HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseJim van der Krogt (V’97, za): ,,We hebben het weer in eigen...

Jim van der Krogt (V’97, za): ,,We hebben het weer in eigen hand’’

-

Van der Post (archieffoto) keerde een strafschop voor Voorschoten'97
Van der Post (archieffoto) keerde een strafschop voor Voorschoten’97
Voorschoten ’97 heeft uitstekende zaken gedaan in 1B. De ploeg van Marcel de Hoogt versloeg op Adegeest nummer drie Zwaluwen ’30 met 3-1 en daardoor nam het enige afstand van de degradatiezone. Het verschil met de nummer elf, twaalf en dertien is opgelopen tot drie punten en gezien het programma staan de groen-gelen er weer beduidend beter voor dan vorige week om in de eerste klasse te blijven.

Voorschoten-middenvelder Jim van der Krogt vond dat het team heel goed speelde. ,,We hebben gelopen en gevochten voor elkaar. Geweldig. Er stond echt een team dat voor elkaar wilde werken. Ik denk dat deze overwinning verdiend was. Hopelijk geeft dit ons het zetje in de juiste richting. Ik ga er eigenlijk wel vanuit.’’

Van der Krogt vond dat de thuisploeg in de eerste helft georganiseerd stond. ,,We gaven maar weinig weg. We stonden goed ondanks dat het moeilijk voetballen is tegen zo’n tegenstander. Ze zetten regelmatig druk op ons en we hadden ook nog eens windje tegen. Wij hoopten er dan via de counter uit te komen.’’ Dat had ook succes in de eerste 45 minuten. De rappe Wouter Pen was het eindstation van een tegenaanval: 1-0. Voorafgaand aan de openingstreffer hadden de bezoekers overigens nog een strafschop gekregen na een ongelukkige handsbal, maar die werd met verve gekeerd door doelman Robbert van der Post.

Volgens Van der Krogt waren beide ploegen in het eerste bedrijf aan elkaar gelijk. Na rust was dat iets anders. De gastheren hadden het initiatief in handen. ,,Zij moesten komen en wij kregen meer ruimte om ons eigen spelletje te spelen. Via de counter zijn we namelijk altijd wel gevaarlijk.’’

Desalniettemin kwam de formatie uit Hoorn langszij uit een vrije trap. Weer gaf de ploeg van De Hoogt een voorsprong weg zoals wel vaker dit seizoen. Dat gebeurde onlangs nog bij Forum Sport (5-3 verlies, red.), waar een 3-1 voorsprong werd weggegeven. Dit keer liet Voorschoten ’97 het er niet bij zitten en de koppen bleven omhoog, zo sprak de trainer. Van der Krogt zorgde met een fraaie treffer voor de voorsprong en de ingevallen Rodney Sno besliste vlak voor tijd het duel.

,,Ik denk dat we een goede tweede helft hebben neergezet’’, aldus Van der Krogt. ,,In voorgaande weken zie je dat de stand na de 1-1 zo blijft of dat we de voorsprong zelfs helemaal weggeven. Nu bleven we er voor knokken en liep het gelukkig goed af. In de resterende wedstrijden hebben we alles nog in eigen hand. We zijn nog zeker niet veilig. Maar de komende weken spelen we veelal tegen directe concurrenten. Als we zo spelen als tegen Zwaluwen ’30, dan spelen we onszelf heel snel veilig. Ik geloof wel dat we een goede reeks neer kunnen zetten.’’

Voordat de belangrijke wedstrijden tegen de concurrenten zich aandienen voor de Voorschotenaren wacht eerst nog een lastige tegenstander. Komende zaterdag staat namelijk nog een duel tegen nummer vier DSO op het programma. Maar na het kloppen van de nummer drie hoeven de bewoners van Adegeest zeker geen vrees te hebben voor de ploeg uit Zoetermeer, hoewel er thuis fors van werd verloren. Revanche dan maar..?

Opstelling Voorschoten’97: Van der Post, Verhagen, Michel, Dihal, Verlaan, Jouby, Van der Krogt, Blanquez, Pen, Constancia, Gashi.