donderdag, april 25, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLars van Bommel: ,,Ik denk dat Valken’68 best wel verrast tot nu...

Lars van Bommel: ,,Ik denk dat Valken’68 best wel verrast tot nu toe”

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Valken’68 kende een droomstart, maar viel vooral in de maand november terug. De afsluiter van de eerste seizoenshelft smaakte evenwel weer naar meer. De Valkenburgers kwamen tot 3-3 bij Deltasport, de absoluut grootste titelkandidaat. Wellicht had er zelfs meer in gezeten voor de ploeg van Andries Wendt. Bij een 1-3 voorsprong had het zomaar 1-4 kunnen worden. Zover kwam het niet, maar de trainer sprak van een ‘bonuspunt’ en de sterk spelende buitenspeler Lars van Bommel wreef ook in zijn handen na afloop. ,,Zo moet het goed gaan komen met ons.”

Valken’68 was dus dichtbij een stunt, maar die bleef deels uit. Toch heerste er tevredenheid bij Van Bommel, die een tijdje terug nog kortstondig mocht snuffelen bij topklasser FC Lisse. ,,We hebben keihard gewerkt voor een goed resultaat. We hebben Deltasport kunnen verrassen met vlijmscherpe counters en ik denk dat we er trots op mogen zijn dat we er drie maken. Tot nu hadden ze pas zes tegengoals hoeven incasseren. Dus we moeten dit punt koesteren, hoewel we met wat geluk zelfs drie punten hadden kunnen bijschrijven.”

Wendt koos bewust voor een behoudende strijdwijze en liet de ploeg van Ton Pattinama komen. ,,Dat snap ik wel, want anders zouden we overlopen worden. Zij hebben een ploeg met erg veel kwaliteiten en dit is de beste tegenstander in deze poule. Omdat we het goed dicht hielden, werden ze slordiger. Daardoor ontstond er ruimte en daar zinspeelden we op. Mark (Kabelaar, red.) en ik zijn snel en we wisten wel raad met de ruimtes die ontstonden. Tel daarbij op dat onze spits, Ronald Kuijt, balvast is en dat Jaber Akhrif er kort achter zat vanaf het middenveld. Ze hadden het daar moeilijk mee.”

Na amper een kwartier keek de lijstaanvoerder tegen een achterstand aan. Kabelaar was de gevierde man, waarbij Van Bommel bedankt mocht worden vanwege een puike voorzet. Kort na rust werd het snel 1-1 en Wendt zag de bui hangen. ,,Het was natuurlijk de bedoeling om zo lang mogelijk die voorsprong vast te houden, maar het ging snel mis. Ik vreesde toen wel even, maar we bleven het goed doen en we brachten ze toch weer aan het wankelen.”

Wat heet? Opnieuw Kabelaar, uit een strafschop, bracht Valken’68 weer aan de leiding na een overtreding op hem, welke niet werd bestraft met een strafschop. Na uitstekend voorbereidend werk van de steeds beter draaiende Akhrif kon Van Bommel de 1-3 binnenwerken. Even leek Valken’68 de beste Kerst ooit tegemoet te treden, maar in de resterende tijd kwam de thuisploeg toch nog langszij. ,,In die fase werden we zwaar teruggedrongen en dan moet je blij zijn dat we toch nog een punt aan dit duel hebben overgehouden”, sprak Wendt eerlijk. De gelijkmaker kwam overigens op naam van Levi Marengo, die vorig seizoen nog actief was bij FC Boshuizen.

Van Bommel, die tot nu toe bijna alles speelde was dus van waarde voor zijn team. ,,Ik heb al wel de nodige assists op mijn naam gezet dit seizoen, maar dit was pas mijn eerste goal. Ik ben het seizoen heel goed begonnen tegen ARC en toen werd ik Man of the Match. Daarna ging het ook lekker, maar net als bij het team kwam de klad er wat in. Op een zeker moment heeft Dick van der Toorn de kans gekregen, maar hij raakte snel geblesseerd. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer.”

Over die trainer gesproken, Wendt en Valken’68 gaan na 26 wedstrijden straks uit elkaar. Van Bommel vindt het jammer. ,,Ik kan goed met hem overweg en het is een trainer van de teambuilding. Ik snap dat sommige andere spelers er niet zoveel moeite mee hebben. Reserves hoeven ook niet tevreden te zijn. Wel is het zo dat hij al lang bij de club is en het is dan vrij normaal dat een club ook weer eens wat anders wil. Voor nu speelt het verder niet. We moeten ons eerst zo snel mogelijk veilig spelen en daarna zien we wel weer verder. Al met al hebben we het niet verkeerd gedaan tot dusverre. Misschien zijn we wel dé verrassing van de eerste seizoenshelft. Nu gaan we lekker even de rust pakken en dan een trainingskamp pakken in Balk. Dat wordt gezellig. Vervolgens spelen we weer wekelijks finales. Op naar de 31 of 32 punten, dan zijn we veilig.”

Scoreverloop SV Deltasport-Valken’68 : 3-3 (0-1). 13e minuut Mark Kabelaar, 49e minuut Jeroen Haasnoot (ed) 1-1, 53e Mark Kabelaar(pen.)1-2, 69e minuut Lars van Bommel 1-3., 73e minuut Redouan Boufalfal 2-3, 77e minuut Levi Marengo 3-3.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Sander van Duijn, Lex Heemskerk, Arjan Haasnoot, Jeroen Haasnoot, Jan van Duijn, Lars van Bommel, Erwin de Ridder, Jaber Akhriff (78e Jan van Duijn), Ronald Kuyt(74e Sven Boonstoppel), Mark Kabelaar(86e Dick van der Toorn).

Opstelling SV Deltasport: Mathijs Donatz, Redouan Boufalfal, Mitchell Drooduin, Jay Jay Gulpen, Leon Krznaric, Levi Marengo, Tiemen Noordam, Edinho Pattinama, Abdelhak Ouled Said, Jimmy van der Vaart, Luigi Nunes.

Gele kaarten:
Valken’68: Sander van Duijn
Deltasport: Mitchell Drooduin

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read