donderdag, april 18, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseHet kan niet meer misgaan voor FC Rijnvogels

Het kan niet meer misgaan voor FC Rijnvogels

-

ts rijnvogelsAls een wielrenner die probeert de Alpe d’Huez te beklimmen, vocht FC Rijnvogels jarenlang voor de koppositie in de eerste klasse B. Sportieve verzuring in de laatste rondjes gooide echter vaak roet in het eten. Deze voetbaljaargang is alles anders. In razend tempo wist het peloton van Hein van Heek de weg omhoog te vinden. ,,We zitten in een flow en nu moet het gebeuren”, aldus doelman Peter Messemaker.

De voorbije maanden denderde FC Rijnvogels als een hogesnelheidstrein door de competitie heen. Alleen bij Nootdorp en Swift moesten de Katwijkers een noodstop maken. Ruim voor de slotronde van de competitie kunnen FC Rijnvogels zich gaan opmaken voor een feestje. En daarmee een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de nog jonge historie van de vereniging die in het voorjaar van 2004 ontstond uit een fusie tussen MVKV en KRV. Want, nog nooit in haar bestaan kwam de vereniging uit in de hoofdklasse. Volgens Messemaker is dit het ideale moment om een stap voorwaarts te zetten. ,,Als vereniging zijn we de eerste klasse ontgroeid. De selectie is goed genoeg om volgend seizoen een rol van betekenis te spelen in de hoofdklasse. Het is niet ondenkbaar dat we in het linkerrijtje gaan meedoen.”

Met een portie geluk kan komend weekend reeds de kampioensschaal in ontvangst worden genomen. Een simpele rekensom leert dat bij een nederlaag van Swift (tegen GHC) en puntverlies van Zwaluwen ’30 (tegen DSO) de koffers gepakt kunnen worden. Messemaker hoopt stilletjes dat dit scenario zich niet zal voordoen. ,,Voor iedereen die van FC Rijnvogels houdt zou het natuurlijk fantastisch zijn als we in eigen huis het feest kunnen voeren. Laat het maar volgende week gebeuren tegen Alexandria ’66. Dan hebben we ook veel meer publiek langs de lijn staan.”

FC Rijnvogels 2013 2014Met zestien zeges, twee periodetitels en tien punten voorsprong slaagde FC Rijnvogels deze voetbaljaargang cum laude. Terwijl in andere afdelingen nog volop wordt gevochten om de titel is er in klasse 1B al lange tijd sprake van een wapenstilstand. Reeds tijdens de winterstop twijfelde niemand aan de titelkansen van FC Rijnvogels. ,,We hebben een korte periode gehad dat het even niet liep. De duels tegen GHC en RCL hebben aangetoond dat we weer helemaal op het juiste spoor zitten. De film terugdraaiend hebben we maar weinig duels gehad waarin we tot het gaatje moesten gaan. We zijn niet echt uitgedaagd deze competitie.” Of het komend weekend tegen Haaglandia/Winston zweten wordt, valt te betwijfelen. De Rijswijkse middenmotor kent een wisselvallig seizoen en kon in de heenwedstrijd geen potten breken. ,,Het elftal blinkt uit in diversiteit, een stel zaalvoetballers. We moeten ze niet in de wedstrijd laten komen. Snel zaken doen en daarna de wedstrijd controleren”, stelt Messemaker.

Met een selectie die vrijwel in tact blijft en de aanwinsten Martijn Kuijt en Niels van Veen (beiden Quick Boys), Rob Zandbergen (Rijnsburgse Boys) en Sven Boonstoppel (Valken ’68) stapt FC Rijnvogels na de zomer een nieuwe wereld binnen. In de wandelgangen wordt zelfs als gesproken van de Topklasse-light, doelend op de aanwezigheid van Katwijk en Quick Boys in dezelfde afdeling. Voor nu geldt: genieten van de komende weken en feest vieren zodra de titel definitief binnen is. En daarna relaxed de laatste rondjes van de competitie uit fietsen en alvast fantaseren over het nieuwe avontuur dat te wachten staat.

Het duel tussen Haaglandia/Winston en FC Rijnvogels begint om 14:30 uur. Via FM 106.8 (ether), 88.1 (kabel) of de link https://sport.rtvkatwijk.nl (klik op de homepage op Live Radio) kunt u een radioverslag horen van deze wedstrijd. Maandagochtend vind je op deze website een uitgebreide terugblik op deze wedstrijd.

Jaap Kloos
Jaap Kloos
Verslaggeving, voorbeschouwingen sinds 2012. Tevens actief voor RTV Katwijk. Onderwijs en treinen andere passies, jaap@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read