dik in blessuretijd kregen we met Jeffrey Rutten de kans om alleen op de keeper af te gaan. Helaas ging de vlag omhoog en de scheidsrechter nam dat signaal over. Vervolgens gaf hij blijk van het feit dat hij er naast zat. Tja, dan kan ik daar niet vrolijk van worden.”

Olman was sowieso niet te spreken over de scheidsrechter. ,,Nou, op zich floot hij verder prima. Enkel kreeg ik voor de wedstrijd te horen dat hij zou hebben gezegd dat het ‘een leuke middag zou worden met onze grensrechter’. Dat had hij in de bestuurskamer aangegeven. Dat kan natuurlijk niet en daar heb ik hem vooraf op aangesproken. Zoiets zeg je gewoon niet. Hij gaf aan dat dit wel gezegd was, maar in een andere context en dat we gewoon lekker zouden gaan ballen. Ondertussen had ik wel een andere grensrechter zich laten omkleden en dat is van de zotte. Maar goed; uiteindelijk gaat het mij erom dat we niet gewonnen hebben en dat moeten we onszelf kwalijk nemen. We zijn ook na rust vaak uitgebroken, maar waren niet slim genoeg om dat uit te buiten. Teveel werd er gekozen voor de individuele actie. Dus ik vind dat we door onszelf twee punten hebben verloren en dat is jammer gezien onze positie. Aan de andere kant, we zijn ook wat dichterbij gekomen en als we volgende week kunnen winnen van HBOK kan de wereld er al weer anders uitzien. Ik denk dat de vijf ploegen die nu onderop staan het gaan uitmaken straks, maar denk wel dat HVC’10 daar nog bij komt. Zeker geen geweldige ploeg. Die gaan nog wel zakken.

Zoals gezegd speelde GHC, waar overigens de 17-jarige Lars de Ridder nog inviel, met normaliter centrale verdediger Gonlag in de punt en later werd Rutten ook nog gebracht aan het front. Olman daar nog over: ,,Tim deed het prima. Hij kan een bal vasthouden, werkte hard, was gevaarlijk en dus hebben we met hem een konijn uit de hoed. Rutten is nu 2,5 weken bezig en gaat zich stilaan weer aansluiten. Dat heeft nog wel tijd nodig, maar met deze twee kerels voorop kunnen we ook gaan spelen. Ik tel daarbij op dat ik ook veel goede dingen heb gezien bij spelers die ons wat extra’s kunnen brengen. Mijn gevoel zegt dus dat we de juiste kant op gaan, maar enkel mogen we zo zoetjes aan ook wat meer geluk gaan krijgen. Het heeft nu lang genoeg tegen gezeten.”

Opstelling GHC: Van den Burg, Sloos, De Roode, Maaskant, Van Voorthuijzen, Bezzai, Van der Weijden, Lammers, Narcisio, Gonlag, Van Leeuwen.

Gerard Bol artikel
Slingerland artikelbanner

One Comment

 1. Marcel van Ekelenburg

  24 november 2014 at 14:58

  Jammer dat je niet te spreken was over mij.
  En ja het was zuur dat nu de andere grensrechter gemeen was.
  En van jullie deed het echt prima deze keer. Alleen met in het achterhoofd dat hij er toen een drama van maakte bij Sportlust.
  Dan kan je wel verwachten dat ik daar als scheidsrechter niet vrolijk van word … Daarom zeg ik er wat van te voren wat van.!! .

  Mijn persoonlijke mening is dat ik echt niet goed word van de meeste grensrechters.. Waarom moeten ze nou gemeen vlaggen??? Dat komt het spel niet ten goede !! Ik moet me dan meer gaan focussen op de grensrechter… En als je hem dan laat “staan” is het ook weer niet goed. Waarom kunnen we nou niet is allemaal gewoon normaal doen. Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven als voetbal!!Waarom moet je de scheidsrechter af te kraken en de grond in te schrijven… Dat verdienen wij niet. En er lopen ook inderdaad minder goede collega’s bij in het veld. Je bereikt er veel meer mee als je positief in het leven staat.Wat moeten we dan consequent de regels hanteren van de KNVB ???? Dan waren er afgelopen zaterdag zeker 3 direct rode kaarten en 10 gele kaarten gevallen. Daar zit je toch niet op te wachten?? Want dan doen “wij” het weer niet goed . Dan voelen we de wedstrijd niet aan. Nee Dennis .. bekijk het ook van onze kant eens .
  Met vriendelijke sport groet Marcel v Ekelenburg

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten